Pitanja o saobraćaju

Treba li pešak zakonski da zastane odredjeni period pre prelaska ulice ( puta) ili mora da vozač baca graške da li će svaka osoba koja se nalazi na trotoaru odlučiti za iznenadni prekazak ulice .
Isto važi i za pešačke prelaze , jer , dešavalo se i ja , gledam u mobilni i prelazim ulicu bez da zastanem ili zvirnem levo desno .
Ovo " zakonski " se ne bi moglo odnositi na decu .Neki tehnički sistem bi ti trebao da se izmisli .
Dešavalo se da se deca ili djaci zaigraju , pojure jedan drugog i pravac na ulicu .

Predlažem neku minimalnu kaznu za zbunjivanje vozača .
Juče sam se vozio ulicom , i na pola uluce sam zastao da vidim da li sa prevideo i ušao u jednosmernu ulicu .
Naime , red vozila je zbog raznih prodavnica bio parkiran u suprotnoj traci ali okrenut u smeru vožnje kojom su se vozili u svojoj traci .

Treba li pešak zakonski da zastane odredjeni period pre prelaska ulice ( puta) ili mora da vozač baca graške da li će svaka osoba koja se nalazi na trotoaru odlučiti za iznenadni prekazak ulice .
Isto važi i za pešačke prelaze , jer , dešavalo se i ja , gledam u mobilni i prelazim ulicu bez da zastanem ili zvirnem levo desno .
Ovo " zakonski " se ne bi moglo odnositi na decu .Neki tehnički sistem bi ti trebao da se izmisli .
Dešavalo se da se deca ili djaci zaigraju , pojure jedan drugog i pravac na ulicu .

To funkcionise bez problema već, ne razumem u cemu je problem?

Jel znaš kako pešaci prelaze? Kao da su manekeni, a pešački prelaz pista.
Strut Strutting GIF by RÊVE

Zašto žuto svetlo posle crvenog ne traje fiksno u celoj Srbiji barem 5 sekundi da imaš dovoljno vremena da se pripremiš i upališ auto ( pričamo o ekologiji i izduvnim gasovima na raskrsnicama i gradu sa semaforima ) .
Takodje i upozoravajuće žuto posle zelenog , a ne da gataš kad će crveno i da vas snimi kamera .

Back