Pitanja o kojecemu

nisam, ali sam ga malo proučavala a i ponekad kad upadneš na teme o automatizacijama testiranja a možda i devops (dakle kad sam čitala, ne radila za pare) preporučuju TDD kao best practice.
Slusaj ili imas automation test inzenjere i devops ili radis TDD :P
Ja recimo radim sa njima, ali ne TDD, zato sto se automatizovani testovi pisu nakon zavrsenog kodai to ne radim ja nego oni.
Znaci TDD je kad programeri pisu testove pa na osnovu tih testova kod. Onda su posle dosli ovi poslovi.
edit:
mislim ono pisem testove za svoj kod, ali niko me ne tera, nego mi je to prva linija od bagova :P
Kazem sada imas u okviru alata lako da napravis test suite, nekad sam pisao svoj frejmvrk za to :p

Pa ne znam bas jel se to ucilo na etf.
Knjiga je izasla 98' kad i C++ standard, ja sam u HANDU kad sam radio na softveru za kontrolu letenja 1999 prvi
put imao prilike da se upoznam sa njima. https://cs.uwaterloo.ca/~a78khan/cs446/lectures/2011_05-may_11_DesignPatterns_01.pdf

uči se UML i sada na etf-u, "projektovanje softvera" je predmet ... doduše nisam proveravala u zadnjih 1-2 god ... nekad je laslo kraus to predavao pa ima nešto i kod njega mislim na sajtu, on je bio asistent

Slusaj ili imas automation test inzenjere i devops ili radis TDD :P
Ja recimo radim sa njima, ali ne TDD, zato sto se automatizovani testovi pisu nakon zavrsenog kodai to ne radim ja nego oni.
Znaci TDD je kad programeri pisu testove pa na osnovu tih testova kod. Onda su posle dosli ovi poslovi.
edit:
mislim ono pisem testove za svoj kod, ali niko me ne tera, nego mi je to prva linija od bagova :P
Kazem sada imas u okviru alata lako da napravis test suite, nekad sam pisao svoj frejmvrk za to :p

e pišu test-kod, test-kod-(refactor) , tj ne sve testove pa kod - ovo ako neko čita. meni je ovako bilo zabavno da se igram al opet za realan rad treba to uvežbati
ima sad dosta nekakvih alata, imaju i konferencije i ljubazne firme, mada ne znam šta praktično rade ti alati; plus ovo za programere, frameworkovi kao JUnit al i za druge jezike

e pišu test-kod, test-kod-(refactor) , tj ne sve testove pa kod - ovo ako neko čita. meni je ovako bilo zabavno da se igram al opet za realan rad treba to uvežbati
ima sad dosta nekakvih alata, imaju i konferencije i ljubazne firme, mada ne znam šta praktično rade ti alati; plus ovo za programere, frameworkovi kao JUnit al i za druge jezike
Ne znam sto potenciras te testove, to nije posao programera danas nego automation testing inzenjera i devops :p

znači ne radiš kod sebe, nego svi vide kad si glup? :D
a ako radiš C# / visual studio ne koristi se jenkins nego tu ima nešto njihovo?
pazi ima puno modula, testiras ono sto ti radis, ali recimo promenom interfejsa
polomis neciji drugi modul koji koristi tvoj modul. Kapishi?
jenkins je potpuno nezavistan od jezika... i radi build VS projekata bez problema :P

Back