Pitajte za POMOC

ja mislim da čoveka u tom slučaju treba tretirati kao mačku.

Za mačku se kaže "ako je teraš-neće ući, ako odškrineš vrata-ući će sama"

Dakle, prevatiri pacijenta. Što podrazumeva da mu se pronađe slaba tačka, na šta je slab, odnosno, da se vidi gde su njegova vrata, pa da se ista onda odškrinu.

IZ iskustva: ima slučajeva gdje ništa ne pomaže, na žalost.
ali, ne treba odustati. Trevba promijeniti taktiku.
Čovjeku je potrebno da zna da ga neko zaista SLUŠA. Shvata. I onda pomaže riješiti problem,
I zaista...pomoć treba potražiti...treba izreći svoje probleme, strahove. Neko će odreagovati baš kako treba.
Sam čovjek to ne može nositi.

Kada vidimo da drugi niti traže niti prihvataju pomoć onda je najverovatnije da smo mi ti kojima treba pomoć. Mi smo ti koji niti shvatamo niti sagledavamo kako funkicioniše svest čoveka. Iz tih razloga ima nas mnogo dušebrižnika, savetodavaca, drvenih advokata, spasitelja...
Zapitajmo se, Koliko je drugih oko nas koji vide da baš nama treba pomoć u rešavanju naših problema...?
Da, ali mi nismo ti kojima treba pomoć budući da baš mi sve znamo kako treba i kako ne treba.

Attention please:!:

pa ne moze se sa velikom tacnoscu utvrditi o cemu se radi xD
ali ti ljudi verovatno imaju problema sa samim sobom...mozda se osecaju odbacenim,otudjenim od drustva,neshvacenim..
oni deluju nadmeno,ali su u sustini bespomocni i tu svoju bespomocnost i slabost kriju iza ogorcenosti i okorelosti prema drugim ljudima :)
ps..neko moje shvatanje xD

Kada vidimo da drugi niti traže niti prihvataju pomoć onda je najverovatnije da smo mi ti kojima treba pomoć. Mi smo ti koji niti shvatamo niti sagledavamo kako funkicioniše svest čoveka. Iz tih razloga ima nas mnogo dušebrižnika, savetodavaca, drvenih advokata, spasitelja...
Zapitajmo se, Koliko je drugih oko nas koji vide da baš nama treba pomoć u rešavanju naših problema...?
Da, ali mi nismo ti kojima treba pomoć budući da baš mi sve znamo kako treba i kako ne treba.

čovek u pola noći stoji na ivici mosta i gleda dole u reku. Niti traži niti prihvata pomoć. Da li smo u toj situaciji mi ti kojima je potrebna pomoć ukoliko smo okrenuli miliciju i hitnu pomoć da budu u pripravnosti?

Ili smo šiznuli jer smo empatični, humani i ne gledamo svoja posla..?

e ovako... ovde mozete pisati o svojim problemima,nedoumicama,ljubavnim jadima....
sigurno ce vam biti lakse ako to podelite sa nekim..a nadam se da ovde ima ljudi koji su kompetentni da razmotre vas problem,i daju neki savet....(psiholozi,psihoterapeuti,pedagozi ..ili jednostavno ljudi koji se interesuju za psihologiju,studenti...isl...)
ja sam buduci strucnjak iz te oblasti,pa cu vam se pridruziti xD...

jel moze o problemu povecanja penisa za jedno pa 3 incha viska vezanog za neuzvraceni ljubavni trud...ops nenagradjeni :rumenko:

Back