Пит бул напао двоје деце у Чачку; примљени на ургентно одељење Опште болнице

Haskiji i vucjaci su jedni od najsigurnijih za decu
Za vucjaka se ne bih slozio, skoro je bila statistika, najvise ujeda u svetu je bas od strane vucjaka.
Problem su vlasnici, i drzava sto ne sprovodi svoje zakone. Zbog ovakvih se stvara losa slika o svakom psu i svakom vlasniku.
Ja bih ga strpao u zatvor da razmisli malo sta ce ubuduce da drzi kao ljubimca.

А како то да вучјак који је преклао зубима Бог те пита колико људи кроз историју НИЈЕ АГРЕСИВАН а пит бул који је на СЕДМОМ месту по нападима је АГРЕСИВАН !!
Ti volis te rase i ok je da tako argumentujes. Da si od pocetka imao recimo labradora pricao bi da je to
najpametniji i najumiljatiji pas na svetu ( a ovaj konkretno to bas i jeste) kao sto i ja za svoju rasu tako mislim
i govorim, ali sam ja godinu dana studirala kakvog psa zelim, a uslovi su morali da budu da u istoroiji covecanstva
ta rasa nikada nije napala coveka, a o deci da ne govorim, ali ni druge pse ili macke.
Ima oko 360 zvanicnih rasa pasa, a mesanaca na milione, izbor ne mora obavezno da bude borbeni pas.
Ovo za nemackog ovcarskog psa veze s mozgom nema jer je to vrsta psa koja polako izumire, a decenijama
je bio sluzbeni pas koji reaguje na komande. Sada ga je zamenio Malino.
Sta ce uopste nekome opasan pas? Zasto covek uopste i ima psa?

Za vucjaka se ne bih slozio, skoro je bila statistika, najvise ujeda u svetu je bas od strane vucjaka.
Problem su vlasnici, i drzava sto ne sprovodi svoje zakone. Zbog ovakvih se stvara losa slika o svakom psu i svakom vlasniku.
Ta je statistika malo starijeg datuma, a potice iz vremena kada je nemacki ovcarski pas bio i sluzbeni
pas, ali i popularan kod ljubitelja pasa pa ga je po svetu i bilo najvise.
Za mene je licno i on u grupi gde su opasni psi tipa rotvajler, ali on ( ovcar) ima svoj lobi, ljubitelje
sirom sveta pa nije dospeo u gruzpu opasnih pasa.

Vlasnici pasa odgovorni su isto kao i vlasnici konja bika vepra ili automobila koji prouzrokuje stetu nekome.
Rasa psa konja bika vepra ili marka automobila ne menjaju nista sustinski.

Kao roditelj sa iskustvom rada na terenu I susretima sa opasnim zivotinjama i raznim budaletinama ,preporucio bih svim roditeljima da nabave deci sprej gel za zastitu od pasa i budaletina.

:kletva::kletva::kletva::kletva::kletva::kletva::kletva::kletva::kletva::kletva::kletva::kletva::kletva::kletva::kletva::kletva::poludeo::poludeo::poludeo::poludeo::poludeo::poludeo::poludeo::poludeo::poludeo::poludeo::poludeo::poludeo::poludeo::poludeo:

Ti takvi psi sa jakim ugrizom se kupuju da budu nauceni kako biti takav:kletva::kletva::kletva::kletva::kletva::kletva::kletva::kletva: treba ih zabraniti :kletva::kletva::kletva::kletva::kletva: oni ciji su imaju tu zelju da im psi budu takvi / tako ih uce (vrlo je malo onih sto ih uce kako da budu dobrice plus malo ih cuva kako treba).
i kupuju ih uglavnom takvi profili koji zele da iskoriste te njihove mogucnosti

zbog 20 posto normalnih vlasnika ne smemo dopustiti da 80 posto bolesnika ( mislim na vlasnike pit-bula) i dalje drzi te pse

Као прво, крив је власник што му је пас нестабилан и није еутаназиран. Као друго, крив је власник што није обезбедио да пас не може никог угрозити. ПС. ја сам највећи љубитељ пит булова на "Крстарици" сигурно.
tj , uzalud ih ti volis kad ih vecina zloupotrebljava

i kupuju ih uglavnom takvi profili koji zele da iskoriste te njihove mogucnosti
Tako ne znas da li smes da prodjes kraj nekog dvorista da te ne pokida / dovoljno je da skoci na nekog povredi pri padu iskrvari osoba kraj / moze da skoci na staru osobu dete bebu u kolicima to je sekunda ostaje previse jak strah.
zbog 20 posto normalnih vlasnika ne smemo dopustiti da 80 posto bolesnika ( mislim na vlasnike pit-bula) i dalje drzi te pse
Psi sa jakim ugrizom da se zabrane nije to rasa ova rasa ona / ne vredi drugacije kada se takvi cuvaju da budu opasni da ih se plase.
Vode bez korpe povodca izbacuju na ulicu kada im dosade prave svima to da nije moguce proci trotoarom.

Vucjak, kada je dobro dresiran,na odziv gazde,mora da se povuce,pa nek naidje bilo ko,e sada kada je bez prisustva gazde,nije bas prijatno s njim.Dok su Haskiji mnogo mirniji,samo ih nemoj izazivati,jer oni ne laju i nikad ne znas kada moze da napadne,ako ga neko iziritira.U glavno te dve vrste pasa su mnogi sigurnije za prolaznike nego Pitbul,Doberman,Terijer i slicne vrste pasa.

.......sprej gel za zastitu od pasa i budaletina.
Može neki link gde to ima da se nabavi ?
Skoro svako jutro kad idem na posao grupica pasa lutalica mi kidise i laje....
Jedan se osmelio i skoro dohvatio nogavicu .
Pomišljao sam na biber sprej a sad čujem da ima i gel ?

Ima po onim militari sopovima.
Nije tesko da se nadje.
Za te ulicne copore ima ultrazvucni rasterivac.

С нападним луталицама мораш да будеш агресиван и показујеш доминацију. Појуриш их мало уз гласно ,,мрш" или сличне повике, замахнеш ногом ка њима или, моје омиљено - сагнеш се нагло као да посежеш за каменом, и повући ће се уз цвијук или побећи. Од малих ногу сам морао да научим како до школе и из школе поред чопора луталица на селу, веруј ми да увек пролази свака од ових метода, зато се вероватно нисам никад ни плашио луталица. И никад ме ниједан није ујео. Ако те хвата за ногавицу то је већ прилика да га шутнеш, а тад престаје и склања се, барем је моје искуство било такво.
Е сад, ако радије не би да на овакав начин излазиш с њима на крај, бибер гел или спреј или ултразвучна пиштаљка је одлична алтернатива. Једино што мораш брзо да реагујеш док те јуре и спопадају или већ трзају ногавице.

Treba poslati na robiju ovakve neodgovorne vlasnike pasa i naplatiti veliku kaznu pa će svi početi da vode računa,
ovako bez sankcija ih boli uvo.
https://petface.net/zar-mora-tako/

Ја сам имао искуство са кучницом.......само се сагнеш као да узмеш камен са земље.....беже од тебе ко ђаво од крста !! :)
teško će ti prodje ta fora kod mastifa, cane korse ili vučjaka

tu moš se sagneš samo da prdneš...

Ako vam je lakse , ja bih I pudle zabranjivao , jer prave buku , ako nisu dobro vaspitane kao I vlasnik.
Jednom pozalim se na dodza koji je umislio da cuva I ulicu , slucaj kad seljak pocne da hrani lutalucu isprwd kuce da mu cuva auto.
I bilo 40 pasa lutalica u to vreme 3 opasna nocu I taj jedan nalozen , ostali jure decu za hranu.
I odem u opstinu I prijavim , oni kazu nista od toga , ja kazem pas me merka da ujede a ne da cuva teritoriju pa ti kad prodjes on ohladi. A to znaci ili pistolj ili cu sacmaru pa redom jedno vece do jutra.
Naravno prijavljeno zoohigijeni bas tim recima , koje opisuju psihu I izgled psa , pas uklonjen.
ako je lakse vlasnicima pasa , nemam nista protiv ni da se vucjaci stave nalistu kao I pudlice , one visocije , doge dobermani terijeri ,sve . Jer ljudi su danas tako minimalno odgovorni I cesto mi vlasnici pasa koji su ocigledno problematicni kazu ma nece on , a ja vidim vrlo losu psihu ponasanja psa I agresivnost. Pomislio sam da vise ne mogu da citam pse , koliko je broj agresivnih pasa bez ujeda porastao, sve dok nisam naleteo na dva psa u skorije vreme , vucjak I jedan od tih brzih I mesnatih ( u oba smisla 4kg mesa dnevno I misici na telu) koji su vaspitani bez agresije ali ne bez kaznjavanja u vaspitavanju. Tek onda shvatim da mi pogled I dalje funkcionise I da vidim agresivnost a ne prorocanstvo koji ce da ujede odmah a koji nece.

Usput nije za svakog isto sa lutalicama .
Klinac ide pored mene dzukac napada mene , mozda zna njega , mozda neki sinter lici na mene , njega ignorise a klinac vidi da se trudi da me ujede za nogu.
Ili mrak njih 3 krupnih dodzeva pa mozes da se fajtas ako si mlad , ali je to rizicno za nekog od 50 , skoci pritisak I covek umre od srca , licno sam video , a ovako bi pregurao do 70.

Sto se tice vucjaka I ovcara , ja sam u kontaktu sa njima u planinama bosne , gde su susreti I sa zmijama I vukovima I medvedima.
Da vidis kako gazda cuva svog psa I vezanog kad zna za zakon ako ugrize nekog da mora da ga ubije.
Nema izuzetaka nijednog.

Pre 11 godina pokupio sam vucjaka sa ulice. Lutao je, cipovan pas. Zvao sam vlasnika, javio se i rekao je hladno da ga nije izgubio nego je psa oterao iz kuce jer vise nije mogao da ga cuva i da mi ga poklanja.

Vucjak je bio lep, reagovao je na komande igrao se sa decom. Odneo sam ga u selo kod brata.

Posle 12 dana igranja sa decom i normalnog boravka brat mi sokiran javlja da je vucjak dok su oni bili na poslu, deca u skoli, uskocio u svinjac i zaklao 4 svinje na mestu, dve su izujedane uginule naknadno!!!!. Posle toga onako krvav se normalno ponasao. Veterinar je odmah dosao po pozivu i trajno uspavao vucjaka.

Dozivotno cu se toga secati, srecom nije nasrnuo na dva deteta, bratu sam platio stetu za svinje, jedva sastavlja kraj sa krajem.

Zvao sam vlasnika rekao sam mu sta se dogodilo, nesto je nevesto krio od mene.

Пит бул напао двоје деце у Чачку; примљени на ургентно одељење Опште болнице
Чачак -- У чачанском насељу Кошутњак власнички пас расе "пит бул" напао је двоје деце старости од осам и девет година.

ИЗВОР: РИНА СУБОТА, 5.02.2022. | 11:21 -> 12:15

"Деца су пролазила улицом, када је на њих насрнуо пит бул. Пас је само од‌једном излетео из дворишта и напао их. Они су примљени у Општу чачанску болницу, али нису животно угрожени и само пуком срећом је избегнуто да се овај инцидент заврши фаталним последицама", каже за РИНУ један од очевидаца.

Ово није први сличан случај који се догодио у Чачку, јер је пре неколико месеци пас напао двогодишњег дечака у насељу Љубић, такође на улици.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2022&mm=02&dd=05&nav_category=16&nav_id=2100668

Казнити родитеље што нису пазили на децу, а такође да плате и власнику пса одштету за претпљени страх, власника и пса.
I tebi da plate kao propalom advokatu

Back