Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
samo one oljuštene jedem, one u ljusci zaobilazimVidim danas na pijaci sadnice pistaća. Kažu uspevaju i kod nas bez problema.
A što se onda ne gaje?
Jel ima neko iskustva sa pistaćima?
Isti tekstovi su išli za paulovniju, kivi, sibirski limun (kineski) pa su se mnogi usrećili. Obične prevare ljudi zakupe zemlju, kupe sadnice i... Propadnu.
Pobeže mi za tren...samo one oljuštene jedem, one u ljusci zaobilazim
šalim se ..nemam pojma ali ako mogu kod nas da se gaje bilo bi dobro
1.200 dinara su i na pijaci i na nekim stranicama preko kojih mogu da se naruče..Kod nas se ne gaje jer prosto niko nije uvezao neku veću količinu sadnica i počeo da promoviše sadnju. Lakše im je da mlate lovu na poznate kombinacije. Inače lako uspevaju kod nas, naročito Iranske sorte jer i oni imaju jake zime (kao što smo i mi imali nekada hahahah)
Traže rastresito, propustljivo tlo, ne trpe da su u vodi.
Pošto su sadnice na pijaci?
A dobro, ne bih ja zasadila hektar pistaća. Nekoliko, tek da ih imamo.Isti tekstovi su išli za paulovniju, kivi, sibirski limun (kineski) pa su se mnogi usrećili. Obične prevare ljudi zakupe zemlju, kupe sadnice i... Propadnu.
Treba ih saditi u paru. Dve različite biljke. Posle tri godine počinju da rađaju,
pun rod dostižu posle dvadeset godina, a žive sto godina.
Da, to je baš dugo za čekanje ako se o biznisu radi i ako čekaš damozda zbog toga nisu interesantne ?
tri godine cekati da pocnu da radjaju plus pun rod dostizu posle 20 godina
Da, to je baš dugo za čekanje ako se o biznisu radi i ako čekaš da
krene da ti se vraća uloženo. Mada, ni sa orasima nije bolja situacija.
I njih treba čekati deset ili petnaest godina. Jedino što je orah vrlo
zahvalan. Nikakvu pažnju ne traži. A za pistaće nisam sigurna..