Pismenost

ali kada neko napise "neznam" , "nemogu" , "naj lepse" , "trebam da uradim" , "ti bih" , "hvali mi" ... e tu mi vec para na usi izlazi ... :rtfm::besan2::besan2:
I nije preterivanje obracati paznju na to, jer ako prestanemo to da radimo, uci ce nam u usi, navici cemo se na te greske kao nesto sto je ok skroz ... i onda se sva lepota jezika gubi. :confused:

zato ti ne volEs nasega Dee-a :)

:mrgreen:

Отворила сам данас дневник ,,најбољег радника'' (по речима директора школе) јер сам хтела да препишем неке датуме, и згрозила се! Значи, најбољи професор раставља речи овако:,,наста- вничко'', ,,одеље - њско'',,родите - љски''...
Ја бих дала отказ из места неком таквом!

Отворила сам данас дневник ,,најбољег радника'' (по речима директора школе) јер сам хтела да препишем неке датуме, и згрозила се! Значи, најбољи професор раставља речи овако:,,наста- вничко'', ,,одеље - њско'',,родите - љски''...
Ја бих дала отказ из места неком таквом!

Ovo mogu da razumem ako se radi o matematičaru, ili nekom ko predaje neke prirodne nauke. Naučili ljudi osnovno pravilo da se reči rastavljaju :
pod a) iza samoglasnika
i ne žele da eksperimentišu sa ostalim pravilima da ne pogreše.

Речи се растављају на слогове. И није математичар. Али, ко год да је, у основној се учи растављање речи!

Jeste, ali oni misle da se slog obavezno završava vokalom.
Srela sam ljude potpuno "operisane" od smisla za jezička pitanja.
Neki od njih to sami priznaju, ali su zato jako nadareni za tehniku i nauku i ne znači da su loši profesori.
Ipak, bilo bi lepo s tvoje strane da tom "naj" kolegi objasniš granicu sloga, da se čovek ne bruka. To pod uslovom da nije sujetan i da hoće da primi tvoje sugestije.

Mene nervira americki debilizam sto je svaka druga rijec cool i awesome. Ne mogu da vjerujem da ljudi od 25+ godina koriste stil retardiranih tinejdzera. ujebase mi svaku emisiju na diskaveriju i historiju. Mislim da im producenti sugerisu da se tako izrazavaju valjda da bi bili prijemciviji za mlade.

da li vam smeta ocigledna nepismenost i koliko ste iskljucivi po tom pitanju
sta vas najvise nervira
koliko tolerancije imate
da li ste sokirane cinjenicom da neko ko je vrlo elokventan i informisan napise reci poput "kompijuter" "pirinadz" "majca"

pisite o greskama koje ste primetile,meni je to uvek fino da se malo cerekam :lol:
da li mislite da je preterivanje obracati paznju na takve stvari?

Ukoliko nepismena osoba ume golicanjem da izazove cerekanje obicno zene kraj nje ne stizu da se cerekaju i zbog nedostatka elokventnosti. :D

Back