Pismenost

LindaLee

Elita
Poruka
22.197
da li vam smeta ocigledna nepismenost i koliko ste iskljucivi po tom pitanju
sta vas najvise nervira
koliko tolerancije imate
da li ste sokirane cinjenicom da neko ko je vrlo elokventan i informisan napise reci poput "kompijuter" "pirinadz" "majca"

pisite o greskama koje ste primetile,meni je to uvek fino da se malo cerekam :lol:
da li mislite da je preterivanje obracati paznju na takve stvari?

ljudi se ovde ljute kad im kroz repku uz izvini ukazes na nesto sto stalno grese.meni se cesto desava da ne znam kako se nesto pise,jednostavno sam zaboravila sva pravila iz skole,a i ne radim,pa mozak zakrzlja,pa volim kad mi se ukaze sta mi je greska
ali uvek postoje oni koji to kazu da te ponize

Smeta, gde ne.
Možda mi više smeta ta lenjost nego sama nepismenost.
A što je najgore, nekad uhvatim sebe, kako idem lakšim putem i počnem i ja da gutam slova i pišem sakato, samo zato što me mrzi.

A od primera najvolem paradajis/iz :)))

ljudi se ovde ljute kad im kroz repku uz izvini ukazes na nesto sto stalno grese.meni se cesto desava da ne znam kako se nesto pise,jednostavno sam zaboravila sva pravila iz skole,a i ne radim,pa mozak zakrzlja,pa volim kad mi se ukaze sta mi je greska
ali uvek postoje oni koji to kazu da te ponize

joj jeste,ima dobronamernih i zlonamernih kritika
ali ima i normalnih i onih kojima ne smes nista da kazes
zato ja biram da nista ne kazem
sad,mozda nisam bas u toku s pisanjem naziva ulica i tu mi se sigurno desava da pogresim,ili nesto slicno ( ta pravila se cesto menjaju,u stvari se nekad pisalo ustvari i slicno...a ja ne mogu bas svake godine da kupujem pravopis) ali neke osnovne stvari sta znam mislim da svako ko se uhvati azbuke ili abecede mora da ih zna,pored navedenih primera cest vidim i paradaiz,mislim eto ja se smejem kad to vidim,ne mogu da izdrzim :lol: ili odricna recca ne ,pa zar to ne moze da se zapamti :confused:

sta vas najvise nervira
koliko tolerancije imate
da li ste sokirane cinjenicom da neko ko je vrlo elokventan i informisan napise reci poput "kompijuter" "pirinadz" "majca"

pisite o greskama koje ste primetile,meni je to uvek fino da se malo cerekam :lol:

Nije lijepo smijati se tudjem neznanju. :roll:

sta vas najvise nervira
koliko tolerancije imate

u, ovo ću ičitam...:per:

Смета ми.
Не толико на форуму, ту рачунам да има свакаквог света. :) На форуму ми смета кад ме неко неписмен прозива за неписменост јер намерно напишем ,,саћем'' или ,,боктемазо''!
Али, на ФБ, кад видим како пишу моје колеге - згрозим се!
И још горе - кад ми неко од колега напише СМС, а у њему пише ,,Јел си кући?'' Одлепим!
Најгоре ми је што имам удварача који је не високом положају, завршио факс и богзнакако, а свакодневно ми пише поруке у којима пише ,,Не достаје ми да те видим'', ,,Незнам како да ти кажем да ми се свиђаш'' и слично.
Написала сам му да ме може видети кад се описмени, а он се, као, увредио, но, наставио са писанијама! Ваљда мисли да се фемкам!

Смета ми.
Не толико на форуму, ту рачунам да има свакаквог света. :) На форуму ми смета кад ме неко неписмен прозива за неписменост јер намерно напишем ,,саћем'' или ,,боктемазо''!
И још горе - кад ми неко од колега напише СМС, а у њему пише ,,Јел си кући?'' Одлепим!
Најгоре ми је што имам удварача који је не високом положају, завршио факс и богзнакако, а свакодневно ми пише поруке у којима пише ,,Не достаје ми да те видим'', ,,Незнам како да ти кажем да ми се свиђаш'' и слично.
Написала сам му да ме може видети кад се описмени, а он се, као, увредио, но, наставио са писанијама! Ваљда мисли да се фемкам!
:lol:
počinješ da mi se sviđaš...

Смета ми.

ahahha je l si kuci :lol:
je l si skoli?
je l si dvoristu?

Смета ми.

I koliko sam mogao zakljuciti tebi smeta sto on ne zna kako da ti saopsti da mu se svidjas? :think:

najviše volim kad mi dođe neki pametnjaković neki - ko što gore neko reče - na reputaciju i "uputi" me pravopisno...pa ondak ubrzo vim da je našo da me opismenjuje ko je zapravo nepismeniji od mene...

mene nervira jer se toliko zezamo na neke fore,da cu zaboraviti kako se pise
pemzija
bizmismen
i onda kad krenem da napisem ozbiljno ja vise ne znam kako
zato mislim da mi je to losa navika,i bolje da je se otarasim
dobila sam recept od drugarice i prepisala ga u originalu sa sve smajlijima i namernim greskama (ona je lektor) a posle (se) mislim : kad moja cerka nadje ovaj moj kuvar i procita pa kaze "aauu al mi je majka bila nepismena" pa (se) opet mislim da li da prepravim pirinadz i paradaiz :think:

prodavammeckuix5.jpg

http://forum.krstarica.com/showthread.php/277784-Najsme%C5%A1niji-oglasi/page2

uf, fioka-fijoka, maica-majica, bezpogovorno-bespogovorno, svo vreme-sve vreme... vecite dileme... mene vise nervira ovo neznam, dali si, ne moj, vide cu, ho ces li, bijo sam... bode oci al ne ispravljam, jedino kad bas ocu namerno da skenyam, a i onda me grize savest jer se desi i da se sama zahebem
a jedno sam se vreme zezala ziFot, volEm, situVacija.... pa mi preslo u naviku i ne samo u pisanju nego i u govoru :dash:

Back