Piramide - Istorijska laz i cinjenice

Mali_Oglasi

Aktivan član
Poruka
1.887
Interesuje me ako ima ovde istoricara, zasto smo u skolama ucili da su piramide koriscene kao grobnice, kada ni jedna mumija nije nadjena ni u jednoj piramidi? Vec u dolini kraljeva.
Zasto istoricari lazu i uce pogresno sirom sveta i kakva je to svetska "zavera" vezana za piramide?

Ovde, ako ispratite ovaj snimak, cucete sta su cinjenice a sta smo ucili po skolama.
Ove piramide su napravljene tako da svaka strana gleda na svaku stranu sveta(sever, zapad, jug i istok). Kao slucajno su uspeli? Zasto ne prihvatite da stari Egipat nije nastao od ljudi koji su izasli iz Kamenog doba?

Na srecu imamo gomilu informacija koje su nam dostupne, tako da i sami mozemo da sagledamo cinjenice... Ja nisam sujeveran i ne verujem u vradzbine ali verujem da nas istoricari lazu i ne zele da prihvate cinjenice koje kazu da je ljudski rod stariji vise nego sto su nam do sada pricali. Stari egipcani su bili napredniji nego sto nam serviraju. Piramide su gradjene od posebnog maltera.
Zasto nas lazete i dokle vise?

Da su piramide starije od onoga sto nam istoricari serviraju jeste i dokaz u Bosni...
Piramide imamo svuda po svetu i sve su povezane, nekada je postojala jedinstvena civilizacija...

Samo mi nisu jasni razlozi zbog kojih negirate cinjenice. Ja sam ovde izneo samo neke i to je dovoljno da vas demantujem... :rtfm:
Dakle ovde najvise mislim na isoricare koji nas lazu...

Пирамиде у Босни. Ту сам стао са читањем.

Sta hoces da kazes?
Da piramide ne postoje u aziji, americi, africi? Zasto mislis da ne postoje i u evropi???
Mislim, kao stao sam sa citanjem. hehehehe "ja sam napredan ti si cudak", mislim mani me toga... Ovo sto su otkrili u Bosni, jos nije potvrdjeno, ja sam izneo, namerno ovo u bosni da bi shvatili koliko istoricari ne prihvataju cinjenice...I to nisu izneli nasi vec stranci. Dakle cinejnica je da se to mesto uvecalo nekoliko puta i da je od malog sela postala varosica, ali ti ne gledas cinjenice...
Ne zelim nikoga da uvredim samo me interesuje, sta lazete bre i dokle vise???

Poslednja izmena:
I nemojte da komentarisete kao ovaj Bajo Pivljanin, koji misli da sve zna... Dakle Piramide sirom sveta nisu toliko bitne koliko ove u Egiptu...
Ni ove u "Bosni" koje nisu potvrdjene

,

Cinjenica je da se mesto Visoko gde su navodne piramide nadjene, uvecalo vise puta zbog toga...

Ineteresuje me zasto istoricari sakrivaju cinjenice i lazu?

"Не прихватају чињенице" није исто што и "не узимају будалаштине здраво за готово". А то ти радиш, причајући да је "чињеница" да постоје пирамиде у Босни. Ако ти здрав разум није довољан да ралучиш да је то ноторна глупост, ево ти и једна прича: отац мог пријатеља је по занимању археолог и био је запослен на тим ископавањима по Босни. Кад смо га питали да нам исприча о томе, рекао је да ради ту јер му треба лова, а и да цела екипа зна да је то глупост, али да се то фура у Босни јер хоће да пробају да направе навлакушу за туристе.

Пирамиде у Босни. Ту сам стао са читањем.

Bajo rode moj,ako te bas to zanima ( nisam mislio o piramidama) vec opcenito o prikrivanju,laganju,i kako sam kazes serviranju nama neku istoriju koja nema veze sa dokazima i realnoscu
mislim da bi trebao da pogledas sledece dokumentarce:

zabranjena arheologija
istorija istina mit legenda
ufo files
acient aliens
i mnogo drugih,samo nemoj da mislis da povezujem piramide i male zelene zajedno trenutno NE ali ima jedan zanimljiv dokumentarac Man on earth mislim da je 2 ili 3 deo tog trajanje jednog dela je oko 40-45 minuta tamo mozes da vidis i cujes svasta (samo ovo nekima nece pasati jer je rec o BBC-ju)
i pogledaj clip mislim da se zove Turski astronaut (zabranjena istorija) nadjen je komad makete ili pecene gline u obliku rakete i covek (astronaut) sedi unutar te letelice samo mu glava fali a sve ostalo je indenticno isto danasnjem odelu astronauta (precnik te letelice je 28cm sa 5cm i narandzaste je boje i stara je 2500-3000 godina cuva se u Turskom nacionalnom muzeju evo te slike i jos par slika sirom sveta

"Не прихватају чињенице" није исто што и "не узимају будалаштине здраво за готово". А то ти радиш, причајући да је "чињеница" да постоје пирамиде у Босни. Ако ти здрав разум није довољан да ралучиш да је то ноторна глупост, ево ти и једна прича: отац мог пријатеља је по занимању археолог и био је запослен на тим ископавањима по Босни. Кад смо га питали да нам исприча о томе, рекао је да ради ту јер му треба лова, а и да цела екипа зна да је то глупост, али да се то фура у Босни јер хоће да пробају да направе навлакушу за туристе.

OK, vec sam napisao da su piramide sirom sveta nebitne koliko su bitne ove u Egiptu... Kako je moguce da su strane tih piramida okrenute na sve cetiri strane sveta. I sto to nisi prokomentarisao???
I nemoj da mi pises da je to slucajno..

Za početak bih ti preporučio da proučiš Politikin Zabavnik , tamo imaš jako interesantnih stvari a uglavnom istinitih za razliku od mnogih klipova na You tube-u.

I tebi isto pitanje, znaci zaboravi ovo u Bosni i piramide sirom sveta... Vec samo ove u Egiptu. Kako je moguce da su strane tih piramida okrenute na sve 4 strane sveta velikom preciznoscu. Znaci slucajnost ne dolazi u obzir jer ta slucajnost je nemoguca!!!
Dovoljne su ove u Egiptu da vas sve demantujem :)) Za ostale je suvisan komentar...

Bajo rode moj,ako te bas to zanima ( nisam mislio o piramidama) vec opcenito o prikrivanju,laganju,i kako sam kazes serviranju nama neku istoriju koja nema veze sa dokazima i realnoscu
mislim da bi trebao da pogledas sledece dokumentarce:

zabranjena arheologija
istorija istina mit legenda
ufo files
acient aliens
i mnogo drugih,samo nemoj da mislis da povezujem piramide i male zelene zajedno trenutno NE ali ima jedan zanimljiv dokumentarac Man on earth mislim da je 2 ili 3 deo tog trajanje jednog dela je oko 40-45 minuta tamo mozes da vidis i cujes svasta (samo ovo nekima nece pasati jer je rec o BBC-ju)
i pogledaj clip mislim da se zove Turski astronaut (zabranjena istorija) nadjen je komad makete ili pecene gline u obliku rakete i covek (astronaut) sedi unutar te letelice samo mu glava fali a sve ostalo je indenticno isto danasnjem odelu astronauta (precnik te letelice je 28cm sa 5cm i narandzaste je boje i stara je 2500-3000 godina cuva se u Turskom nacionalnom muzeju evo te slike i jos par slika sirom sveta
Turski astronaut - što je mnogo, mnogo je.

Ineteresuje me zasto istoricari sakrivaju cinjenice i lazu?
Интересује ме, зашто ти изврћеш чињенице и лажеш?

Читава ова тема, јер не знаш шта је Хронологија. "Мода" изградња пирамида у Египту се практично завршава са тринаестом династијом, у 17. веку пне.
Владари почињу да се сахрањују у Долини краљева тек од 16. века пне,

Читава ова тема, јер не знаш шта је Хронологија. "Мода" изградња пирамида у Египту се практично завршава са тринаестом династијом, у 17. веку пне.

Ma koja je to mumija nadjena u Piramidi... Znaci izbaci mi jedan link koji dokazuje ono sto si ti napisao!

a dali ti je on to odgovorio da bi tebi ili sebi udovoljio ili da bi sacuvao posao i ugled ili da bi smanjio interesovanje istoga ???
i ti da si nesto uradio sigurno nebi priznao ???

Tajna-doline-piramida.jpg
:hahaha:

I samo mi odgovori na to jedno prosto pitanje i ako mi das odgovor ja cu obrisati temu i recicu da si u pravu... Ja sam pogresio...
Zasto su piramide u Egiptu okrenute na sve cetiri strane sveta velikom preciznoscu? Kako je to moguce?

Ma koja je to mumija nadjena u Piramidi... Znaci izbaci mi jedan link koji dokazuje ono sto si ti napisao!

Значи ево:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Egyptian_pyramids
На дну листе је пирамида из 13. династије, па неколико векова касније једна из 18. династије. Крај 13. династије је у 17. веку пне.
Значи даље:
http://en.wikipedia.org/wiki/Valley_of_the_Kings
The Valley of the Kings is a valley in Egypt where, for a period of nearly 500 years from the 16th to 11th century BC, tombs were constructed for the Pharaohs and powerful nobles of the New Kingdom

И значи ево ти један владар чија је мумија нађења у пирамиди:
http://en.wikipedia.org/wiki/Djedkare

I nikako da mi neko napise zasto su piramide okrenute na sve cetiri strane sveta neverovatnom preciznoscu. Kako je to moguce??? Nisam sujeveran i ne veruje u NLO, ali verujem da istoricari lazu!

To што ти не знаш како то да урадиш не значи да није могуће урадити то уз помођ релативно примитивне технологије.

To што ти не знаш како то да урадиш не значи да није могуће урадити то уз помођ релативно примитивне технологије.

I danas sa modernom tehnologijom je skoro nemoguce izidati takvu gradjevinu... Dakle opet imas rupa i nikako da nam kazes kako je to moguce u smislu kako su znali gde je sever, jug, istok i zapad?

Back