Pipaci

tab503

Daj link
Administrator
Poruka
129.900
Sad ste svi pomislili ne znam sta ovaj perverznjak otvara kao temu a radi se o hlebu nasem neophodnom :)

Dakle.. sta mislite o cuvenoj profesiji u nasem narodu..pipaci hleba...

Pre neki dan sam bas gledao par iskusnih pipaca kako su vestim pokretima palca i kaziprsta tacno odredili izdasnost testa i tvrdocu korice i nasli idealan primerak za sebe, naravno bez papira jer je papir pipacu kao prezervativ hebacu :D

Sad ste svi pomislili ne znam sta ovaj perverznjak otvara kao temu a radi se o hlebu nasem neophodnom :)

Dakle.. sta mislite o cuvenoj profesiji u nasem narodu..pipaci hleba...

Pre neki dan sam bas gledao par iskusnih pipaca kako su vestim pokretima palca i kaziprsta tacno odredili izdasnost testa i tvrdocu korice i nasli idealan primerak za sebe, naravno bez papira jer je papir pipacu kao prezervativ hebacu :D
odsekla bih im ruke, ne zezam se
dvoje tako da nahvatas i odfikaris niko nikad ne bi vise pipnuo hleb tako
stoka najgora
de me nadje s ovom temom, mnooogo me uzasava ova pojava
sta koj moj ima da se pipa pritiska i okrece, hleb ko hleb, sve vekne su ispecene, nece nista postici tim pipanjem osim sto ce preneti svoje bakterije na njega :evil:

odsekla bih im ruke, ne zezam se
dvoje tako da nahvatas i odfikaris niko nikad ne bi vise pipnuo hleb tako
stoka najgora
de me nadje s ovom temom, mnooogo me uzasava ova pojava
sta koj moj ima da se pipa pritiska i okrece, hleb ko hleb, sve vekne su ispecene, nece nista postici tim pipanjem osim sto ce preneti svoje bakterije na njega :evil:

Jel postoje kod vas pekare, sto kupujete lebac u marketima gde svaka marva moze da ga trlja, pa ima i onaj zapakovan, u celofanu, zasticen. Doduse i pekari su stoka, svakakav leb prave, moze da se nadje u njemu i govanaca od miseva, odbacenih zvakacih guma, pipaci su tu jos i ponajmanje zlo.

kolko kasnite za zapadom, ovde hleb u pekari nije dospupan kupcu, cak i prodavaci moraju rukavice da nose kad ti ga daju

a inace su zapakovani u kesama

sto se tice teme, pa ne vidim razlog svezeg gleba da ga pipam

Nehigijena, nekultura i glad su međusobno povezane. Tako da, ko zna u kojim uslovima se i pravi hleb, pa dok on dođe do marketa, prođe on kroz ruke nekoliko pipača. Ko je mnogo gadljiv, može sam da mesi ili da ne jede hleb. :)

Jel postoje kod vas pekare, sto kupujete lebac u marketima gde svaka marva moze da ga trlja, pa ima i onaj zapakovan, u celofanu, zasticen. Doduse i pekari su stoka, svakakav leb prave, moze da se nadje u njemu i govanaca od miseva, odbacenih zvakacih guma, pipaci su tu jos i ponajmanje zlo.

kupujem i po pekarama i marketima
zasto ja moram da prekinem kupovinu u marketima zbog stoke seljacke?
nije probelm gde ja kupujem hleba
problem je u stoci

ps u celofanu je podlozan budjanju, ne volim to da uzimam osim ako nemam drugi a hica mi

Brate Leone, ebes to zapakovano sto ti daju u rukavicama, kad ti ga snasa krkne onako vrelog u ceger, da se sve pusi, e to je poso, pa spicis citavu veknu odjedared, bez iceg drugog, i to prvo sredinu dok se topi u ustima koliko je vruca, pa tek onda koricu sto krcka i pucketa. :lol:

Nehigijena, nekultura i glad su međusobno povezane. Tako da, ko zna u kojim uslovima se i pravi hleb, pa dok on dođe do marketa, prođe on kroz ruke nekoliko pipača. Ko je mnogo gadljiv, može sam da mesi ili da ne jede hleb. :)

Tacno.

Nekada se u viseclanim porodicama, narocito na selu mesio hleb, pogaca, pa su ga pipali svi, ili lomili, a zdravijih ljudi nije bilo.

Izgleda da se i pipači oslanjaju na to iskustvo. :mrgreen:
Ne, ja sam ipak za celofan i bez suvišnog pipanja, kao na dalekom nam zapadu. :mrgreen:

:lol:

Pa dobro ne kazem da treba "gnjeciti" hleb prilikom provere njegove svezine, ali kad nema ni kese ni papira u blizini, onako ovlas proveriti nije tako strasno jer nije ni cesto.

- - - - - - - - - -

naravno jer su to pipali ukucani, a ovde ti pipa svako ko stigne a mozda je i nos cackao prethodno :)

Pa jeste, ali ako cemo dotle da idemo i kad kupis nesto u celofanu (npr. cokoladicu) i odmah po izlasku je razvijes da bi je pojeo, opet i na tom celofanu su ko zna ciji tragovi prstiju bili prethodno. Kazem, ne treba da bude navika, ali ponekad...nemas bas izbora.

P.S. A tad su se mnogo prale ruke?

Pa jeste, ali ako cemo dotle da iademo i akd kupis nesto u celofanu (npr. cokoladicu) i odmah po izlasku je ravijes da bi je pojeo, opet i na tom celofanu su ko zna ciji tragovi prstiju bili pretjodno. Kazem, ne treba da bude navika, ali ponekad...nemas izbora.

P.S. A tad su se mnogo prale ruke?

ma to su bile bakterije koje su ionako kruzile po porodici :lol:

to je drugo :)

a celofan. pa pazi.. mene je oduvek zanimalo zasto mislimo da su one plasticne case ciste :)

- - - - - - - - - -

:lol:

Pa dobro ne kazem da treba "gnjeciti" hleb prilikom provere njegove svezine, ali kad nema ni kese ni papira u blizini, onako ovlas proveriti nije tako strasno jer nije ni cesto.

ali sta je potrebno uopste proveravati?

to je sve hleb koji je napravljen u istom trenutku, donesen u istom trenutku i susio se u prodavnici isto..svaki je identican.

Back