Pink TV treba vratiti meksicke sapunice

Askari

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.604
Smatram da bi vlasnik Pink TVa Zeljko Mitrovic, trebao vratiti meksicke sapunice ESMAS Televisa Presente i da pocne kao nekada uveseljavati domove naseg balkanskog regiona. Dok su nekad trajale meksicke sapunice i nase djevojke bi oponasale latino glumice i bile su mnogo ljepse nego sada.

Esmas.jpg

Interesantno, nijedna meksicka sapunica ne bi prosla bez isticanja katolicanstva i dokaza da su Latinosi mnogo pobozni, ali sve u ime ljubavi. U tim serijama bi se pojavljivali katolicki svecenici kao dobri savjetnici, a bilo je malo i komike kada bi svecenik poceo igrati fudbal na livadi sa djecom. Bilo je puno toga interesantnog ali sve u ime religije i ljubavi.
Turske serije su dobre pa cak i suvise realne ali smeta mi njihov sekularni pristup. Ipak u realnosti to nije tako. Meksikanka Camila Sodi bi imala svoju ikonu i sama u sobi bi se molila svetoj Mariji od Guadalupe da joj pomogne, a to kod turskih serija nema i suvise gospodski glume i kao sto rekoh, suvise sekularno. To mi smeta.

Poslednja izmena:
Dopada mi se taj Latino mentalitet i temperament. Na primjer, kad odlazi jedan muskarac na groblje jer je izgubio svopg bliznjeg ili recimo, svoju ljubav. Sav ljut kaze: zasto si mi Boze nju oduzeo?! Ljut sam na tebe Boze!! Volio sam je a ti si mi je oduzeo. Ovo ti Boze ne mogu zaboravit!!
Na kraju, kako tece serija, ispada da je njegova ljubav lazirala smrt i na kraju oni se nadju i zahvale se Bogu na milosti.

Smatram da bi vlasnik Pink TVa Zeljko Mitrovic, trebao vratiti meksicke sapunice ESMAS Televisa Presente i da pocne kao nekada uveseljavati domove naseg balkanskog regiona. Dok su nekad trajale meksicke sapunice i nase djevojke bi oponasale latino glumice i bile su mnogo ljepse nego sada.

Pogledajte prilog 1287308
balkan gleda turske serije i sve zene izgledom oponasaju te turkinje . Na njima sminke ko na egipatskoj faraonki Nefretiri.
Meni to uzas. Jos kad se ukombinuje sa silikonskim usnama...........horor, strasilo.

balkan gleda turske serije i sve zene izgledom oponasaju te turkinje . Na njima sminke ko na egipatskoj faraonki Nefretiri.
Meni to uzas. Jos kad se ukombinuje sa silikonskim usnama...........horor, strasilo.
Cio Orijent ima tradiciju u jakom sminkanju. Pa i nekadadasnje Faraonke su iz tog podneblja. Svidjaju mi se Turkinje, ali bi turske serije trebale prikazati malo vise Orijenta i njihove tradicije.
Dobra bi ideja bila da se angaziraju glumci ili glumice iz turkijskih zemalja sa kosim ocima. To bi dalo vecu pozornost i emociju. Od turskih serija zelim strast i ideoloski pristup, stavljen u svojstvu sapunica.
Turske serije angaziraju vecinom glumce doseljenike (iz BiH, Sandzaka, Kosova i Makedonije) pa tako stvaraju utjesak Europljana. Ima tu malo rasizma ali ne bi bilo zgoreg da se angazuju Kurdi i Kurtkinje koji su tamnijeg tena ali ljepotice i ljepotani samo takvi.

Poslednja izmena:
Cio Orijent ima tradiciju u jakom sminkanju. Pa i nekadadasnje Faraonke su iz tog podneblja. Svidjaju mi se Turkinje, ali bi turske serije trebale prikazati malo vise Orijenta i njihove tradicije.
Dobra bi ideja bila da se angaziraju glumci ili glumice iz turkijskih zemalja sa kosim ocima. To bi dalo vecu pozornost i emociju. Od turskih serija zelim strast i ideoloski pristup, stavljen u svojstvu sapunica.
Turske serije angaziraju vecinom glumce doseljenike (iz BiH, Sandzaka, Kosova i Makedonije) pa tako stvaraju utjesak Europljana. Ima tu malo rasizma ali ne bi bilo zgoreg da se angazuju Kurdi i Kurtkinje koji su tamnijeg tena ali ljepotice i ljepotani samo takvi.
to jes. Gledam te turkinje a ko da sam u Kopenhagen..........sve plavuse, blondine............zelene il plave oci.
Al to je normalno jer kako inace da nam uvale svoje serije ako u njima ne prepoznajemo bar nas lik. Ovako, veca je diskusija o tome jel ta glumica il glumac poreklom iz Mostara, Prilepa.............jel joj majka ruskinja a otac anadolac,...............nego tema serije.
Plus, snime 2 sekunde scenu u Beogradskoj sumi u Istanbulu i to je vec dovoljno da nam uvale 320 epizoda neke trecerazredne serije. Prepoznajemo sebe.

Back