Pinhole naočare

Negde sam pročitao da se vid može popraviti samo ako se pogoršao usled nekih faktora u životu a osoba je rođena sa normalnim vidom.Sad verovatno postoji milion stvari za pogoršanje istog tamo nije pisalo ništa konkretno ali naočare su predstavljene samo kao pomoć dok se nalaze na glavi i nista više od toga.Postojao je sklop vežbi koje je potrebno raditi kako bi se stvari vratile na normalu.Recimo zalepite nalepnicu na prozor pa vežbate fokus na nalepnicu pa zatim na neki predmet koji se nalazi napolju i tako 20 puta pa prelazite na drugu.............U članku nije ništa reklamirano jedino ako je novinar time popunio nekoliko stubaca.......INTERESUJE ME DA LI JE NEKOME OVAKAV SKUP VEŽBI POZNAT

Negde sam pročitao da se vid može popraviti samo ako se pogoršao usled nekih faktora u životu a osoba je rođena sa normalnim vidom.Sad verovatno postoji milion stvari za pogoršanje istog tamo nije pisalo ništa konkretno ali naočare su predstavljene samo kao pomoć dok se nalaze na glavi i nista više od toga.Postojao je sklop vežbi koje je potrebno raditi kako bi se stvari vratile na normalu.Recimo zalepite nalepnicu na prozor pa vežbate fokus na nalepnicu pa zatim na neki predmet koji se nalazi napolju i tako 20 puta pa prelazite na drugu.............U članku nije ništa reklamirano jedino ako je novinar time popunio nekoliko stubaca.......INTERESUJE ME DA LI JE NEKOME OVAKAV SKUP VEŽBI POZNAT

Стварно не постоје вежбе које се користе да би са "поправила диоптрија"...
Свакодневно радим са људима који имају проблеме са видом из различитих разлога...

Искрено, волела бих када би решење њихових проблема било тако једноставно као што пишу тамо неки новинари..

Офталмолозима би то олакшало посао...
Саветујеш вежбице,па рупичасте наочари и сви задовољни...z:mrgreen:

Али, не иде то тако..
Очи су врло осетљив орган да би се о њиховој функцији и здрављу бавили тамо неки новинари..

Стварно не постоје вежбе које се користе да би са "поправила диоптрија"...
To kaže i savremeni "lekar" za karcinom, "ne postoji zdrav način života koji može da te izleči od karcinoma. Već dođi ti kod nas da te mi "izlečimo"(iskasapimo)." A u praksi vidimo da se jedino zdravim načinom života može izlečiti karcinom.
Свакодневно радим са људима који имају проблеме са видом из различитих разлога...
...I znaš samo ono što su te učili.
Искрено, волела бих када би решење њихових проблема било тако једноставно као што пишу тамо неки новинари..
Ne, najbitnija je plata.
Офталмолозима би то олакшало посао...
...I smanjilo platu.
Саветујеш вежбице,па рупичасте наочари и сви задовољни...z:mrgreen:
Kako materijalisti da budu zadovoljni?
Али, не иде то тако..
...Već prvo novac pa sve ostalo.
Очи су врло осетљив орган да би се о њиховој функцији и здрављу бавили тамо неки новинари..
Novinari se ne bave ovim poslom.

Znam dvoje koje ih koriste
a koriste ih u stanu naravno a ne napolje
ne popravljaju vid ako ste se tome nadali
ali
iz njihovog iskustva odlicne su
naravno da mora proci izvestan period navikavanja i povecanja vremenskog perioda nosenja
ne mogu odmah ceo dan da se koriste ako ste to mislili
dodju kao neka zamena za naocare

tako da prijateljica odavno cita satima knjige i razno sa njima
a klinac njen , oko 20 god, koji inace nosi naocare , puno vremena provede za kompom i ne umori se bas

eto .... necete popraviti vid ali ko je u dilemi a ne nosi naocare , one ce vremenom prilagoditi vase oci laksem citanju

Iz iskustva drugih ljudi imam smelost da to kažem.

Laserska korekcija je po meni ruski rulet.

Slozicu se sa tobom, obzirom da mi je otac bio na laserskoj operaciji katarakte i "korekciji" vida. Katarakta je uspesno izlecena ali vid se posle nekog vremena opet pokvario i jeste da je mala dioptrija ali, dioptrija je dioptrija i sad opet nosi naocare i pritom mu je receno da nikako ne sme fizicki da se napreze. Ja sam danas narucio pinhole naocare jer sam vezan za racunar godinama i vid mi se pogorsao od dugogodishnjeg buljenja u monitor. Nista strasno na svu srecu ali dovoljno za brigu. Javicu iskustva kad isprobam. Takodje uz njih planiram da se bacim na vezbe doktora Bates-a koje mogu da se nadju u knjizi Oldosa Hakslija -"Umetnost gledanja". Cuo sam od vise ljudi da su uz vezbe uspesno korigovali vid, samo sto je to proces koji traje oko godinu dana i vise u zavisnosti od velicine problema i zahteva kontinuitet u vezbanju ukoliko zele da se postignu rezultati. Takodje nakon toga osoba treba da nauci da "gleda" jer 90% nas ne zna da gleda pravilno. Sve o tome moze da se nadje u gorepomenutoj knjizi. Problem je sto je vecina nas nedisciplinovana i htela bi magicni stapic da mu za par dana resi problem koji postoji dug vremenski period. Ne secam se da je neko trajno popravio vid uz obicne naocare. One su nista vise do pomagalo, a posledice nosenja dioptrickih naocara, verujem da svi znamo. Ja cu dati sansu pinhole naocarama i vezbama pa sta bude. Ako i ne bude nista, nisu neke pare u pitanju. Gomilu puta sam bacio cak i vise novca na neke budalastine. Trebalo bi da mi stignu u petak, tako da racunajte u sledeci petak neki post od mene :D

...I znaš samo ono što su te učili.

Знам ја још много тога....z;)
Знам и шта су надрилекари, преваранти,магови који свакодневно смишљају како да необавештен, наиван народ наговоре да је њихов метод лечења баш онај прави..

Рупичасте наочари нису помагало које се користи код рефракционих аномалија...

Запамти ти и научи нешто...
Да не верујеш тупавим рекламама са ТВ шопа...

Slozicu se sa tobom, obzirom da mi je otac bio na laserskoj operaciji katarakte i "korekciji" vida. Katarakta je uspesno izlecena ali vid se posle nekog vremena opet pokvario i jeste da je mala dioptrija ali, dioptrija je dioptrija i sad opet nosi naocare i pritom mu je receno da nikako ne sme fizicki da se napreze. Ja sam danas narucio pinhole naocare jer sam vezan za racunar godinama i vid mi se pogorsao od dugogodishnjeg buljenja u monitor. Nista strasno na svu srecu ali dovoljno za brigu. Javicu iskustva kad isprobam. Takodje uz njih planiram da se bacim na vezbe doktora Bates-a koje mogu da se nadju u knjizi Oldosa Hakslija -"Umetnost gledanja". Cuo sam od vise ljudi da su uz vezbe uspesno korigovali vid, samo sto je to proces koji traje oko godinu dana i vise u zavisnosti od velicine problema i zahteva kontinuitet u vezbanju ukoliko zele da se postignu rezultati. Takodje nakon toga osoba treba da nauci da "gleda" jer 90% nas ne zna da gleda pravilno. Sve o tome moze da se nadje u gorepomenutoj knjizi. Problem je sto je vecina nas nedisciplinovana i htela bi magicni stapic da mu za par dana resi problem koji postoji dug vremenski period. Ne secam se da je neko trajno popravio vid uz obicne naocare. One su nista vise do pomagalo, a posledice nosenja dioptrickih naocara, verujem da svi znamo. Ja cu dati sansu pinhole naocarama i vezbama pa sta bude. Ako i ne bude nista, nisu neke pare u pitanju. Gomilu puta sam bacio cak i vise novca na neke budalastine. Trebalo bi da mi stignu u petak, tako da racunajte u sledeci petak neki post od mene :D
Slažem se.

Знам ја још много тога....z;)
Знам и шта су надрилекари, преваранти,магови који свакодневно смишљају како да необавештен, наиван народ наговоре да је њихов метод лечења баш онај прави..

Рупичасте наочари нису помагало које се користи код рефракционих аномалија...

Запамти ти и научи нешто...
Да не верујеш тупавим рекламама са ТВ шопа...
Niko ovde ne pominje nadrilekare, magove, travara i sl.

Moje mišljenje o rupičastim naočarima sam izneo u prvom postu ove teme: #14
I ne bih da se ponavljam po sto puta, da niko nije rekao da vraćaju vid u prvobitnu normalu.

Nisam primetio da se ove naočare reklamiraju bilo gde, sem na internetu, i možda u nekoj lokalnoj televiziji, koja i nema neku gledanost.

Nisam primetio da se ove naočare reklamiraju bilo gde, sem na internetu, i možda u nekoj lokalnoj televiziji, koja i nema neku gledanost.
Oд пацијента сам чула да се рекламирају на Првој, и на Тв шопу...
Веруј ми, има их приличан број који су насели на рекламу...
Купили, покушали и наравно вратили се класичној корекцији рефракционих аномалија...

Oд пацијента сам чула да се рекламирају на Првој, и на Тв шопу...
Веруј ми, има их приличан број који су насели на рекламу...
Купили, покушали и наравно вратили се класичној корекцији рефракционих аномалија...
Ne znam, nisam video.
Već sam pisao o tome da čovek teži "čarobnom leku", "čarobnom štapiću", koji će njegovu degeneraciju koja se stekla godinama, otkloniti jednim zamahom "štapića". Šta ti ljudi očekuju od nošenja pinhol naočara? Očigledno da im se povrati vid, i to u roku od nedelju dana (čim ih vraćaju). Da li sam ja to igde napisao? Nisam. Već da su one sjajne za očuvanje vida - da ne bi došlo do daljeg pogoršanja. A ono što ja aludiram su vežbe za poboljšanje vida. Pinhol naočare uz vežbe koje sam ranije preporučivao garantuju povratak vida. Za razliku od onoga što imamo u konvencijalnoj medicini, gde se ne bavimo uzrokom već profitom, pardon, simptomima.. Što svakako ne garantuje apsolutno ništa, sem da se dodatno pogorša vid, što praksa svakodnevno potvrđuje.

Već da su one sjajne za očuvanje vida - da ne bi došlo do daljeg pogoršanja. A ono što ja aludiram su vežbe za poboljšanje vida. Pinhol naočare uz vežbe koje sam ranije preporučivao garantuju povratak vida..

Види, стварно не знам које школе си учио,али видим да се бавиш демагогијом...
"Гарантују повратак вида..." то ти је да пукнеш од смеха....
Не постоји "гаранција" када је било који људски орган у питању...

Za razliku od onoga što imamo u konvencijalnoj medicini, gde se ne bavimo uzrokom već profitom, pardon, simptomima.. Što svakako ne garantuje apsolutno ništa, sem da se dodatno pogorša vid, što praksa svakodnevno potvrđuje.
Опет помињеш гаранцију,а говориш о органу вида...

Стварно је без везе да ова тема буде дискусија између нас двоје...
И не желим више да било шта кажем о " прозводима" са ТВ шопа..

Види, стварно не знам које школе си учио,али видим да се бавиш демагогијом...
"Гарантују повратак вида..." то ти је да пукнеш од смеха....
Не постоји "гаранција" када је било који људски орган у питању...
Pa kao da neko očekuje od tebe da ti nešto garantuješ. Po vama je i rak neizlečiv, dijabetes, i td. Jednostavno si tako učena i tu nema šta da se doda.
Опет помињеш гаранцију,а говориш о органу вида...

Стварно је без везе да ова тема буде дискусија између нас двоје...
И не желим више да било шта кажем о " прозводима" са ТВ шопа..
Da, tebi baš smetaju reklame sa TV šopa...ipak, ovde te nešto drugo kopka.
Valja da drugi članovi vide konvencijalni pristup "lečenju". Tako da sve ovo nije bilo bzv....na ovaj način nekom nesvesno pomogneš.

Иначе мом деди је једно време попустио вид на левом и користио је витафон око месец дана и вид се поправио.

Имам и ја витофон2, али је на руском, а ја не знам руски :tajna: па не могу да нађем који је програм. z:)

Back