ping povremeno skace duplo :(

Poruka
3.797
u pitanju je 3g hspa mreza.uobicajen ping mi je 50,60,65ms.onda se desi period koji traje nekoliko sati,a moze biti i dan-dva,da jako lose radi konekcija,dakle male brzine postizem jako,desi se i da stane skroz.i kad se to sredi (valjda samo od sebe),nakon toga je ping preko 100ms.znaci 105,110,tako nekako.znaci,kao da se "oporavlja" od nekog šoka -.- i onda mora biti veci ping,dok se ne vrati u normalu.takodje,moze se desiti i da se ne desi period kad lose radi,nego ping sam od sebe skoci.uvece uglavnom.pa ume opet,iste veceri da se vrati na 50,60ms.inace,vecinom sveobuhvatnog vremena,on je mali,dakle 50,60ms.što tako mnogo skače ponekad,koji je razlog?

- - - - - - - - - -

i da kazem samo,nemojte mi pricati o opterecenju 3g mreze,jer ovde ima tek 5-6 korisnika tog neta,a mozda i svega dva.hvala :)

Poslednja izmena:
Mozes uvek da uradis tracert iz command prompt-a i da vidis koja tacka u mrezi pravi taj ping, tj. da li je do tebe ili do njih, mada treba znati koja je koja ip adresa.
jjjjjjj.JPG
jjjjjjj.JPG

uradio,to,vidis li ti nesto da ne valja u ovome ?

Poslednja izmena:
u pitanju je 3g hspa mreza.uobicajen ping mi je 50,60,65ms.onda se desi period koji traje nekoliko sati,a moze biti i dan-dva,da jako lose radi konekcija,dakle male brzine postizem jako,desi se i da stane skroz.i kad se to sredi (valjda samo od sebe),nakon toga je ping preko 100ms.znaci 105,110,tako nekako.znaci,kao da se "oporavlja" od nekog šoka -.- i onda mora biti veci ping,dok se ne vrati u normalu.takodje,moze se desiti i da se ne desi period kad lose radi,nego ping sam od sebe skoci.uvece uglavnom.pa ume opet,iste veceri da se vrati na 50,60ms.inace,vecinom sveobuhvatnog vremena,on je mali,dakle 50,60ms.što tako mnogo skače ponekad,koji je razlog?

- - - - - - - - - -

i da kazem samo,nemojte mi pricati o opterecenju 3g mreze,jer ovde ima tek 5-6 korisnika tog neta,a mozda i svega dva.hvala :)

Nema veze sto na tvom repetitoru nije opterecenje, mozda je na drugom mestu, trecem... A i to je mobilni signal, u kvalitet istog se mozes uveriti i telefonskim razgovorima sustanje, prekidanje, seckanje, eho ... kurci-palci .

Napravi jedno 5-6 tracert screenshota pozivanjem različitih lokacija u toku dana. Čuvaj ih da ih pokažeš serviserima mreže.

Recimo tracert www.google.com

Jednom probaj u 12, jednom u 15, jednom u 18 i jednom u 21h, proveri da li ima tu nekih promena u pingu. 100 ms deluje kao tačan ping za takvu vrstu mreže jer je ipak wireless, ali ne bi trebalo za svaki hop da prikazuje gotovo istu vrstu pinga. To je jako čudno. Ping se povećava što je dalji signal.

Nađi neki server u Los Angelesu i njega pinguj, tj. tracertuj

Back