Piletina

Mi nikad nismo kupili piletinu iz prodavnice ili na pijaci.Uvijek kupujemo od žena iz okolnih sela koje gaje(poznatih).Razlika u kvalitetu je neuporediva.Radije ne bih jela nikakvu piletinu,nego tu iz marketa.
Znam da je ovo teze izvodivo u velikim gradovima,ali kod nas u manjim se uglavnom "zna" gdje i od koga se kupuje.
Bas juce nam je zena donijela piletinu,lijepo ocisceno,oprano,samo ti isijeces po zelji i spakujes u zamrzivac.Cijena je 5km,tj 2,5 eura po kg.

Nije bas isto,tj.nije ni slicno kad kupis pile u marketu i pile koje se gaji na selu.
Ovo drugo ima i miris i ukus.
Čak mi se čini da se najveća razlika u kvalitetu mesa vidi baš na piletini.
nije isto, ali bih o tome mogao diskutovati...ne verujem da si kupila piletinu koja se nalazila vani...već je to piletina utovljena koncetratom, a onda nekoliko dana pred klanje, hranjena mešavinom kukuruza i pšenice...

nije isto, ali bih o tome mogao diskutovati...ne verujem da si kupila piletinu koja se nalazila vani...već je to piletina utovljena koncetratom, a onda nekoliko dana pred klanje, hranjena mešavinom kukuruza i pšenice...
Da...ali i takva je sto puta bolja od one iz marketa.
Naravno da svi hrane koncentratom,pa ih nekoliko dana prije klanja "isciste".
I ne ocekujem da su to oni pilici koji trckaraju po dvoristu i jedu travu.Toga vise nema nigdje.

Citam temu i kontam da stvarno mislite na piletinu. 😆

Meso je ovde djubre gde god ga uzeli. Nije ni do seljaka, jer nam se uglavnom meso uvozi iz Argentine, Kine I ko zna sve odakle još. Povrće uvozimo Grčka, Albanija, pasulj Kina itd.

Back