Piletina

Ljudi moji dragi.
Govedina i jagnjetina nikad nisu bile jeftinije.
Uortačite se sa par kolega sa posla pa kupite june ili jagnje.
Jeste pitanje temilice piletina, al kontam da se ustvari traži kvalitetno meso.

To i ja kazem,iz lidla smrdi na les sutradan posle spremanja otpadak,necu vise ni gram mesa kupiti u radnji,oko beograda krenem kuc kuc dok ne nadjem domace

Истина жива. Из Лидла (додуше грчког) сам купио пилетину која је касније заиста смрдела на леш. Не на покварено месо, већ на ЛЕШ. На цркотину.

Postoji da se ne usmrdi....to se u struci zove nezagadjenje prilikom klanja, ali mnogi klanicari to ne ebu pa dobijes pile koje moze da se odrzi jedan dan u frizideru...
Postoji i da nije naduveno vodom, ali opet zavisi od klanicara i uzgajivaca...
Ono sto ne postoji je sigurno da ces da dobijes nesto, e ta ujednacenost ne postoji...
Ne postoji ni kad kupis 100g kafe, da je 100 a ne 85 ili 110

Na srpskom trzistu moras da kupis test kupovinu...
Smeju se meni kad trazim tipl pa on pita koliko a treba mi sto a ja kazem 2...i dobijem dva razlicita, isti bi trebalo da budu ali tako vidis koliko su mu odstupanja pri proizvodnji...

Ako hocete bar malo da povecate trajnost, morate da isprete unutrasnjost pileta cim ga dobijete sa naglaskom tamo gde je jadac...tj to bi bila grudna kost kod nas...i to dobro prst i nokat da rade posao , nece se sastrugati , ali tako skinete zagadjenje bioloskog tipa...dobijete mozda pola dana, dosta...
inace ispravno zaklano i ocisceno pile moze da traje ako ga ne ostavite da se susi , nego polupropusno i do 4 dana u frizideru...nategnuto 7...

Ili ako hocete jos vise da povecate, za dan , onda umocite pile ili ostatke od prvog koriscenja za drugo koriscenje u tu vrelu vodu na kratko , ili vrelu pa hladnu ako cete da vam ostane bez bele korice...npr tamo gde kuvate supu, ostalo sto ide u frizider za kasnije, umocite dva tri puta i dobijete sigurniju trajnost...ako znate kako cete upotrebiti ili mora vrela plus hladna voda ako hocete da ostane svezeg izgleda...

Истина жива. Из Лидла (додуше грчког) сам купио пилетину која је касније заиста смрдела на леш. Не на покварено месо, већ на ЛЕШ. На цркотину.
Znas sta je meni cudno.
Kako oni Tajlandjani uspeju da ne zaraze turiste svojom piletinom, jer ono je polu pokvareno kad se prodaje...stoji na toplom, stoji na gomili , ne mozes da verujes, nikom ne smeta, smrdi nevidjeno , sigurno nije ispravno , a opet svi kupuju i posle turisti jedu i nista im nije...

Juce odvojeno zatvoreno pakovanje mleka....gledam sto je izdvojeno , a ono oseca se na pokvareno pilece meso...ona fora kao sto se secer oseca na deterdzent, bilo blizu pa pokupilo , ili sa masnim rukama dohvatila radnica i onda se pokvari to ...
Mleko je ispravno , a drugo , da je pokvareno ne bi se osecalo dok je zatvoreno pa sve da iznutra bazdi....

Продавнице "Вукеновић", мислим да су на свим Бг пијацама, имају добру и свежу пилетину.

Održavanje rashlade, održavanje rashladnih sistema, izrada komore za  skladištenje piva, održavanje rashladnih čilera za hlađenje elektro ormana  - D-frigo Obrenovac

Poslednja izmena:

Back