Pilates ili fitnes

Na pilatesu se jačaju mišići tzv. kora, dakle trupa - stomak, karlica, leđa. Sprovodi se specifična vrsta disanja, tako da ti je stomak zategnut tokom celog treninga. Radi se na vajanju i izduživanju mišića, pravilnom držanju, ''istegljivanju'', tako da je osećaj posle treninga kao da si par cm viša. Rade se serije sa manje ponavljanja ali se svaki pokret izvodi sporo i pažljivo, nema zamahivanja nego uvek znaš kad nešto radiš - zašto to radiš.... http://sr.wikipedia.org/wiki/Pilates

Nemam pojma šta se podrazumeva pod fitnesom, ako je to isto što i aerobik - to su onda brže vežbe sa ciljem ubrzavanja pulsa... nek objasni neko ko se više razume :)

Pilates je spor, takoreći "vežbe za lenjivce" :lol: Najprostije rečeno, svodi se na istezanje, buđenje slabo korišćenih mišića, nema naglih pokreta, mala šansa povreda tokom vežbanja...pogodan je za ljude bez kondicije, starije i sl. grupacije koje bi skviknule da ih oteraš na neki hardkor aerobik. Kao recimo mi atrofirani pred monitorom :lol: Deluje lako, ali uopšte nije, razrade ti se mišići koje nisi znala ni da imaš...ali mnogo prija.

A zar nije pilates sam po sebi vrsta fitnesa?
Ono kao imas pilates, mix pilates, aerobik, mix aerobik, step aerobik, fitnes yogu, a sve ti to u stvari fitnes, ides da vezbas:)
ja mislila da je tako
nebitno, glasam za pilates, vezbala redovno i super je, istegnes se extra a meni je to jako prijalo posto radim kancelarijski posao
sad da sacekam da prodje sest meseci od carskog reza i natrag na vezbice:)

no, sto kaze dzordz, probaj sve varijante pa vidi sta ti prija

Ja sam probala sve grupne trenininge i najbolji je bio impact, ali to više niko ne drži. A nema više ni te "učiteljice".
Pilates je za zatezanje i razgibavanje, ali nema ni malo aerobnog treninga, znači ništa kondicija, ništa skidanje kila.
Ja već godinama idem na neku vrstu mix aerobika. Tri puta nedeljno, svaki put drugačiji trening sa steperom, loptom, bućicama, trakama, šipkama. To je najkompletnije.
Kao nindža sam:lol:
Bolje od toga je samo plivanje, ali ja ne mogu da se uklopim sa terminima.:(

Pa sad, vajanje je već viša matematika i toliko dokoni su samo mladi.:D
Ali pilates je dobar za starije osobe i one koji imaju problema sa zglobovima i kičmom pa ne smeju da trče i skaču.

Izvadi mi reč iz usta, ili tastaure! ;)

Ja sam prestala da idem na aerobik i tae bo, baš zbog zglobova i tetiva. Sad idem na nešto što se zove pilates, a uključuje jedno 20 min aerobika, vežbe sa motkom, loptom, tegovima... Super skroz! :super:

Išla sam i neki drugi pilates (kod druge instruktorke) koji ne uključuje aerobik, već ponavljanje vežbi određen broj minuta, ne puta i zaradila sam takvu upalu mišića da je bilo strašno. :sad2:

Uh, taj klasičan je meni bio baš naporan. :(

Ja idem već dve godine na pilates, išla prvo na klasični, sad idem na mix, svake nedelje drugačiji stil ili rekvizit, ali bar jednom mesečno radimo klasični ili bejzik... i sad, pošto su spajali grupe preko leta, ja sam 2 meseca išla na aerobik... mislim ne volim ja to znojenje sa ciljem znojenja, al ***, bolje i to nego da presedim leto.... i u septembru počnemo opet s pilatesom, uradimo prvi najlakši bejzik trening, i ja 2 htela dumrem od upale svakog mišića :lol: bez obzira što sam celo leto vežbala aerobik, zumbu i skakala ko manijak! :lol:

Sad me zbuniste nacisto...

Pilates, pa mix pilates, pilates sa skakanjem:eek:

Pa zumba pa aerobik....pa vezbe snage, pa kondicija, pa istezanje...

Niss ja ne razumem

A sta je tu fitnes? :lol:

I sta je bolje za sta?

1. Kazite vi meni sta je bolje za mrsavljenje...ne izmisljena 352,8 gr nego pravo skidanje vece kolicine kilograma (ne trcanje i teretana, nego aerobik/pilates) ?
2. Cemu jos sluzi obican pilates osim da se istegnes

Back