Pijanka koja se završi seksom može da ga otkošta 8 godina robije

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.500
U Kaliforniji pijanka koja se završi seksualnim susretom može se pretvoriti u doživotnu registraciju seksualnih prestupnika i do 8 godina zatvora.

Mnogi Kalifornijci nisu upoznati sa krivičnim zakonom Kalifornije, odeljkom 261 (a) (3), koji glasi:

"Silovanje je čin seksualnog odnosa ostvaren sa osobom koja nije supružnik počinioca, kada je osobi sprečeno da pruži otpor bilo kojom opojnom ili anestetičkom supstancom ili bilo kojom kontrolisanom supstancom, a ovo stanje je bilo poznato ili je razumno trebalo da bude poznato od strane optuženih."
.........................
Malo po malo, pa će totalno da batale seks, vidim ja.

Šta su opojne, anestetičke i kontrolisane supstance?

Alkohol spada u „opojnu“ supstancu. Anestetička supstanca je obično „droga za silovanje“ poput rohipnola, gama-hidroksibutirata (GHB) ili dietilamida lizergične kiseline (LSD). Međutim, kvalifikuju se i drugi lekovi kao što su ekstazi, MDMA ili barbiturati. Kontrolisane supstance uključuju sve supstance koje reguliše vlada.

Šta znači „sprečen da se odupre“?

Ako je stranka toliko pijana da ne može dati zakonski pristanak, „sprečena je da pruža otpor“. Da bi dala pravnu saglasnost, osoba mora biti u stanju da primenjuje razumnu procenu. Drugim rečima, osoba mora biti u stanju da razume i odmeri fizičku prirodu dela, njegov moralni karakter i verovatne posledice. Pravna saglasnost je saglasnost koju slobodno i dobrovoljno daje neko ko poznaje prirodu dela u koji je reč.

To znači da ako druga strana kaže „da, da, da“, i pre i tokom seksualnog odnosa, još uvek možete biti optuženi za silovanje.

Sud će potražiti posredne dokaze koji pokazuju da je stranka bila toliko opijena da nisu mogli dati zakonski pristanak.

Kako da znam da li neko ne može da da zakonski pristanak?

Sudovi u Kaliforniji utvrdili su da sledeće ponašanje pokazuje da je neko bio previše pijan da bi pristao:

Ako se žrtva onesvestila u nekom trenutku ili je imala problema da samostalno hoda; (People v. Vhite (App.4 Dist. 2015) 191 Cal.Rptr.3d 299)
Ljudi na zabavi slažu se da je žrtva to morala „odspavati“;
Stavljanje žrtve pod tuš radi čišćenja nakon povraćanja; i
Tako pijana žrtva povraća i udara u zid. (People v. Braslav (App.1 Dist. 2015) 183 Cal.Rptr.3d 575)

Šta ako sam pijan?

Biti pijan i previše pijan nije odbrana za silovanje. Za mnoga krivična dela potrebno je ono što se naziva „specifična namera“, što znači da ste nameravali da počinite krivično delo. Ali silovanje ne zahteva da optuženi namerava da počini silovanje ili bilo koje krivično delo po tom pitanju. Umesto toga, silovanje je krivično delo opšte namere, što znači da ako ste to učinili vi ste krivi, čak i ako niste znali da je to silovanje. Mnogi ljudi koji se optužuju za ovaj odeljak koda nisu ni slutili da je seks s nekim kada je pijan zločin.

Čak i ako ste pijani, i dalje biste mogli biti optuženi za silovanje.

Znam tri lika, jednog jako dobro, ovu dvojici i iz viđenja. Zaglavili su 7 meseci istrage jer ih je riba prijavila za silovanje, izmislila spiku da su je napili i nadrogirali. A sve bilo na dobrovoljnoj bazi. Bacili Boga oca na advokate i nekako dokazaše da nije bilo silovanja. Sje bala im lujka život.
Bila je u Hrvatskoj situacija da je ucenica srednje skole prijavila profesora silovanje, igrom slucaja onog koji joj je zakljucio jedinicu.
Razvlacili su ga po naslovnicama portala, blatili ga, a nakon sto je na sudu dokazano da nije kriv, na portalima se pojavio mali clanak da bi nakon toga sve utihnulo.
Covjeku upropastili zivot, a kad se uspostavilo da nije kriv, onda to napisali sitno tiskanim.
Za okolinu ce uvijek ostati pedofil, silovatelj, sta vec ne.
Ja npr. nemam obicaj stati stoperima, ali kada i stanem, to su iskljucivo muski, zadnjeg kojeg sam povezao je neki deda kojem je u polju uz cestu crkla freza.
Samo mi treba da me neka lujka optuzi ni krivog ni duznog.

Inace, Kalifornija i jugoistocni bible belt su poznati po tim drakonskim kaznama, prije pet sest godina su uciteljicu koja se jeb*ala na dobrovoljnoj bazi sa svojim 14-ogodisnjim ucenicima osudili na 20 godina.
Prokletinje od materetina tih balavandera su digle hajku na uciteljicu, ne ocevi, doslo mi je da se rasplacem.
Sjecam se isto situacije iz neke normalnije savezne drzave, tamo je uciteljica prosla s uvjetnom, kamen mi je taj dan pao sa srca.

Poslednja izmena:
Bila je u Hrvatskoj situacija da je ucenica srednje skole prijavila profesora silovanje, igrom slucaja onog koji joj je zakljucio jedinicu.
Razvlacili su ga po naslovnicama portala, blatili ga, a nakon sto je na sudu dokazano da nije kriv, na portalima se pojavio mali clanak da bi nakon toga sve utihnulo.
Covjeku upropastili zivot, a kad se uspostavilo da nije kriv, onda to napisali sitno tiskanim.
Za okolinu ce uvijek ostati pedofil, silovatelj, sta vec ne.
Ja npr. nemam obicaj stati stoperima, ali kada i stanem, to su iskljucivo muski, zadnjeg kojeg sam povezao je neki deda kojem je u polju uz cestu crkla freza.
Samo mi treba da me neka lujka optuzi ni krivog ni duznog.

Inace, Kalifornija i jugoistocni bible belt su poznati po tim drakonskim kaznama, prije pet sest godina su uciteljicu koja se jeb*ala na dobrovoljnoj bazi sa svojim 14-ogodisnjim ucenicima osudili na 20 godina.
Prokletinje od materetina tih balavandera su digle hajku na uciteljicu, ne ocevi, doslo mi je da se rasplacem.
Sjecam se isto situacije iz neke normalnije savezne drzave, tamo je uciteljica prosla s uvjetnom, kamen mi je taj dan pao sa srca.
ja bi tu uciteljicu proglasio nacionalnim herojem uz propisanu obaveznu meru lecenja

Back