Pijana ko majka

Šta te briga šta neko radi na ulici, ko si ti da osudjuješ. Svako je za sebe i svako ima pravo da živi kako hoće, sve drugo je sitničarenje i nasilje nad ličnošću čoveka i pojedinca. Najgora vrsta moralizma je gradjanski moralizam, kad neko podiže obrvu i sitničari sa visine oko nekih usranih moralnih apstraktnih normi koje nemaju nikakve logike. Kao kad muškarci ženama sude i presudjuju jer su promiskuitetne, a nema logičkog uporišta za to osim plitkog i veštačkog gradjanskog morala koji drži neprirodne celine - države na okupu. Niko nas nije pitao gde ćemo da se rodimo i kako da živimo i sa kim, ali eto neki naši 'sugradjani' daju sebi za pravo da nam sude i glume naše učitelje. Ko kad je meni neki kreten držao slovo u školi što ne dolazim na časove, kao nisam odgovoran i nije pristojno, pa sam ga išamarao i izbila tuča. Ljudi ne shvataju da treba da postoji distanca i da je svako za sebe.

Što se tiče opijanja volim da pijem, mnogo puta sam preterivao i na ulici i sam i ne mislim da iko ima pravo da mi brani. Policija brani javni red i mir, neki krmak polupismeni ti pridje i drži ti slovo o moralu i zakonu, dobio preko veze posao u gradu i sad preko uniforme glumi autoritet. Sve je to državna represija, postoje samo pojedinci a ne kolektivna pravila, ona su veštačka. Prema tome ako se neko yebe nasred ulice ili pije do ekscesa ima pravo na to.

Gledam danas mladu ženu, vozi bebu u kolicima, baš pijana ko majka.
Nisam antialkoholičar, čak volim da popijem, ali kad vidim na ulici pijanu osobu, muka mi je. Taj potpuni gubitak kontrole nad samim sobom me baš užasava.
Kako vi stojite s alkoholom i alkoholičarima?

Onaj ko nema strogu granicu i ne zna kad treba da prestane, ne treba da pije.
Pijem dok se ne upišam, nakon toga, da teče potocima, neću da liznem. Moraš da imaš jasnu granicu.

Zhivim tolike godine, nikad nisam video pijanu zhenu izvan kluba, nikad. Uchio sam u medicinskoj i secam se kraj godine batalili se od alkohola, jedna drugarica se bash umesila, samo hop nestade, njene drugarice je spakovale pod mishku i odvele kuci. Kod nas je zhensko da pije veoma veoma veeeeeoma sramota, alkohol je mushka stvar. Mislim da autor teme lazhe, nije video pijanu majku sa kolicima ili je u pitanju ozbiljno bolesna zhena.

Zhivim tolike godine, nikad nisam video pijanu zhenu izvan kluba, nikad. Uchio sam u medicinskoj i secam se kraj godine batalili se od alkohola, jedna drugarica se bash umesila, samo hop nestade, njene drugarice je spakovale pod mishku i odvele kuci. Kod nas je zhensko da pije veoma veoma veeeeeoma sramota, alkohol je mushka stvar. Mislim da autor teme lazhe, nije video pijanu majku sa kolicima ili je u pitanju ozbiljno bolesna zhena.
Autor ne laže,zašto bi? Doduše, možda je bila na nečem jačem od alkohola, u tom slučaju lažem.

Back