PORODIČNA tragedija kakvu meštani Golubinaca ne pamte. U noći između nedelje i ponedeljka Dejan Petković (40) rukama je zadavio majku Njegoslavku (70), a potom sam pozvao policiju i potanko ispričao kako je počinio zločin. Uradio je to, rekao je inspektorima „iz milosrđa, pošto više nije mogao da gleda bedi u oči, bez sredstava za goli život i nemogućnosti da teško bolesnoj majci kupi neophodne lekove“.
- Dođite po mene, zadavio sam je - telefonom je Petković saopštio iznenađenim policajcima iz Stare Pazove, a zatim mirno izdiktirao adresu podstanarske kuće u Ulici Omladinskoj 17.
O zločinu je obavestio šokirane rođake i okolne komšije koje su se slučajno zatekle na ulici. Niko nije, ustvari, poverovao i pored toga što je Dejan nekoliko puta ranije nagoveštavao tako nešto, govoreći da on i majka često gladuju bez parčeta hleba pošto sav novac daje za nabavku skupih lekova potrebnih bolesnoj majci.
- Nije zajmio od komšiluka. Verovatno ga je bilo sramota - govori jedna od komšinica koja, ipak, tako nešto nije očekivala. - Nastojao je da sam zaradi. Ali, nažalost, nedavno je ostao bez posla i bilo kakvih primanja.
Komšije su ubeđene da je „kap koja je prelila čašu“ gubitak posla u stolarskoj radionici u Novoj Pazovi pre dva meseca. Nastojanje da se nadničenjem po selu nešto zaradi takođe nije dalo rezultata. Inače, majka i sin su iz centralne Srbije došli u Srem u potrazi za poslom i boljim životom. Lutali su, govore komšije, i radili na tuđim njivama, tragajući za boljim životom. U međuvremenu, Njegoslavka se razbolela i postala je radno nesposobna.
- Oboje smo sada našli mir - rekao je ubica inspektorima, bez trunke kajanja.
- Majka se neće više mučiti nedostatkom lekova, a ja ću u zatvoru imati koricu hleba i krov nad glavom.
ZLOČIN PRE ISELJENJA
U DOGOVORU sa gazdom iz podstanarske kuće, sin i majka trebalo je da se isele u nedelju, ali je on tražio odlaganje. Dogovor je bio da bude ponedeljak dok, navodno, ne obezbedi novi krov nad glavom.
Novosti.rs