PICOPEVAC....?

Grof Vronski

Legenda
Poruka
60.495
"Ma,pusti ga ! Običan picopevac....!"

Može se često čuti u svakodnevnom govoru.
Konotacija je,svakako,pežorativna.
Jeste li se pitali - šta znači ?

Ako se tumači da je picopevac određenje za mladost i neiskustvo,
neka bude,
ali šta je narod imao u vidu "picopevcem" !?

Poslednja izmena od moderatora:

neka bude,

pa sama ti rijec govori PICO (pica) Pevac (pjevac) Znaci pjeva o pici...A kako su u to vrijeme pjevale samo nadnaravne pjesme (o vilama i sl.) u alegorijama... metaforama...to automatski povlaci da su zamisljene ili ti ga izmisljene...Znaci da doticni samo pjeva, ali nije vidjeo...Znaci obican lazov, hvalisavac...i tako do dana danasnjeg :amin:

pa sama ti rijec govori PICO (pica) Pevac (pjevac) Znaci pjeva o pici...A kako su u to vrijeme pjevale samo nadnaravne pjesme (o vilama i sl.) u alegorijama... metaforama...to automatski povlaci da su zamisljene ili ti ga izmisljene...Znaci da doticni samo pjeva, ali nije vidjeo...Znaci obican lazov, hvalisavac...i tako do dana danasnjeg :amin:

Seriozan ugao posmatranja...
Znači,odrednica za lažova i hvalisavca ne bi bila potpuno razumljiva
bez prvog dela ove dvosložne imenice ?

Dobro.
Ja se ne slažem,ali - idemo dalje !

Seriozan ugao posmatranja...
Znači,odrednica za lažova i hvalisavca ne bi bila potpuno razumljiva
bez prvog dela ove dvosložne imenice ?

Dobro.
Ja se ne slažem,ali - idemo dalje !

upravo tako...a zamisli meni nisu dali da sa ovim izlaganjem doktoriram na istoriji...kao, prekratko je to...moras lagati kao ostali..a ja, j b g necu ...tako naucen i j b g ostaje mi samo da pricam istinu koju niko ne cjeni :sad2:

to je obicno neki doterani mladic, sto bi se reklo malo kicosh, onako ima nesto ...
nije zenstven u tom smislu ali nekako je mozda kao ... izbegava muske uloge ako mu odgovara
malo bljesti... ko riki martin, malo je onako tast i povrsan kao, tako deluje ostalim muskarcima, kao sekapersa a zenama valjda i ne smeta
recmo neki operski pevach kao neguje ruke, mada mogu i da ga gotive, kao prins pevac recimo

Iako postoji i ženski rod "zanimanja" tog, ovde se radi o osobi muškog pola,, poprilično nedovoljno talentovanoj, svesnoj i mudroj (mada to danas retko ko primeti), kojoj bi i verovatno i svaki peršun i mirođija pozavideli ... kod nas takve osobe uglavnom igraju "glavne uloge", maltene nam i iz frižidera ne iskaču ...

neka bude,

Koliko ja znam, sa time pokušavamo da uvredom spustimo na njihov nivo osobe niske rastom i moralom, koje su previše bučne i imaju bezobrazan govor.

Imamo mi ovdje jednog tipicnog predstavnika . Sve je prosao , sve vidio i o svemu ima kompententan
stav . Cak i starim kukama osporava neko iskustvo i znanje , a on sam ima zivotnog staza koliko
i mlada pica pjevackog iskustva !

neka bude,

ja mislim da su to oni sto samo kukuricu a ne znaju da gaze. mislim kad se vec radi o pernatoj zivini:)

kako ko i kako gde...ima i matorih picopevaca

Da kažem ja onako najsadržajnije što mogu:

U stvari picopevac je neko ko ima toliku visinu i toliku realnu sposobnost iznošenja svojih sposobnosti da je u visini pice (vagine, jelte) i da može samo da joj otpeva neku serenadu. Tu mi dakle uopštavamo sve koji su niski rastom i zeleni u godinama, koji puno laju i serendaju kao da su izmislili svet.

Podvrsta picopevaca su gušteri. U vojsci su to najmlađi vojnici, neiskusni, ali ovde nije reč o njima. Gušteri su oni mali ljudi sa poganim urokljivim očima, što polako riju svoj put do vrha, pa potom imaju pik na svakog, ko je viši od njih rastom i ima mahom krajnje podmukle i kvarne namere.

Postoje i oni, koji su stalno veseli skakutavi, ali nisu zlonamerni, no idu malo na živac. Njima nekad ljudi nehotice, ili iz loših namera kažu picopevac.

:mrgreen: e kad ti pocnu da se shvalisu kako su iskusni, kako sve znaju, kako su sve prosli i sve poje.bali.....udruzeno sa krizom srednjih godina daje fantasticne rezultate :))))

pa ne znas da l da se smejes il da se izbljujes od muke :lol:

Mislim ipak da je moje objasnjenje tacnije , jer sam i sam bio nekada picopjevac .
Picopjevac je sinonim za zelenbaca !
Ove starije , koji se hvalisu bez pokrica bi mogli zvati " stara laprdala " !:mrgreen:

svako misli da je njegovo tacnije :P

Back