pick me

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Meni I dalje nije jasno što bi to ponašanje nekome smetalo ili nekoga ugrožavalo . I zašto neki negativan prizvuk (pomalo) kroz temu.
Termin „pick me“ je stvoren da bi opisao odredjeno ponasanje, ali i da bi omalovazio, ponizio i povredio, jer oznacava pacenicu koja cini sve da bi dobila validaciju od muskarca. Ili kako @Lule kaze - od penisa.

Tesko da ces taj izraz cuti od muskarca. Cuces ga od posebnog tipa zena.
Kada im se ne dopada ono sto govoris ili radis u blizini muskarca, kada te ne razumeju, vrlo rado ce poleteli da te okarakterisu kao „pick me“. To ne samo da ima za cilj da te ponizi, vec i da te obezvredi kao sagovornika, kao coveka i kao zenu.
I jasno ti je da ti takve zene ne misle dobro.

A pick-me zena ne ugrozava nikog, ali tregira unutrasnja nezadovoljstva kod odredjenih tipova.

Ako me ne bude mrzelo mozda otvorim temu na psihologiji vezanu za sve ovo.

Termin „pick me“ je stvoren da bi opisao odredjeno ponasanje, ali i da bi omalovazio, ponizio i povredio, jer oznacava pacenicu koja cini sve da bi dobila validaciju od muskarca. Ili kako @Lule kaze - od penisa.
Ali ja nisam rekla to što si ti napisala. Jedna članica (neću da joj spominjem nik da je ne uvlačim u priču, ali opet pa moram da prenesem da se razume) je napisala
pa zasmejavanjem druge žene se ne dobija ta vrsta validacije
A ja sam odgovorila
Kako ne, dobije se validacija da si stvarno kul, plus se ona nasmejala od srca,
I onda me povukla rima, a da uopšte nisam planirala 🤷‍♀️
dok kad animiraš muškarca...u stvari, i on se nasmejao... od... 🤭
Ali ipak nisam rekla. 🫢🤷‍♀️
Primeti još: ovakav stil, u 2.l.j. se odnosi i na mene, kapiraš kad neko tako piše, npr. "...i onda dođeš s posla, ručaš, deca, muž i prođe ti dan".

Back