Pezo 206 tempratura vode

jukabg

Iskusan
Poruka
6.551
Vozio kod majstora sve ispitao i sve ok.Hladnjaci,antifriz uvek isti nivo,termostat ok,ventilator pali sve brzine pravovremenu ali mi ipak ide na zivce sto po Bg kad utrcim u spic tempratura se digne preko 90 stepeni.
Ima li koji razlog tome ili francuzi benzinci takvi?

Prilozi

• IMG_20240819_170901.jpg
    IMG_20240819_170901.jpg
    55,5 KB · Pregleda: 6
Vozio kod majstora sve ispitao i sve ok.Hladnjaci,antifriz uvek isti nivo,termostat ok,ventilator pali sve brzine pravovremenu ali mi ipak ide na zivce sto po Bg kad utrcim u spic tempratura se digne preko 90 stepeni.

турирај и гари бураз све док није црвено

добро ти седржи тај Пеугеот декица

https://www.google.com/search?sca_e...IHHYP1HPkQBSgAegQIChAB&biw=1366&bih=607&dpr=1

Normal Coolant TemperatureIf your engine's temperature gauge ever goes into the red zone, you should stop the car immediately before you cause any serious damage to the engine. Normal coolant temperature will be around 195 to 220 Fahrenheit (approx. 90°C) and anything outside of this range can start causing problems.

можда да источиш дестиловану и ставиш фенски течнос' за 'лађење

не шкртари

https://www.startmycar.com/peugeot/guides/overheating#google_vignette

Mora antifriz da bude non stop u sistemu 365 dana u godini u razmeri 1/2
Opereš hladnjak povremeno ispuškiraš spolja ako ima stotine bubica zalepljenih.

Prilikom svake promene aftermarket antifriza (5-6 god) menja se termostat i termoprekidač.

Dakle sa velikim servisom kada menjaš pumpu za vodu menjaš antifriz, termostat i termoprekidač.

Meni drži za mrvu ispod 90

Zavisi koliko preko 90 stepeni. Majstor bi trebao da utvrdi na koliko se tačno pali ventilator i ako posle toga pada temperatura onda je u redu.
Mogao bi spreda malo da ispereš hladnjak, ali iz daljine ako to radiš u perionici jer suviše jak mlaz iz onih mitraljeza može da ga ošteti. Bar metar daleko, čisto da se spere prašina koje sigurno ima.

Računaj da ti je normalna temperatura između 85 i 95.
A kako su sad vrućine, plus voziš po gradu i u špicu...
Opusti se, sve je u redu.
Svaka cast majstore.Na otvorenom kada vozim tempratura ide max do 90.Ali po Beogradu u spici saobracaja i ako su vrucine preko 33 napolju onda skace kao na slici.Izmedju 85/95 bas tako.93/94 mu bio maximum.Ventilator pali na vreme bio kod majstora,novi su mi hladnjaci i antifriz je pola pola u njemu i drzi mi max nivo u posudici ali eto sto ti rece mozda vrucina napolju pa ga i to iziritira malo
Ja navikao ono 90 c i to je to pa se uspanicarih malo.
Hvala drug.

Zavisi koliko preko 90 stepeni. Majstor bi trebao da utvrdi na koliko se tačno pali ventilator i ako posle toga pada temperatura onda je u redu.
Mogao bi spreda malo da ispereš hladnjak, ali iz daljine ako to radiš u perionici jer suviše jak mlaz iz onih mitraljeza može da ga ošteti. Bar metar daleko, čisto da se spere prašina koje sigurno ima.
Ovo mu je bio maximum.Ovo je 95?
Bio kod majstora kaze sve ok je ali eto ja malo izdramatizirao jer ide preko 90.Hladnjak mi nov novcat menjo ga pre 7 dana zamenili antifriz novi .Na otvorenom autoput ne dize preko 89.Ova slika samo po Beogradu po guzvi.Antifriz ne pada nivo.Uvek maximum.

Prilozi

• IMG_20240819_171221.jpg
    IMG_20240819_171221.jpg
    56,8 KB · Pregleda: 3
Mora antifriz da bude non stop u sistemu 365 dana u godini u razmeri 1/2
Opereš hladnjak povremeno ispuškiraš spolja ako ima stotine bubica zalepljenih.

Prilikom svake promene aftermarket antifriza (5-6 god) menja se termostat i termoprekidač.

Dakle sa velikim servisom kada menjaš pumpu za vodu menjaš antifriz, termostat i termoprekidač.

Meni drži za mrvu ispod 90
Hvala Mario.Menjo sam hladnjak nov stavio pre 7 dana jer je pustao i zamenio antifriz 1/2 stavili.Termostat i termoprekidac gledali i ne zamenise.Kao ispravni.Ja im reko sve menjaj oni tako kazu.Mehanicar ozbiljan.Ventilator pali obe brzine pravovremeno ali to se desava po Bg spicu ali meni se opet ne svidja iako je kao sve ok.
Videt cu sad novi antifriz novi hladnjak kako reaguje.Po auto putu ide do 89.
Moguca greska je da mi antiriz nije bio 1/2 to godinama nije menjano da budem iskren.Sad je sve novo pa cu pratit po gradu koliko dize.

турирај и гари бураз све док није црвено

добро ти седржи тај Пеугеот декица

https://www.google.com/search?sca_e...IHHYP1HPkQBSgAegQIChAB&biw=1366&bih=607&dpr=1

Normal Coolant TemperatureIf your engine's temperature gauge ever goes into the red zone, you should stop the car immediately before you cause any serious damage to the engine. Normal coolant temperature will be around 195 to 220 Fahrenheit (approx. 90°C) and anything outside of this range can start causing problems.

можда да источиш дестиловану и ставиш фенски течнос' за 'лађење

не шкртари

https://www.startmycar.com/peugeot/guides/overheating#google_vignette
Hvala drug.Vozim pezo 206 po Bg jer su mi vec 2 puta kradeni noviji auti po Bg i ne da mi se vise oko tog.Sve te razumem.Stavio sam antifriz pola pola u sistem pa cu pratiti sada situaciju.Nov hladnjak nov antifriz.
Ne skrtarim rekoh neki dan majstorima sve menjaj ali ostalo na hladnjaku i antifrizu.To zamenise drugo ispravno .Videt cemo.

Svaka cast majstore.Na otvorenom kada vozim tempratura ide max do 90.Ali po Beogradu u spici saobracaja i ako su vrucine preko 33 napolju onda skace kao na slici.Izmedju 85/95 bas tako.93/94 mu bio maximum.Ventilator pali na vreme bio kod majstora,novi su mi hladnjaci i antifriz je pola pola u njemu i drzi mi max nivo u posudici ali eto sto ti rece mozda vrucina napolju pa ga i to iziritira malo
Ja navikao ono 90 c i to je to pa se uspanicarih malo.
Hvala drug.
Kod mene ventilator pali na 93-94c, ove sezone je samo dva puta palio jednom vrlo kratko i drugi put malo duze, ali generalno temp se krece oko 90c kada se lepo zagreje, 85-90c... sve zavisi gde vozim.

Hvala drug.Vozim pezo 206 po Bg jer su mi vec 2 puta kradeni noviji auti po Bg i ne da mi se vise oko tog.Sve te razumem.Stavio sam antifriz pola pola u sistem pa cu pratiti sada situaciju.Nov hladnjak nov antifriz.
Ne skrtarim rekoh neki dan majstorima sve menjaj ali ostalo na hladnjaku i antifrizu.To zamenise drugo ispravno .Videt cemo.
Antifriz imas gotovu tecnost nema sta da se mesa sa destilovanom posebno, ja sam menjao ove godine i dobro se pokazala.

Bole ti je dao najbolji odgocorio ..To što dize par stepeni nije problem ..Ako si menjao hladnjak i sve to onda ti je verovatno do viskositeta ili kvaliteta ulja ..Nzn koje ulje stavljas ali na velikim vrucinma bi trebalo ići malo gore

Bole ti je dao najbolji odgocorio ..To što dize par stepeni nije problem ..Ako si menjao hladnjak i sve to onda ti je verovatno do viskositeta ili kvaliteta ulja ..Nzn koje ulje stavljas ali na velikim vrucinma bi trebalo ići malo gore
Drug zadnji put mi mehanicar sipao Elf 5w 40 sintetiku.Auto presao 290.000 km na sipci uvek na maximumu kao da ga motor nista ne pije i to interesantno a star auto 19 godina.
Koje da sipam sad ce mi uskoro za zamenu?
Auto benzinac 1.4 8 ventila ,55 kw,75 ks

Auto presao 290.000 km na sipci uvek na maximumu kao da ga motor nista ne pije i to interesantno a star auto 19 godina.
Pa vidi, ni to nije dobro.
Motor mora da troši ulje, do 0,5 litara na 1000km je podnošljivo, smatra se da je u redu.
Preko toga nije dobro, ali nije dobro ni ako ti motor (naizgled) uopšte ne troši ulje.
Ako voziš većinom u gradu, to može da izgleda tako, ali neku potrošnju moraš da imaš...

Pa vidi, ni to nije dobro.
Motor mora da troši ulje, do 0,5 litara na 1000km je podnošljivo, smatra se da je u redu.
Preko toga nije dobro, ali nije dobro ni ako ti motor (naizgled) uopšte ne troši ulje.
Ako voziš većinom u gradu, to može da izgleda tako, ali neku potrošnju moraš da imaš...
Neverovatno je to a i cudno da predjem 10.000 km ono na skoro maximumu jos uvek.Nije ni to ok ali ne znam uzrok tome.Pasat tdi mi pije litar na 10.000 km ovde nista pezo.

Back