"Petrohemija" danas obustavlja rad?

ja sam radnik petrohemije i otvoreno kazem da vecina nema pojma.Ta firma i ako ima staru opremu ona se odrzava i radi fabrika odlicno.Sto se tice zagadjenja i tu je laz.Ima toga da truje al ni delic kolko ljudi misle.Da nije te fabrike Pancevo bi bilo mozda malo cistije al pola grada bi i dalje bilo zapusteno.Zadnjih godina dosta je ucinila za svoj grad.Od finansiranja i renoviranja obdanista,skola hale sportova itd.Cak i narodna basta koja je sad sredjena je delom zasluzena Petrohemija.Da negovorim o bolnici kolko je ulozila i pomogla da kupuju opremu i razne stvari.Vama oci bodu plate,pa to je lepo a docice situacija da vise nece biti kome sta da se prodaje.Pa ti radnici valjda trose pare u svom gradu.Ko ce da ravi profit.Ima ko ima platu i 200.000 kao sto su direktori al normalni radnici su imali oko 60.000.to vam zvuci puno al to nije fabrika wc papira to je gigant fabrika.Ja bi voleo da svi imaju vecu platu od mene da imam od koga ja da zaradim.Fabrika je perfekt radila al je iz nekog razloga namerno unistavaju.Prvo sto su doveli najvece lopove na vlast drugo drzavu boli uvo,dok su vukli bilo je dobro.Vi neznate kakva je cast i ljubav prema takvoj fabrici jer je jedna od onih koja stvarno radi.Danas je stala i pre 2 sata sam dosao kuci i neznate kakva je tuga medju nama.Vi ljubomorni koji nas mrzite HVALA na podrsci.U SMISLU NEK CRKNE KOMSIJI KRAVA DA NEMAM NI JA NI ON
Pancevo ce biti cisto ,povecacemo buvljak i od toga ziveti.Ziveli kinezi
PETROHEMIJA,AZOTARA,FARBRIKA SIJALICA,MINEL,UTVA KUTKO,FABRIKA OBUCE,STAKLARA sve je unisteno.takav gigant grad ostao je da zivi samo od buvljaka.serem se u buvljak

11210035324794c57337b7a263105136_extreme.jpg

Pogledajte samo srednji prst (petrohemiju kakvi su je vodili dobro MEČKU nije rodila)

Zar ti nije čudna činjenica koju si sam izrekao a to je da Petrohemija jeste najveći
izvoznik u Srbiji...kako je onda moguće da država ne vidi svoj račun da takvu firmu
održi u životu..i kako je moguće da takvu firmu svrstavaju u gubitaše..?

Мучи и не прди много са позивањем на логику, стотине успешних фирми су од 2003 до данас упропаштене иако су успешно пословале, под диригентском палицом DS/G17 плус, јер су то зликовци који су дошли на власт са таквим циљем

Сви сте ви пенили са DOS и отпорашким паролама против система у којем сте имали оптималне услове за рад, мислили сте да "demokratsku vlast" заболи, брига њих за своје привилегије и провизије које добијају од странаца за пропаст домаће производње

И зато док се петрохемијска сага ближи крају, само ти у јаду и немоћи спомињи милошевића и "дугове" који су као на стали у његово време, док вам "experti" припремају "реструктуризацију" , у коју су вас циљано годинама доводили док је под кадром "DS" дуг растао :bye:

ja sam radnik petrohemije i otvoreno kazem da vecina nema pojma.Ta firma i ako ima staru opremu ona se odrzava i radi fabrika odlicno.Sto se tice zagadjenja i tu je laz.Ima toga da truje al ni delic kolko ljudi misle.Da nije te fabrike Pancevo bi bilo mozda malo cistije al pola grada bi i dalje bilo zapusteno.Zadnjih godina dosta je ucinila za svoj grad.Od finansiranja i renoviranja obdanista,skola hale sportova itd.Cak i narodna basta koja je sad sredjena je delom zasluzena Petrohemija.Da negovorim o bolnici kolko je ulozila i pomogla da kupuju opremu i razne stvari.Vama oci bodu plate,pa to je lepo a docice situacija da vise nece biti kome sta da se prodaje.Pa ti radnici valjda trose pare u svom gradu.Ko ce da ravi profit.Ima ko ima platu i 200.000 kao sto su direktori al normalni radnici su imali oko 60.000.to vam zvuci puno al to nije fabrika wc papira to je gigant fabrika.Ja bi voleo da svi imaju vecu platu od mene da imam od koga ja da zaradim.Fabrika je perfekt radila al je iz nekog razloga namerno unistavaju.Prvo sto su doveli najvece lopove na vlast drugo drzavu boli uvo,dok su vukli bilo je dobro.Vi neznate kakva je cast i ljubav prema takvoj fabrici jer je jedna od onih koja stvarno radi.Danas je stala i pre 2 sata sam dosao kuci i neznate kakva je tuga medju nama.Vi ljubomorni koji nas mrzite HVALA na podrsci.U SMISLU NEK CRKNE KOMSIJI KRAVA DA NEMAM NI JA NI ON
PETROHEMIJA,AZOTARA,FARBRIKA SIJALICA,MINEL,UTVA KUTKO,FABRIKA OBUCE,STAKLARA sve je unisteno.takav gigant grad ostao je da zivi samo od buvljaka.serem se u buvljak

Razumljiva je tvoja tuga-zabrinjava i to što sve jače vojvođanske firme nestaju-a do sad su još izdržavale.Slučajno baš sad.Ali dužni smo Rusima...

KO BRE UNIŠTI TOLIKE FABRIKE :think::think::think:

Pa pitaj ga,zasto su petrohemicari i rafinerci cutali kao da su mutavi,kada su zatvarane sve one gore navedene fabrike,zasto se nisu solidarisali sa radnicima istih...zasto tad nisu stali i rekli...ne moze to tako,ako se nastavi ovako docicemo i mi na red...zasto,zbog dobrih plata i sebicnosti eto zato!

Adžić reko PSST ! (pitanje za speed123 dal se desilo u pertrohemiji nešto slično kao u Smederevu kraj visoke peći) :sad2::sad2::sad2:

hehe u tome i jeste problem,nisam bio tu.Adzic je jedna obicna debela lopovcina a drugo on ni nezna sta je petrohemija.Njegov dolazak je bio kao za izlaz fabrike iz krize kad jos malo pa katanac.U fabrici ima puno genija al ti ljudi koji bi trebalo da je vode oni su sklonjeni.Da neimenujem ostale al Adzic i Ljubenko su dva prevaranta koji i da hoce nema sanse da urade nista kako treba jer ni neznaju sta treba.njihovo neznanje je dovde dovelo.Najvise mi zao sto su ljudi ***** i niko se nebuni.Ej direktno ti skine 70 posto s plate i svi cute.Mesto da su 2500 radnika izasli i izbacili govna napolje sigurno bi bila druga prica.Zao mi je svih fabrika,azotaru su skroz razbucali.sanse da nekad krene su jako male.Najgore je sto su duzni da idu na posao a nista neprimaju.U petrohemiji je jos bilo i sad ima benzina tako da nije zbog toga stala.Pre zaustavljanja je stigla kolicina goriva al jednostavno je stigla direktiva GASI.restart nije kolko su rekli vec oko 6.000.000 .Navodni gubitak od 208.000.000 je nemoguc.to je vestacki napravljeno.i da jeste pa zadnjih meseci je firma namerno radila s minimalnim kapacitetom tako da je nemoguce i imati profit.Sto vise proizvodnje veca zarada.Dal radila sa 20 il 100 posto kapaciteta ona uvek trosi istu kolicinu energije.Samo znam da kolko god proizvela roba se prodaje.Nemoguce da nema zarade vec namerno su smanjili proizvodnju da pokazu gubitke.2500 radnika x 3 je oko 7500 ljudi direktno od nje zavisi.A kompletne plate ,odrzavanje fabrika zaradi kroz nekih 10 osto zarade na mesecnom nivou.De su ostalih 90 posto???????????onda mislite kolko ljudi zavisi od nje.Kako to da vise nikad nisu zasvirale sirene od kako Mikovic nije na celu grada

Adzic je jedna obicna debela lopovcina a drugo on ni nezna sta je petrohemija.Njegov dolazak je bio kao za izlaz fabrike iz krize kad jos malo pa katanac.U fabrici ima puno genija al ti ljudi koji bi trebalo da je vode oni su sklonjeni.Da neimenujem ostale al Adzic i Ljubenko su dva prevaranta koji i da hoce nema sanse da urade nista kako treba jer ni neznaju sta treba.njihovo neznanje je dovde dovelo.Najvise mi zao sto su ljudi ***** i niko se nebuni.Ej direktno ti skine 70 posto s plate i svi cute.Mesto da su 2500 radnika izasli i izbacili govna napolje sigurno bi bila druga prica.

Кад је мој тата говорио радницима у азотари , да под овим странкама ( то су експерти за деструкцију G17,DS, и DSS под чијом владом је извршен највећи број приватизација) индустрији прети крах идиоти су му се смејали и рекли су "да гласају због своје деце". Сад се показује да је он јадан био у праву, али ми немамо ништа од тога јер смо прошли исто као идиоти који су поносили што гласају за те странке. Два месеца су им исплатили помоћ од по 15 000 , а сад ни то. Исто важи и за петрохемију, чији су радници били познати опозиционари , они вам кад су дошли на власт увалили мајмуна из "DS" који у нормалној држави не би могао да руководи ни аутоперионицом

м-да

Pa pazi, ja često gledam taj LCD TV od 40 inča, kod svojih prijatelja iz Petrohemije, u lepo napunjenim stanovima koje su kupljeni platom iste firme. Sad, dal mame ili tate, ili sami radnici, ali su stanovi kupljeni tim parama. Ja radim dva posla i nemam toliko novca, i nije da im nisam zavideo na plati, smenskom radu i remontima kad se i udvostruče plate od po somića i jače... Pa letovanja i zimovanja za dž, takozvana rekreacija, pa beneficije, pa otpremnine od po 20-30000 evra. Lepo je sve to bilo. Zaslužili su, trovali se svakojakim glupostima na poslu, i treba tako.

Ali problem je postao Dinkić i vlada, Rusi i Ameri i ostali onog momenta, tj, pre 10tak dana, kad je umesto 90-100.000 dinara, na račuleglo pola plate u iznosu od ispod 10000 din. Ljudi imaju kredite, automobile koji troše po 10 litara minimum itd... Ne bih voleo da sam im u koži sad. U situaciji su da su imali, pa sad nemaju,. Najgore. Meni je mojih prijatelja žao, kao i njihovih porodica, ali se zna i da su svi oni zarađivali i živeli dobro, dok su ljudi umirali zbog te fabrike. Meni je draže što ću se manje trovati sad.

Ista pricha kao sa Zelezarom u Smederevu, Ameri nikad nisu pristali da stave filtere, zagadjivali sve zivo, a dobre plate, verovatno da se niko ne bi bunio. isto tako pokupovali kola i stanove na kredit, e sad ko ih **** kad su glupi.

Pošto znam da prosečna plata nije blizu 100 hiljada dinara, i da petrohemija ne posluje
sa gubitkom, već da je muče minusi iz prošlosti, jasno je da je u pitanju neka teška muljačina
i da prvo žele da joj natovare bes javnosti kako bi prodavanje u bescenje prošlo glatko.
Uostalom, ako je firma u restrukturiranju, kao što jeste, onda je prva obaveza da se plate spuste
na državni prosek. To se ne radi samo zato što generalni ne želi da radi za te mizerne pare
pa onda celo preduzeće propada.
Radnici dobijaju 20-30% plate, ali za direktore uvek ima.
Inače, u PA, generalnog petrohemije simbolično zovu "izvodjač radova"jer je prethodno bio
direktor Azotare koju je oterao tamo gde je ta firma sad tj. uništena je.. i nikom još uvek nije
jasno zašto se fabrika planski uništava.

Azotara je propala, sada će i Petrohemija.
Nekadašnji industrijski centar države-umire.
Уништавају да би продали за мале паре.:confused:

Својевремено се ту водила битка...али сад ми је јасно ко је у истој победио.

Туга.

Иначе, одлично сам упућена у рад Петрохемије пошто је мој отац пројектовао приличан број погона те фабрике, а и дуго година је као инжењер радио у Панчеву.

Кадрови ДС-а воде фабрику.

Кад је мој тата говорио радницима у азотари , да под овим странкама ( то су експерти за деструкцију G17,DS, и DSS под чијом владом је извршен највећи број приватизација) индустрији прети крах идиоти су му се смејали и рекли су "да гласају због своје деце". Сад се показује да је он јадан био у праву, али ми немамо ништа од тога јер смо прошли исто као идиоти који су поносили што гласају за те странке. Два месеца су им исплатили помоћ од по 15 000 , а сад ни то. Исто важи и за петрохемију, чији су радници били познати опозиционари , они вам кад су дошли на власт увалили мајмуна из "DS" који у нормалној држави не би могао да руководи ни аутоперионицом
Е видиш, ко је ту крив?

Тих пар директора или народ који им је дозволио да упропасте, уместо да су им улетели у управну зграду и објаснили им пар ствари.

А шта се десило са бившим директором који је био војно лице?

Тих пар директора или народ који им је дозволио да упропасте, уместо да су им улетели у управну зграду и објаснили им пар ствари.

И једни и други , проклети били до 1000-тог колена

Тата ми каже да је супругу од једне колегинице из азотаре дијагностификован карцином (исти од којег је моја мама умрла) и да га сад води по конзилијумима да се проба нека терапија. Замисли каква је то атмосфера кад човек живи у немаштини и уз то има болест у породици и шта му пада напамет кад се ујутро пробуди

Хвал Богу што моја мама више није међу живима, да не гледа ово што се ради, ово је јако тешко за поднети

И једни и други , проклети били до 1000-тог колена

Тата ми каже да је супругу од једне колегинице из азотаре дијагностификован карцином (исти од којег је моја мама умрла) и да га сад води по конзилијумима да се проба нека терапија. Замисли каква је то атмосфера кад човек живи у немаштини и уз то има болест у породици и шта му пада напамет кад се ујутро пробуди

Хвал Богу што моја мама више није међу живима, да не гледа ово што се ради, ово је јако тешко за поднети
Драги мој да можеш да се иселиш из Панчева, било би ти најбоље.
Јако је загађено, али не од индустријске зоне, већ од бомбардовања.
Не живим с оцем па да га сад питам шта је конкретно страдало, али знам да ми је рекао да ће се у Панчеву за 10-15 година народ почети извртати и то редом и старо и малдо.
Чак је добио информацију да Амери Панчево не уцртавају више у карту као насељену зону.:sad2:

Мучи и не прди много са позивањем на логику, стотине успешних фирми су од 2003 до данас упропаштене иако су успешно пословале, под диригентском палицом DS/G17 плус, јер су то зликовци који су дошли на власт са таквим циљем

Сви сте ви пенили са DOS и отпорашким паролама против система у којем сте имали оптималне услове за рад, мислили сте да "demokratsku vlast" заболи, брига њих за своје привилегије и провизије које добијају од странаца за пропаст домаће производње

И зато док се петрохемијска сага ближи крају, само ти у јаду и немоћи спомињи милошевића и "дугове" који су као на стали у његово време, док вам "experti" припремају "реструктуризацију" , у коју су вас циљано годинама доводили док је под кадром "DS" дуг растао
:bye:

Богами Панчевци су у огромној већини баш жестоко таламбасали пред 5. октобар, не знам шта су очекивали?
Да ће њих заобићи "приватизација"(читај пљачка "експерата")?

Када је Динкић кренуо да гаси српске банке и да уводи стране, тада је требало сви да се дигну на ноге лагане,
али људи увек мисле нас неће дирати, дирају тамо неке друге, али дође маца на вратанца.
И догод се буде тако парцијално размишљало и реаговало, само кад смо директно угрожени, биће нам тако како
је, ако нас уопште и буде.

Богами Панчевци су у огромној већини баш жестоко таламбасали пред 5. октобар, не знам шта су очекивали?
Да ће њих заобићи "приватизација"(читај пљачка "експерата")?

Када је Динкић кренуо да гаси српске банке и да уводи стране, тада је требало сви да се дигну на ноге лагане,
али људи увек мисле нас неће дирати, дирају тамо неке друге, али дође маца на вратанца.
И догод се буде тако парцијално размишљало и реаговало, само кад смо директно угрожени, биће нам тако како
је, ако нас уопште и буде.

Bas je tako bilo...prvo banke pa Zastava pa more drugih fabrika a velika vecina cuti i u sebi se misli ma nece i nasu,mi cemo da radimo mi trebamo drzavi i tako to...Koliko se secam(a jos uvek se dobro secam) nekoliko mojih kolega i ja smo pokrenuli prve postpetooktobarske proteste u Pancevu i blokadu puta Pancevo-Kovin-Smederevo i to bas kada je donosen nakaradni zakon o radu i radnim odnosima...samo nekoliko stotina radnika je imalo petlju da nam se pridruzi i to iz Tesle,Trudbenika i Utve...a posredstvom sindikata bili su pozvani i radnici Petrohemije,Rafinerije i Azotare,medjutim niko se nije odazvao,bolelo ih je uvo za nas,a kada smo pravili protest u centru Panceva,mnogi su nam se smejali i podjebavali...eto toliko o njihovoj solidarnosti...a o trovanju celog grada i okoline da i ne pocinjem!

Back