petorke ?

ravana2

Domaćin
Banovan
Poruka
4.865
kako bi se osjecali da vam se dese petorke ? i to recimo pet kceri ...

puna-kuca-australka-je-rodila-petorke-sada-ima-16-ero-djece-504x335-20110936-20110905124226-0e225001d72d2809d81bd9e5332f08b0.jpg

Ovo je super mama koja čeka petorke!

Dvadesetrogodišnja Čehinja Aleksandra Kinova iz mesta Milovice blizu Praga, čeka petorke.
I sama je mogla da zaključi, po veličini stomaka, da nije u pitanju samo jedno dete, pa čak ni dvoje, a kada je otišla na ultrazvuk shvatila je da nosi petorke! To je bio veliki šok za ovu mladu mamu, ali sada je srećna i očekuje porođaj.
Doktori očekuju da će se Aleksandra poroditi u nedelju. Držimo joj palčeve

jos 5 blizanaca

kako se strucno zove kad smanjujes broj embriona, kao delicmini abortus, lupila sam naziv :lol:
ne bih se dovela u situaciju da porodim petorke, ugrozavam i svoj i njihov zivot
dvojke je sasvim dovoljno

па сад...ако би били сви живи и здрави (мада то је тешко) супер
а сад ако бих могла да бирам---двојке, тројке максимално

kako bi se osjecali da vam se dese petorke ? i to recimo pet kceri ...

Vrlo je retko da se petorke "dese" prirodnim putem. Najcesce je u pitanju vantelesna oplodnja. A zene koje putem VTO ostanu u drugom stanju, tesko se odluce na abortus, osim ako nije neki problem zdravstvene prirode. Tako da ja verujem da ova majka ni ne razmislja o uklanjanju jednog-dva-tri embriona.
Ali o tome verovatno razmisljaju doktori. Neverovatno je tesko i opasno dogurati ovakvu trudnocu do kraja i roditi potpuno zdravu decu. U najboljem slucaju, rodice se prevremeno i sa malom telesnom tezinom, pa ce neko vreme provesti u inkubatoru. To je najbolji slucaj. Ostale da ne pominjemo.

Zbog toga je u nasoj drzavi zakonom regulisano da je max. 3 oplodjene jajne celije dozvoljeno vratiti zeni. Na zalost, nekad dodje i do deobe posle embriotransfera, u samoj materici, pa to povecava broj buducih bebica.

Meni se desila slicna stvar, culi smo 3 otkucaja malih srca. Posle dugogodisnjih muka u borbi protiv steriliteta, otklanjanje jednog ili dva nije bila opcija za nas. Ali priroda je ucinila svoje, ostao je samo jedan embrion (sad ima 16 meseci i trenutno spava :cmok: ). Prirodna selekcija, tako rekose doktori. Bilo mi je jako zao, ali posle razgovora sa doktorkom koja mi je radila vto malo sam se smirila. Ona mi je rekla "bolje jedno zdravo dete, nego 3 koje cemo da lecimo. Jedno po jedno." Pa se nadam da ce tako i biti....:D
Samo, i to drugo nesto ne dolazi, moracemo izgleda opet kod doktorice po njega ;)

Poenta moje price je da je ovde najveci problem da li ce sve biti u redu sa bebicama, a ne kojeg ce pola biti zbog reda u kupatilu. Ja ovoj buducoj majci drzim palceve iz sve snage da sve prodje kako treba.

I da, nema dana da se ne setim da ih je moglo biti troje :(

nemam pojma zasto se vecina ljudi pali na te neprirodne stvari kad se zna da to nije ni dobro ni zdravo ni za tu decu ni za tu mamu... i moja beba i ja smo imali posledica zbog toga sto je on bio prevelik, istina nije to nista strasno ali opet cesto mislim sta bi bilo da je kao sve normalne bebe rodjen sa 3.5 kg....

Back