- Poruka
- 4.865
kako bi se osjecali da vam se dese petorke ? i to recimo pet kceri ...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ma kakva šminka,najmanja 4 kupatila trebaju,to kad zaglavi unutra,da poludiš.![]()
to otvara i pitanje sto zene rade toliko dugo po wc - ima ?
uzas....porodjajna tezina im je jako mala, rode se kao nedonoscad i cesto imaju problema sa zdravljem i dalje u zivotu...ipak je najbolje jedno po jedno....
sta sada ti hoces ? jednim udarcem 5 muha . mozes odmah na sterilizaciju .
imam jedno koje je danas bilo bezobrazno za njih 5, a tek je 13h
![]()
![]()
Vrlo je retko da se petorke "dese" prirodnim putem. Najcesce je u pitanju vantelesna oplodnja. A zene koje putem VTO ostanu u drugom stanju, tesko se odluce na abortus, osim ako nije neki problem zdravstvene prirode. Tako da ja verujem da ova majka ni ne razmislja o uklanjanju jednog-dva-tri embriona.
Ali o tome verovatno razmisljaju doktori. Neverovatno je tesko i opasno dogurati ovakvu trudnocu do kraja i roditi potpuno zdravu decu. U najboljem slucaju, rodice se prevremeno i sa malom telesnom tezinom, pa ce neko vreme provesti u inkubatoru. To je najbolji slucaj. Ostale da ne pominjemo.
Zbog toga je u nasoj drzavi zakonom regulisano da je max. 3 oplodjene jajne celije dozvoljeno vratiti zeni. Na zalost, nekad dodje i do deobe posle embriotransfera, u samoj materici, pa to povecava broj buducih bebica.
Meni se desila slicna stvar, culi smo 3 otkucaja malih srca. Posle dugogodisnjih muka u borbi protiv steriliteta, otklanjanje jednog ili dva nije bila opcija za nas. Ali priroda je ucinila svoje, ostao je samo jedan embrion (sad ima 16 meseci i trenutno spava). Prirodna selekcija, tako rekose doktori. Bilo mi je jako zao, ali posle razgovora sa doktorkom koja mi je radila vto malo sam se smirila. Ona mi je rekla "bolje jedno zdravo dete, nego 3 koje cemo da lecimo. Jedno po jedno." Pa se nadam da ce tako i biti....
Samo, i to drugo nesto ne dolazi, moracemo izgleda opet kod doktorice po njega
Poenta moje price je da je ovde najveci problem da li ce sve biti u redu sa bebicama, a ne kojeg ce pola biti zbog reda u kupatilu. Ja ovoj buducoj majci drzim palceve iz sve snage da sve prodje kako treba.
I da, nema dana da se ne setim da ih je moglo biti troje![]()
Zbog toga je u nasoj drzavi zakonom regulisano da je max. 3 oplodjene jajne celije dozvoljeno vratiti zeni.
![]()