Petni trn?

• Začetnik teme Začetnik teme KraNp
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

KraNp

Veoma poznat
Poruka
10.677
Posto sam za tri godine presao nekih 8 000 km pesaka (planinarenje, itd) a pritom sam tada imao nekih 140 kg, doslo je do formiranja petnog trna na levoj nozi, koji ume da zaboli veoma veoma jako. Neki su mi rekli da tu operacija ne vredi jer se navodno on opet formira kroz godinu, dve a drugi su mi rekli da postoji neka ultrazvucna metoda gde se taj trn razbija talasima. Koliko je efikasna ta metoda, kako se zove i koliko kosta? Da li je istina ovo za operaciju da se on opet vraca?

tzv"udarnim valom" se mogu postici dobri rezultati. kod nas u bih to se moze uraditi samo na privatnim klinikama. jedan savjet isproban ali djeluje.narendaj krompir, stavi na bolno mjesto,zavezi krpom i preko nje najlon.tako uradi sedam noci i bol ce biti puno manja a otok noge ce nestati.meni je pomoglo.jest da je noga ujutru malo crnkasta al vrijedi.:)

Ma jes'.......sa'cu ja da rendam krompir! Popijem brufen i gotova stvar. Kao i do sada sto sam radio. Nego me samo zanima, da li je istina da se to vraca cak kad se i operise.

Ja sam prosle godine imao taj petni trn. mucilo me skoro mesec dana. Isao sam kod doktora i ustanovili smo da je od neudobne obuce. Kada sam te patike bacio u kantu, prosao je problem. Evo vec 8 meseci nemam vise nikakav problem. Da ne zaboravim, uslov je i gubitak kilograma, ako si tezak noga trpi velika opterecenja.

Petni trn-calcar calcanei je najčešće glavni uzrok bolne pete.Terapija :mirovanje,skidanje viška kilograma :lol:,ultrazvučna fizikalna terapija i samo u vrlo retkim slučajevima opercija i od pomoći mogu biti ulošci za obuću sa šupljom petom.

Back