petni trn

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dive

Legenda
Poruka
61.211
vucem problem pola godine, a da nisam znala sta je u pitanju
vidim na forumu da ima jos osoba koje imaju isti problem
tek dva dana sam na terapiji..ucinilo mi se da i je malo bolje..
sinoc napravim deonicu od 7 km i jutros opet ne mogu na nogu da se oslonim
da li ima ovde nekog ko je imao i sanirao kompletno problem..
koliko je to sve trajalo?
sta je tretman sve ukljucivao?

ja sam izbacila mleko i sve melcne proizvode poslednjih par dana..kazu da treba da se smanji unos kalcijuma, da bi se postojeci visag lakse razgradio
dobila sam elektroforezu i ultra zvuk
nabavicu silikonski ulozak
poslednja solucija je razbijanje radio talasima, za koju kazu da nije naivna jer razbija i strukturu celije..

meni je ortoped preporučio šetnju po šljunku,a te talase okarakterisao kao potpuno gubljenje vremena i novca i da to nikako ne pokušavam,
koliko sam primetila,ne boli to uvek,s vrenea na vreme krenu bolovi,pa se samo od sebe smiri,nema tu leka,samo šetnje pomažu

meni je ortoped preporučio šetnju po šljunku,a te talase okarakterisao kao potpuno gubljenje vremena i novca i da to nikako ne pokušavam,
koliko sam primetila,ne boli to uvek,s vrenea na vreme krenu bolovi,pa se samo od sebe smiri,nema tu leka,samo šetnje pomažu

pa ja sam sinoc setala
nedelju dana nisam
i imala sam dva dana terapiju
i taman pomislim - bolje mi je..nije tacno da terapija ne pomaze
i jutros me boli ceo zglob, kako sam pokusavala da izbegnem a gazim na mesto gde je trn
i sada sam jedva otisla do pijace po povrce..morala sam da se vratim posle pola sata

kad se tebi pojavio? jel ti je ista bolje?
jel on ikad nestane potpuno?
mislila sam da je ovo nelagodnost na pocetku, a sad me strah da ce potpuno da i poremeti dosadasnje funkcionisanje i aktivnosti

- - - - - - - - - -

meni je prosao sam od sebe a mucio me mesecima

koliko meseci? sta si promenila u odnosu na dotadasnji nacin zivota?

Ja sam imala isti problem, trajao je sigurno godinu dana. Mislim da je od obuće.Za početak
kupi neke medicinske cipele,ima u Deichmann firma "Medicus" oko 35-40eura. Dugo sam
izbegavala da ih nosim ali pomaže.Zbog posla moram puno da šetam i isprobala sam
sve mogoće firme i za cipele i za patike.Patike isto sad nosim one malo odignute od zemlje.

Iskreno ako ideš na dogadjaje gde su štikle poželjne, ponesi rezervne
cipele.Ja sam morala da se izujem na sred ulice i pozovem taxi, nisam
mogla ni korak dalje.

Pokušaj po kući da hodaš u onim japankama sto im je djon
sundjerast, ako se bol smanji onda ima veze i sa obućom.
Meni su smetale i patike. Sada nosim samo one što su mekane
iznutra. Od tog bola čovek postaje nervozan . Ako si iz Bg uZemunu
ima da se kupi kod vulkanizera njegov patent-JEŽ. To je kao neka tvrda
guma koja po površini ima bodlje. Osećaj je čudan kad hodaš po tome,
ali masira stopla i smanjuje bol u listovima. Bolje pomaže od onih masažera
što posroje u kozmetičkim salonima.I

Lečenje:

odmor
led lokalno, ne direktno na kožu 2x15min, 10min pauze
ibuprofen 400 3x1
umetanje petnog uloška u cipelu da rasteretimo odnosno smanjimo naprezanje Ahilove tetive
stavljanje taping (trake) na zadnji deo pete i donji deo potkolenice koja služi kao potpora tetivi
ako je stanje loše u obzir dolazi čak i imobilizacija longetom
interferentne struje
ultrazvučna fizikalna terapija (subakvalni ultrazvuk tj ultrazvuk u vodi)
sportska masaža sprečava nastanak priraslica (obavezno jer priraslice mogu nekad da naprave veci problem od samog trna)

Lečenje:

odmor
led lokalno, ne direktno na kožu 2x15min, 10min pauze
ibuprofen 400 3x1
umetanje petnog uloška u cipelu da rasteretimo odnosno smanjimo naprezanje Ahilove tetive
stavljanje taping (trake) na zadnji deo pete i donji deo potkolenice koja služi kao potpora tetivi
interferentne struje
ultrazvučna fizikalna terapija (subakvalni ultrazvuk tj ultrazvuk u vodi)
sportska masaža sprečava nastanak priraslica (obavezno jer priraslice mogu nekad da naprave veci problem od samog trna)

ok
sve to do kada?
ovo traje punih 6 meseci
aktivnost sam smanjila poslednja 2 meseca
terapija tek tri dana ukljucena

Lečenje:

odmor (kad god ste u prilici,podignite nogu da se ne bi stvarali otoci)
led lokalno, ne direktno na kožu 2x15min, 10min pauze (krio pakovanje 2x dnevno 10-15 dana)
ibuprofen 400 3x1 (7 dana minimum da bi se upala smirila ,ukoliko vam brufen ne odgovara onda bilo sta iz grupe NSAIL)
umetanje petnog uloška u cipelu da rasteretimo odnosno smanjimo naprezanje Ahilove tetive (dok god bolovi traju)
stavljanje taping (trake) na zadnji deo pete i donji deo potkolenice koja služi kao potpora tetivi (na svaki 5 dana mesec dana maximum,a zatim po potrebi)
interferentne struje(do 15 dana)
ultrazvučna fizikalna terapija (subakvalni ultrazvuk tj ultrazvuk u vodi)-10 15 dana
sportska masaža sprečava nastanak priraslica (obavezno jer priraslice mogu nekad da naprave veci problem od samog trna) 1x nedeljno mesec dana

Back