Petarde

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Vexy

Buduća legenda
Poruka
34.723
Bliže se novogodišnji praznici i samim tim uveliko su počele pripreme za novogodišnje slavlje.

Jedan od novogodišnjih "rekvizita" su i petarde.
Koji je vaš stav o njima, da li deci dozvoljavate da kupuju i bacaju petarde
ili vas one nerviraju zbog buke, smatarte da su opasne?

Naravno, ali razumno. Petarde su super, da se životine ne plaše, bila bi sjajna zabava.

Imaju kuče od letos na drugom i mi ćemo da ispoštujemo. Gazde su mu životinje, drže ga često na terasi samog, pa ovaj kuka satima.

Ne bih zbog njih, nego mi žao kučeta.

Наслов ме крајње збунио. Шта ли су то петраде?

Оно петарде, свашта. Став? Нисам дозвољавала да их купују али они су их ипак имали и бацали.

Naravno, ali razumno. Petarde su super, da se životine ne plaše, bila bi sjajna zabava.

Imaju kuče od letos na drugom i mi ćemo da ispoštujemo. Gazde su mu životinje, drže ga često na terasi samog, pa ovaj kuka satima.

Ne bih zbog njih, nego mi žao kučeta.

Ovo što se životinja tiče se potpuno slažem.
I za životinje, petarde mogu biti opasne. Ne znam da lisu opasnije za životinje ili za ljude.

http://www.zivotinje.rs/vestiStrana.php?id=7708

Ali ne vidim šta je zabavno u petardama, u pucanju, kao da je mala bomba.
Ma nema šta kao to jeste mala bomba.

Bliže se novogodišnji praznici i samim tim uveliko su počele pripreme za novogodišnje slavlje.

Nesto nema dumbaranja, za divno cudo jos nijedna nije pukla u mom kraju, a obicno vec krajem novembra bude kao na ratistu i ne moze se proci ulicom od majmuncina koje ih bacaju gde i kad stignu. Ove godine je sasvim drugacije, jos uvek je mirno sto se tice petardiranja i raketiranja, mada su prodavnice pirotehnike spremne, to mu dodje kao sezonski posao, pocetkom zime nicu takvi lokali svuda po "selu".

pet godina me maltretiraju ovi iznad mene sa raznoraznim pucanjima i eksplodiranjima,
sad imaju kuče i bebu pa me živo zanima hoće li opet pucati ili će trčati po zgradi kad krene ponoć da se žale :think:

Zavisi do uzrasta. Ne vidim problem u petardama.

Smatram da su opasne i da drakonskim kaznama treba zaustaviti tu pošast,.

1919291_1212698608757682_6006939985937938343_n.jpg

- - - - - - - - - -

Ovo je neko okaćio na status

U našem gradu svake N.G. je na trgu zaista lep provod. Pretprošle godine, ja budala povela i moju malu keru, zbog petardi sam je na kraju umotala u svoj kaput i bukvalno smo matori i ja trčali kući. Prošle godine smo otišli samo nas dvoje, setila sam se da malko zvirnem u kutije na tavanu i pronašla jedan dečiji pištolj koji je moj stariji dobio od neke budale za peti rođendan, to smo sakrili i zaboravili. A liči, baš ko pravi. Stavila sam ga u džep kaputa, kad je žurka bila najbolja jedan klinac,nekih petnaestak godina krenuo da baca petarde, ne bi mi smetalo da ih nije bilo najviše oko mojih nogu, izbadih pucu i uperih mu u lice, u roku pet sekundi oko mene i matorog čist prostor od puno kvadratnih metara, haha, i sad sanjam facu tog malog seronje.

Više mi je muka od tih njihovih "kuca" i "maca", jbt. Puca non-stop, a debilna keretina ne može da iskulira nijedan pucanj nego mora petominutnim lajanjem i cviljenjem da isprati baš svaki. Crk'o dabogda i on i kreteni koji su ga okačili na sedmi sprat!

U zgradi od 30 stanova, u 3 stana drže debilne kerove koji maltretiraju ostatak zgrade. Laju kad pucaju petarde, laju kad su sami pa im dosadno, laju kad nisu sami jer su srećni što su im debili od vlasnika tu, laju kad čuju nekog, laju kad ne čuju nikoga... Zapišavaju ulaze i liftove, kenjaju ispred ulaza i po parkovima - je.be mi se da li skupljate izmet iza svojih "kuca" ili ne, ne mogu da shvatim da nemate pametnija posla u životu nego da vučete keretine za sobom i da ih držite u smrdlljivim stančićima samo da biste imali neku glupu obavezu u životu.

Iznad mene su se naselili neki "urbani" likovi koji su "spasili" neku džumaru pored kontejnera (to vidim da je sad in - izigravanje Boga ili bar andjela i "spasavanje" džumara koje bi inače život provele preturajući po kontejnerima), zo sra.nje sad laje po ceo dan i noć. Marš u šumu pa drži 50 džukela kad nemaš preča posla u životu!

Ma ja mislim da je najbolje da mi lepo "ukinemo" decu, da nam ne uznemiravaju "kuce".

Još mu dodje i očekivano i normalno da se balavurdija zabavlja stvarima koje pucaju, svetle, blješte... ali da odrastao čovek nema preča posla u životu nego mora da u desetospratnici drži kontejnersku džumaru da bi imao neki osećaj svrhe što je nešto "spasao" i o čemu "brine" - to baš i nije normalno.

Savršeno me ne bi zanimali takvi sjeb.ani životi da kada mi džukele ne bi pravile buku, a prave je 12 meseci u godini, s petardama ili bez njih.

Više mi je muka od tih njihovih "kuca" i "maca", jbt. Puca non-stop, a debilna keretina ne može da iskulira nijedan pucanj nego mora petominutnim lajanjem i cviljenjem da isprati baš svaki. Crk'o dabogda i on i kreteni koji su ga okačili na sedmi sprat!

U zgradi od 30 stanova, u 3 stana drže debilne kerove koji maltretiraju ostatak zgrade. Laju kad pucaju petarde, laju kad su sami pa im dosadno, laju kad nisu sami jer su srećni što su im debili od vlasnika tu, laju kad čuju nekog, laju kad ne čuju nikoga... Zapišavaju ulaze i liftove, kenjaju ispred ulaza i po parkovima - je.be mi se da li skupljate izmet iza svojih "kuca" ili ne, ne mogu da shvatim da nemate pametnija posla u životu nego da vučete keretine za sobom i da ih držite u smrdlljivim stančićima samo da biste imali neku glupu obavezu u životu.

Iznad mene su se naselili neki "urbani" likovi koji su "spasili" neku džumaru pored kontejnera (to vidim da je sad in - izigravanje Boga ili bar andjela i "spasavanje" džumara koje bi inače život provele preturajući po kontejnerima), zo sra.nje sad laje po ceo dan i noć. Marš u šumu pa drži 50 džukela kad nemaš preča posla u životu!

Могу ти рећи да потписујем сваку реч. Који ли је то ниво празнине и вишка пара и времена па да мораш да чуваш и водаш керину као да ниси у стању да живиш без пратње. Нормалан човек гледа да се обавеза реши а не да их још и умножава.

Poslednja izmena od moderatora:

Back