petak - frutti di mare ?

Koliko se drzite petka kao bezmesnog dana ? Jedete li barem taj dan grah ? Ja sam otkrio jedan jeftini riblji fast food blizu mene pa odem petkom samo ne jedem papaline , sardine ili gavune vec lignje sa pomfrijem . Ne trebate ici u neki skupi riblji restoram , valjda iz cg uvoze ribu jer ja ovu rijecnu ne mogu smisliti . Pogotovo onog masnog soma a i rakovi su mi ko neki divovski paukovi . Pa nista .

Mmm...kod mene ide s jeseni period tova (u kome sam trenutno) i period normalne ishrane koji traje, hm, recimo devet meseci u godini.

Tada mi je svaki dan, izuzev retkih izuzetaka, tvoj petak:lol:
Najvise volim ribu i kozice, lignje manje...laka su mi ta jela za pripremu, kuca mi lepo mirise na beli luk i maslinovo ulje.
Kozice koristim najvise u azijskom pirincu sa jajima i kikirikijem ili uz nudle, bezmalo svake nedelje. Ne volim bas da ih cistim, kad su dzambo jos i nekako dok su one sitnije ubi boze.

Sto se ribe tice, nemoj da gresis dusu, zlatni karas je veoma ukusan mada se najcesce na mom stolu nadje losos (klasika, sta se moze) ali i bakalar, orada, brancin, smudj, sardele, tuna koja mi nije draga ali nekome jeste...riba je jedino meso koje jedem redovno, rodila sam se zaljubljena u nju.

Koliko se drzite petka kao bezmesnog dana ? Jedete li barem taj dan grah ? Ja sam otkrio jedan jeftini riblji fast food blizu mene pa odem petkom samo ne jedem papaline , sardine ili gavune vec lignje sa pomfrijem . Ne trebate ici u neki skupi riblji restoram , valjda iz cg uvoze ribu jer ja ovu rijecnu ne mogu smisliti . Pogotovo onog masnog soma a i rakovi su mi ko neki divovski paukovi . Pa nista .
i koga tacno boli qu.rac sta ti jedes petkom? :neutral:

lignje-frig.gif

evo ovo naruci u kafani !

Back