petak - frutti di mare ?

ravana

Domaćin
Poruka
4.537
Koliko se drzite petka kao bezmesnog dana ? Jedete li barem taj dan grah ? Ja sam otkrio jedan jeftini riblji fast food blizu mene pa odem petkom samo ne jedem papaline , sardine ili gavune vec lignje sa pomfrijem . Ne trebate ici u neki skupi riblji restoram , valjda iz cg uvoze ribu jer ja ovu rijecnu ne mogu smisliti . Pogotovo onog masnog soma a i rakovi su mi ko neki divovski paukovi . Pa nista .

pa petak je posni dan
sreda i petak
sta se iscudjavate

samo sto to postiti ne znaci otici i najesti se masne ribe i pomfrita, nego je kompleksnije, manje jesti, bez gresnih misli i postupaka, odreci se svih zadovoljstva
no veliki vernici su to pretvorili u tepsiju pasulja i ribe przene u dubokom ulju :lol:

a odgovor na pitanje je ne, ateista sam

pa petak je posni dan
sreda i petak
sta se iscudjavate

samo sto to postiti ne znaci otici i najesti se masne ribe i pomfrita, nego je kompleksnije, manje jesti, bez gresnih misli i postupaka, odreci se svih zadovoljstva
no veliki vernici su to pretvorili u tepsiju pasulja i ribe przene u dubokom ulju :lol:

a odgovor na pitanje je ne, ateista sam
Bas to... Gledam ove na tv-u sto savetuju sta kuvati u vreme posta. To su vece bahanalije nego inace :lol:

Evo nasao sam na google neki riblji fast food u ulici kralja petra . Ste bile ?

jos je ziv?
stalno menja radnice
nisam niti bih, ne volim bas toliko ribu da je jedem s nogu
jedino kad jedem ribu van kuce je na splavu marine riblju corbu u njoj bih mogla se udavim, ovo ostalo kuci povremeno spremim

- - - - - - - - - -

a otkud to da je riba posno jelo
ako ne treba jesti zivotinjskog porekla hranu koja budala je smislila da ribama udeli "posebno carstvo"? :lol:

jos je ziv?
stalno menja radnice
nisam niti bih, ne volim bas toliko ribu da je jedem s nogu
jedino kad jedem ribu van kuce je na splavu marine riblju corbu u njoj bih mogla se udavim, ovo ostalo kuci povremeno spremim

- - - - - - - - - -

a otkud to da je riba posno jelo
ako ne treba jesti zivotinjskog porekla hranu koja budala je smislila da ribama udeli "posebno carstvo"? :lol:
Najbolje bi bilo da popovi proglase janjetinu posnom hranom da se ne pate ovi sto ne vole ribu .z:mrgreen:

Najbolje bi bilo da popovi proglase janjetinu posnom hranom da se ne pate ovi sto ne vole ribu .z:mrgreen:

e jjebi ga ne volim jagnje
nikad necu okajati grehe :aha:

- - - - - - - - - -

Objasnio neko u drugoj temi , valjda zato sto je narod iz "krshnih" krajeva gde nije moglo nista da se gaji jedino jeo ribu, pa je to kao opravdano , besmislice...

pa nastalo je u krajevima de se gajili oni servasovi jarici
jedino ako je doslo kasnije pa su na to uticali ti krsni
te detalje vec ne znam

Back