Pet razloga zašto su kućni ljubimci dobri za vaše dete

Нормалан човек једва чека мало слободног времена да прилегне, прочита нешто, прошета за свој рачун, види неког пријатеља...

Такозвани власници, напротив, ужитак налазе у извођењу љубимца, чекању да се исере, разговору са истим таквим индивидуама где се могу чути термини 'дечко', 'девојчица' и сличне гадарије (а односе се на керине) и коначно - повратку кући.

И тако три пута дневно.

Poslednja izmena od moderatora:
Uvek se obradujem novim i još novijim definicijama normalnosti, naročito kada su tako precizne.
Gotovo podjednako me raduje kad vidim u kako su tolerantne, vedre ljude prepune blagosti odrasli oni koji su kao deca imali svu roditeljsku pažnju i ljubav, bez da su ih roditelji zatrpavali mesnom hranom ili ljubimcima zadovoljavali njihove emotivne potrebe.
I sama činjenica da se razume da kada odabereš da brineš o nekome to radiš u njegovom najboljem interesu, a ne onako kako je tebi najlakše. Opšte je poznato da u zoo vrtu životinje kojima je voda potrebna drža u delu u kome se imitiraju uslovi Sahare...

Најбољи интерес животиње није да живи у четири зида (са повременим затворским шетњама).

Ово нису тражили, то је људски болесни мозак наметнуо

adorable-dog-home.jpg

Poslednja izmena od moderatora:
To se ne dovodi u pitanje i po meni zalazi u oblast iživljavanja nad životinjom. Takvi slučajevi su srećom u manjini, minijaturni psi pogodni za tašnicu, čije se vlasnice smatraju mamicama... i to jeste neuobičajno ponašanje.
Ali ideja teme su ljubimci i njihova blagodat za decu, tako da se ne može govoriti o takvim psima sa krevetima na sprat u porodicama sa detetom- decom. Šta misliš koliko bi dugo kuca ostala na gornjoj platformi uz dvogodišnjaka?

Dobro, ako pitanje postavimo da li je bolje da psi i mačke imaju dvoriše ili da žive u stanu ja ću se uvek složiti da je psima bolje da imaju dvoriše u kome mogu slobodno da puste korak.

Тако размишљају људи који стварно ВОЛЕ животиње.

Већи део детињства сам провела код маминих родитеља у банатској варошици са двориштем пуним цвећа, воћа и мачака.

Они треба да имају свој живот а ми свој.

Prosto je. Kreature koje nazivaju psima drze iz razloga emotivnog deficita, rupe tj. praznine koju osecaju u dusi. Tu gde je ta rupa, tu je trebala doci roditeljska ljubav ali roditelji su bili zaokupljeni svojim obavezama.

- - - - - - - - - -

Tako i ovi kada porastu, ponavljaju scenario, obrazac koji su nasledili od svojih. Umesto paznje, ljubavi i igre svojoj deci kupe neku pudlavu dzukelu i skinuli su na neko vreme sa sebe teret.
Канофобија, патолошки страх од паса.
Нелечена завршава трипом о поистовећивању расом од које највећма зенташ!

to jeste tako ali je zivotinji ipak bolje i u stanu nego na ulici
i kao neko ko se bavio spasavanjem zivotinja sa ulice, znam zasto to kazem i sta se sve ulicnim zivotinjama desava
od bolesti,preko izivljavanja bolesnih pojedinaca, trovanja i gazenja automobilima....do gladi
jel bolje to ili da bude cak i u stanu,pa da izlazi napolje sa vlasnikom, bude zdrav,uradno vakcinisan i nahranjen

lutalice ne bi trebale da postoje...sto zbog njih, sto zbog nas
i veliku ulogu u stvaranju lutalica ima upravo nekontrolisano razmnozavanje rasnih zivotinja

imala sam pse pre bebe,mom muzu i meni je receno da odustanemo od bebe jer je necemo imati iz kojekakvih razloga.medjutim desilo se to da sam zatrudnela bas mesec dana posle kupovine drugog steneta.svi su me pitali sta cu sad?pa kako sta cu?nista,zar sam trebala da se odreknem njih sad kad imam bebu?svasta.slusala sam mnoge pedagoge i svi kazu da je dobro za decu da u svojoj sredini imaju zivotinju.u svakom slucaju svako ima svoj stav,postujem.mi savrseno funkcionisemo ovako kako je i svi srecni.

Не желим да читам о раку дебелог црева. :evil:

Ni ja. Pisimo o temi i svim propratnim pojava koje sa sobom nosi, o recimo psihologiji ljudi koji drze gomilu pasa u dvoristu. Mada, to smo na neki nacin obradili.

Ono sto mene najvise fascinira u odnosu covek - pas je ta da su ti ljudi koji vode te pse na lancima misle za sebe, ali stvarno u sebi to misle da oni te zivotinje vole i da im cine dobro.

- - - - - - - - - -

Kao, rekao im neki pedijatar da je dobro za dete da bude u blizini zivotinje.

Ni ja. Pisimo o temi i svim propratnim pojava koje sa sobom nosi, o recimo psihologiji ljudi koji drze gomilu pasa u dvoristu. Mada, to smo na neki nacin obradili.

Ono sto mene najvise fascinira u odnosu covek - pas je ta da su ti ljudi koji vode te pse na lancima misle za sebe, ali stvarno u sebi to misle da oni te zivotinje vole i da im cine dobro.

Кад волиш животињу, ти је мазиш и милујеш - тако бар ја на то гледам.

Да ли си икада видео псетаре да то раде?

Као краву да су извели, јбт.

- - - - - - - - - -

Kao, rekao im neki pedijatar da je dobro za dete da bude u blizini zivotinje.

Ено, појавило се истраживање по коме су деца која одрастају уз геј родитеље много срећнија и задовољнија од ових друге, нормалне деце...

То је у рангу оних истраживања по којима је дечје одрастање уз псе много здравије него код ових осталих..

Back