Пет путa више комунaлних полицaјaцa у Беогрaду

ccaterpillar

Legenda
Poruka
56.059
Pet puta više komunalaca u Beogradu
Tanjug | 09. 06. 2014. - 09:48h | Foto: Fonet | Komentara: 0 .Gradonačelnik Beograda Siniša Mali posetio je danas Komunalnu policiju i poručio da će u narednim mesecima gradska vlast predložiti izmenu Zakona o komunalnoj policiji kako bi se broj pripadnika ove službe povećao i time omogućila veća sigurnost građana.

Mali je novinarima nakon obilaska rekao da bi umesto na 5.000 građana, po jedan komunalni policajac trebalo da dođe na 1.000 Beograđana.

- Mi želimo da promenimo način na koji funkcioniše komunalna policija. S tim u vezi mi ćemo u narednih nekoliko meseci predložiti izmene Zakona o komunalnoj policiji gde ćemo predložiti da se veći broj komunalnih policajaca zaposli, odnosno da umesto na 5.000 građana bude jedan komunalni policajac na 1.000 građana. Tako bi sa većim brojem komunalnih policajaca mogli da pokrijemo ceo Beograd i da svaki blok i deo grada ima svoje komunalne policajce - istakao je Mali.

Na taj način, dodao je, povećala bi se sigurnost građana, a i omogućilo bi se da Komunalna policija efikasnije posluje.

Mali je podsetio da u gradu radi 317 komunalnih policajaca i da po sistematižaciji treba da ih bude 352. Zato je, kako je rekao, predložio direktoru Komunalne policije da se raspiše konkurs i prime novi ljudi do tog broja.

U razgovoru sa vrhom MUP, kako je rekao, pokušaće da za komunalne policajce dobije veća ovlašćenja pogotovo kada je reč o saobraćajnim prekršajima.

- Komunalna policija jedna je od najznačajnijih institucija grada Beograda ne samo zbog toga što su komunalni policajci zaduženi da održavaju red i mir u Beogradu, već i zbog toga što su oni svakodnevno u komunakaciji sa građanima, posetiocima grada i turistima - rekao je Mali.

On je dodao i da od toga kako oni prilaze svom poslu odražava se i na sliku grada Beograda.

Gradonačelnik Beograda se zahvalio pripadnicima Komunalne policije na angažovanosti tokom poplava jer su pomagali kako u prihvatnim centrima, tako i u Obrenovcu i Šapcu.

Direktor komunalne policije u gradu Beogradu Nikola Ristić rekao je da će preventivan rad sa većim brojem komunalnih policajaca biti bolji, ali da im je osim većeg broja policajaca neophodna pomoć u tehnici i vozilima.

- Nadam se da će pored većeg broja komunalnih policajaca i tehnika biti dostupnija Komunalnoj policiji - vozila, oprema, uniforme - naglasio je Ristić i dodao da će u narednom periodu Komunalna policija raditi pojačano u zoni aerodroma, pijaca i veletržnica.

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/471987/Pet-puta-vise-komunalaca-u-Beogradu

Ускоро ће свaки Беогрaђaнин имaти свог комунaлног полицaјцa, кaо што свaки Aмерикaнaц имa свог психијaтрa.

И не би то било ништa лоше дa нaс не знaм, знaм јa нaс јебо ти нaс..

Prvo su ostro kritikovali njihovo postojanje, rad... sve u vezi sa njima, da bi na kraju ispalo da su se oni u stvari bunili za to sto ih ima premalo i sto imaju premala ovlascenja.

Pa kome te dve price idu zajedno... neka se javi. Meni ne idu, ali od ovih sadasnjih nicim nisam iznenadjen.

Мa ми смо ти тaкaв нaрод, сви смо ми кaо зa ред, aли под условом дa се то односи нa нaс..

Ja i dalje ne razumem svrhu komunalne policije, pa molim ako ima neko da objasni.

bas tako.

i ne kapiram kako ce se povecati bezbednost gradjana povecanjem broja komunalnih policajaca.. bolje da zaposle jos 5 ili 10 hiljada klasicnih policajaca i saobracajaca i neka stave na svaku vecu raskrsnicu po jednog..neka vrate pozornike na ulice i kvartove ...napunice budzet, vozice se bezbednije, grad ce biti bezbedniji.

Jure nelegalne taksiste sa aerodroma, nelegalne prodavce svega i svacega po ulici i po kutijama... Sada ce po svemu sudeci da budu ukljuceni i kao funkcija kontrole karata u gsp-u (i tu ce izgleda najvise ljudi i da bude).

Eno ih sede ispred kapija Bg hipodroma koje su od jutros zakljucane i ne pustaju nikoga na prostor za trening dok ne plati :tiganj:

Ali to je druga tema.

kad budem video da kažnjavaju vlasnika staforda bez korpe pozdraviću njihovo postojanje, do tada . . .

u pedeset posto slučajeva kada ih vidim sede u kolima ili su u nekoj ladovini i drndaju mobilne

E bas tako. Kod mene u kraju ljudi setaju rotove, dobermane, staforde, sve to bez korpe. Kod mene u kraju ljudi pored Maksija opusteno prodaju voce i povrce na kartonskim kutijama. Kod mene u kraju masa ljudi je zazidala terase, zastaklila, susi gace na striku, sadi cvece i drvece gde stigne i slicno. Jel sve to nadleznost komunalne policije koju sam trista puta zvala i pisala da prijavim sve gore navedeno, ili su izmisljeni da budu nindza-ridzovani?

- - - - - - - - - -

bas tako.

i ne kapiram kako ce se povecati bezbednost gradjana povecanjem broja komunalnih policajaca.. bolje da zaposle jos 5 ili 10 hiljada klasicnih policajaca i saobracajaca i neka stave na svaku vecu raskrsnicu po jednog..neka vrate pozornike na ulice i kvartove ...napunice budzet, vozice se bezbednije, grad ce biti bezbedniji.

To. Jel me neko zajébava kad kaze da cu se osecati sigurnije jer ima komunalaca?

Jure nelegalne taksiste sa aerodroma, nelegalne prodavce svega i svacega po ulici i po kutijama... Sada ce po svemu sudeci da budu ukljuceni i kao funkcija kontrole karata u gsp-u (i tu ce izgleda najvise ljudi i da bude).

Jure one koji su ostali bez posla i pokušavaju da prežive kako znaju i umeju. Ostalo može da se reši novčanim kaznama kao što je to u normalnim zemljama i neće biti potrebe za komunalcima.... nego treba nekako uhlebiti taj silni partijki kadar što je lepio plakate i njihove zetove, strine babe i dede...

ma idi..setaju se parkom gde psi slobodno trce po travi pored koje stoji obavestenje da je zabranjeno gazenjetrave ili da je zabranjeno za pse..mislis da su jednog vlasnika psa pozvali da plati kaznu?
ali zato jure i tuku se sa onim mucenicima sto prodaju nesto ne bi li imali za zivot a sad jure svercere u busevima..to je najveca posast grada..sverceri u busevima :dash:

ma idi..setaju se parkom gde psi slobodno trce po travi pored koje stoji obavestenje da je zabranjeno gazenjetrave ili da je zabranjeno za pse..mislis da su jednog vlasnika psa pozvali da plati kaznu?
ali zato jure i tuku se sa onim mucenicima sto prodaju nesto ne bi li imali za zivot a sad jure svercere u busevima..to je najveca posast grada..sverceri u busevima :dash:

Ili jos bolje, teski mafijasi i kriminalci u svakom aspektu vrha politike, ali bitno je da ulove studenta koji nema za kartu :dash:

Mama moje drugarice radi u jednoj od Bg opstina u komunalnom sektoru (nazvacemo ga tako mada mislim da ima neko pompeznije ime) i jedno od zaduzenja joj je bilo da ide da slika odredjene lokacije na kojima su najcesce preporodavci, da zapise u koje doba dana islicne stvari, kako bi dosla policija (tada jos nije bilo komunalne) i pohapsila ih, a fotografije bi sluzile kao dokaz da su preporodavci tada bili tu sa sve kutijama i robom. I sta je ona radila: dodje ona gde treba, kaze ljudima da se sklone u prvu ladovinu, ona iskljoca praznu lokaciju i vrati se u opstinu. A da ne ispadne da nikad nikog nema (jer to su bas popularne lokacije za preprodavce i dan danas) ona slika recimo samo robu po kutijama, a u izvestaju napise kako su preprodavci pobegli :lol:

Mama moje drugarice radi u jednoj od Bg opstina u komunalnom sektoru (nazvacemo ga tako mada mislim da ima neko pompeznije ime) i jedno od zaduzenja joj je bilo da ide da slika odredjene lokacije na kojima su najcesce preporodavci, da zapise u koje doba dana islicne stvari, kako bi dosla policija (tada jos nije bilo komunalne) i pohapsila ih, a fotografije bi sluzile kao dokaz da su preporodavci tada bili tu sa sve kutijama i robom. I sta je ona radila: dodje ona gde treba, kaze ljudima da se sklone u prvu ladovinu, ona iskljoca praznu lokaciju i vrati se u opstinu. A da ne ispadne da nikad nikog nema (jer to su bas popularne lokacije za preprodavce i dan danas) ona slika recimo samo robu po kutijama, a u izvestaju napise kako su preprodavci pobegli :lol:

Ma bravo za nju
nema veze što su besmisleni komunalci, ajmo još da obesmislimo njihovo postojanje, a pritom da budu plaćeni parama od poreza
genijalno

Jedva čekam da me komunalac uhapsi u prevozu jer nemam ličnu kartu
vodi u stanicu bagru koja ne plaća kartu
pa 3 dana u zatvor jer nema da plati
nema zezanja sa bus plusom
3 dana dobre klope i fizicke aktivnosti ;) Sto da ne.
To je sve veci trend u bananalednu, ljudi nemaju da plate 5000 pa idu u zatvor jedno 7-10 dana.

Ma bravo za nju
nema veze što su besmisleni komunalci, ajmo još da obesmislimo njihovo postojanje, a pritom da budu plaćeni parama od poreza
genijalno

Ti sto prodaju po kartonima to rade da bi preziveli. Bolje da im srede neke montazne tezge nego da ih hapse.

A to sto psi ser*u gde stignu po parku to nikom nista?

Back