Pet godina za saobraćajku s dvoje poginulih

Stani, po cemu je on zasluzio 12god a ovaj ( koji je prekrsio 3 zakona ) samo da prodje sa 5?

Pa po tome što je on svesno, sa namerom zapalio kafić u kome je bilo ljudi, a ovaj je slučajno ubio ovo dvoje u saobraćajci... ogromna razlika.

Kako neko da dokaze da si ti namerno pozvao komsiju koji te nervira u kafanu s ciljem da ga ubijes a onda ga dok ste se opijali isprovocirao pa drmnuo stolicom? Niko ne moze da cita misli niti da zna da li si imao plan pre nego sto ste dosli u kafanu.
To je suvise zgodno za zloupotrebu i nikako ne treba da bude olaksavajuca okolnost.
Onaj ko pije sebe svesno dovodi u stanje pomucene svesti.
Eto, zato mi nelogicno.

Tačno, ali šta da se radi, takav je zakon, nisam ga ja pisao... eto npr. još veći paradoks je što je narkomanu na dopu to što je bio na dopu olakšavajuća okolnost a delo je počinio upravo zbog dopa... :mrgreen: ... j b g, stanje sužene svesti, olakšavajuća okolnost.

Pa po tome što je on svesno, sa namerom zapalio kafić u kome je bilo ljudi, a ovaj je slučajno ubio ovo dvoje u saobraćajci... ogromna razlika.

Tačno, ali šta da se radi, takav je zakon, nisam ga ja pisao... eto npr. još veći paradoks je što je narkomanu na dopu to što je bio na dopu olakšavajuća okolnost a delo je počinio upravo zbog dopa... :mrgreen: ... j b g, stanje sužene svesti, olakšavajuća okolnost.

greska. On je zapalio Jamboliju koja se nalazila u ulazu u kafic i to upaljacem. Nije doneo kanticu benzina i zapalio kafic. takodje, momak je bio pijan u to vreme. Po tome sto si ti napisao nije bio u mogucnosti da kontrolise svoje postupke i racionalno razmislja, a ipak je zavrsio sa maksimalnom kaznom....

greska. On je zapalio Jamboliju koja se nalazila u ulazu u kafic i to upaljacem. Nije doneo kanticu benzina i zapalio kafic. takodje, momak je bio pijan u to vreme. Po tome sto si ti napisao nije bio u mogucnosti da kontrolise svoje postupke i racionalno razmislja, a ipak je zavrsio sa maksimalnom kaznom....

Nebitno, bio je dovoljno svestan da izvuče upaljač i da ga kresne, kao što bi bio dovoljno svestan da izvuche bombu i da je baci. Mada ok, ako je maksimalna kazna za počinjeno delo 12, onda je na ime pijanstva trebalo da dobije tipa deset. Samo, nešto mi je malo čudno to da je maks. kazna 12 dina, to nikada nisam video, možda je bila od 12-15 ili 20 pa je dobio min., aj linkuj mi član zakona koji se odnosi na ono za šta su ga optužili ako nije problem... ok, našao sam ja... da, bilo je od 2 do 12... mislim da su ustanovili da se lik posvađao sa konobaricom, te se vratio i zapalio jamboliju, pa se vatra kasnije proširila... ali, dobro, neka je dobio i deset to je to...

Ma znam, samo se "malo" cudim. :mrgreen:

Ako, valja se... :mrgreen:

Čovek koji kupi pištolj na crno, prigušivač, podzvučnu municiju, sve lepo isplanira, sačeka dve-tri žrtve u mraku i ubije ih, a zatim negira to i na svaki način se krije od zakona, zaslužuje 40 godina... čovek koji u saobraćajnoj nesreći ubije dve žrtve automobilom, pri čemu su i on ižrtva kršili propise, zaslužuje 5, u vrh glave 6 godina.

A u kom smislu su zrtve krsile propise. Nisu imale radar u kolima?

Prošli kroz stop bez zaustavljanja.

Otkud znas da su prosli bez zaustavljanja. Vestak je rekao da nisu mogli videti automobil na toj udaljenosti, nemaju radar, nisu vidoviti... Po toj logici niko nikada ne bi smeo da udje u raskrsnicu kod znaka stop jer je ko zna na kojoj udaljenosti mozda neki auto koji ide suludom brzinom.

Slicna stvar se desila i mom drugaru, usao je u raskrsnicu gde je vidljivost 30-tak metara i udario ga je lik koji je vozio 130. Naravno na sudjenju je taj lik proglasen krivim za sudar... Na srecu nije bilo mrtvih...

Back