Pet friendly prodavnice

Nisam to znala.. baš užas. Čovek koji nema mogućnosti da obezbedi životinji ono što joj je potrebno, ne treba ni da je ima.
Ph, sediraju se ljudi dobrovoljno, pa ništa : ) ja sam na tvojoj strani, naravno ...
Razlika je i u mentalitetu.
Moj pas je vrlo razigran, a pošto stanuje pored objekta sa posebnim obezbeđenjem, imaju pse i to profesionalce. I imaju istu rasu, izmeđog ostalog kao što je moj pas.
Ovaj moj cima, vuče, mlad, nemoguć..Pas profes.čuvara stariji nešto od mog, pod konac. I pošto sam sa obezbeđenjem na dobar dan, kažem da moram psa na obuku. Da je mnogo lud. Kaže meni taj iz obezbeđenja sa psom...ma, kakvi, nemojte da vam pada na pamet tako nešto.
Time ubijate njegovu pravu prirodu..... Čovek je profesionalac. Lako smo mogli da se dogovorimo da vodim psa kod njih na dresuru.
Ima još jedna stvar, a to je, da taj čovek zaista voli pse i da je negde i očajan šta se radi sa psima kad odsluže svoj radni vek...u policiji, vojsci....tužna priča.

Ph, sediraju se ljudi dobrovoljno, pa ništa : ) ja sam na tvojoj strani, naravno ...
Razlika je i u mentalitetu.
Moj pas je vrlo razigran, a pošto stanuje pored objekta sa posebnim obezbeđenjem, imaju pse i to profesionalce. I imaju istu rasu, izmeđog ostalog kao što je moj pas.
Ovaj moj cima, vuče, mlad, nemoguć..Pas profes.čuvara stariji nešto od mog, pod konac. I pošto sam sa obezbeđenjem na dobar dan, kažem da moram psa na obuku. Da je mnogo lud. Kaže meni taj iz obezbeđenja sa psom...ma, kakvi, nemojte da vam pada na pamet tako nešto.
Time ubijate njegovu pravu prirodu..... Čovek je profesionalac. Lako smo mogli da se dogovorimo da vodim psa kod njih na dresuru.
Ima još jedna stvar, a to je, da taj čovek zaista voli pse i da je negde i očajan šta se radi sa psima kad odsluže svoj radni vek...u policiji, vojsci....tužna priča.
Baš sam to htela da kažem.. da mogu da poverujem da neki to rade kao rešenje, jer ako sediraju sebe zašto ne bi to radili i nekom drugom.. :)
Ali se ipak nadam da je to mala manjina i pre izuzetak nego pravilo..

Što se tiče energičnosti i agilnosti psa.. ja najviše volim upravo takve pse jer sam i sama takva i onda uvek budemo pravi "dream-team" - krećemo se puno i najviše što možemo po prirodi.. :) Moj sadašnji pas je isto takvog temperamenta i plus je skroz mlad.. te i kod nas sada to izgleda tako kako si ti opisao.. :lol: :heart2: Ali meni to nije prvi pas.. i znam iz iskustva da nakon što napune 2 godine većina pasa se značajno smiri i bez neke naročite obuke, jednostavno sazreju i već dovoljno istraže svet do tada, pa sve to bude super i samo od sebe.

Razume se, agilni pas će i dalje tražiti puno više kretanja od onih lenjih.. i to je upravo ono što sam već u više navrata pominjala - da je veoma važno da ljudi prilikom izbora psa umeju to da zapaze.. a ako sami ne umeju, onda bi vlasnici štenaca svakako morali znati da ih upute. Ja sam imala ženke i njihove štence, i nikada nisam dala psa ako nisam smatrala da su ljudi koji ga hoće pravi vlasnici za njega - i teperamentom i znanjem i vremenom. Takođe, svaki put sam novom vlasniku rekla da ako iz bilo kog razloga više ne budu mogli da se staraju o psu, najpre ponude meni da dođe nazad.. tako da budem sigurna da neće završiti u lošim rukama ili negde na ulici. Međutim, nikada nije bilo potrebe za time.. baš zato jer su uvek bili dobar tim.. :heart::)

Isti pristup je imala žena, vlasnica psa od koje sam kupio ovog mangupa, prvi okot njene ljubimice.... Moju ženu je to strašno nerviralo, što nas o svemu ispituje "čoveče, ona nas ispituje kao da ćemo neko dete da usvojimo,.a ne da kupimo psa"...haha..Duga priča o svim mojim psima, a imam ih od detinjstva..

Šta mislite, da li je istina da je životni vek pasa bio, pre nego što se čovek umešao, i 30 god ?
Ne znam da li je to tačno...

nisam znao da to rade..
imam drugara koji je bebici davao malo piva da se smiri :rotf:
ali nisam znao da koriste istu tehniku i za pse..
onda kod nas to zovu..bensediran pas :D
Bensedine im daju kad se plaše petardi, neku malu količinu, dve nedelje pre NG otprilike. Mogu da umru od srčke kad se preplaše. Neki. Ne plaše se svi.
Šta ovima daju da budu kao roboti- psi, ne znam.

Inače, od veterinara sam čuo za sediranje. Uglavnom kad mu rade operaciju, intervenciju, pa i uspavaju, ali koriste kao opšti naziv i za smirivanje psa...niko od vlasnika ne radi to na svoju ruku i nekontrolisano.

Back