Pesme koje su menjale svet

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
Ima pesama koje su oznacavale jednu epohu, koje su uticale na razvoj muzike od polova do ekvadora i koje se i dan danas rado slusaju u celom svetu...

Pevane su na svim svetskim jezicima, u svim drzavama, od strane hiljada pevacica i pevaca, slavnih i onih manje slavnih...

Jedna od takvih pesama je i cuvena "VIOLATERA" (Prodavacica ljubicica) u izvodjnju slavne pevacice i glumice Sarite Montiel.

Secam se te pesme jos davno, iz mog detinjstva:

Ova teme nije o pesmama koje se NEKOME dopadaju, vec pesmama koje je pevao CEO SVET: od polova do ekvadora, od gospode, do radnika i seljaka, od strakelja do predskolskog uzrasta.....

mislim da sam masis uvodni post,bavih se muzikom i prilicno poznajem zanrove a vecinu ovih pesama nisam cuo,niti mi na menjanje pravaca muzike lice i menjanje sveta,da si postavio macarenu pa ajd

- - - - - - - - - -

ok samo pojasni kako je "VIOLATERA" menjala svet ne kapiram

"Prodavacicu ljubicica" je pevao ceo svet, na svim kontinent ima...

Oznacila je jedan period, jednu istoriju, jedno VREME....

Nije imala ideoloski naboj kao vecina anglosaksonskih pesama ("Bitlsi""Rolingstonsi"i svi njihovi derivati).

Pevana je jer je PEVLJIVA i sto su joj lepe reci.

Posle su se javile jos hiljade pesmica u celom svetu po nekom ugledu na nju.

"Kaljinaka" je ok. :ok:

Nju pevaju i na Zapadu i na Jugu i na Severu i na Istoku....

I svud je omiljena, iako je ruska.

Kao i "PODMOSKOVSKE VECERI" ili "VOLGA, VOLGA".....

- - - - - - - - - -

ok nema frke samo mi nije jasno kako je nisam cuo i kako je ista promenila, a stonsi i bitlsi ocigledno jesu menjali jer vecih od njih nema,to nije moj ukus nego objektivnost

"Bitlsi" i ostali su produkt HLADNOG RATA kada je Zapad pokusavao na sve nacine da zavede mlade na Istoku, pa i preko muzike.

Ko je ikada u drustvu, u pripitom stanju, pevao pesme Bitlsa?:lol:

Poslednja izmena:

- - - - - - - - - -

"Kaljinaka" je ok. :ok:

Nju pevaju i na Zapadu i na Jugu i na Severu i na Istoku....

I svud je omiljena, iako je ruska.

Kao i "PODMOSKOVSKE VECERI" ili "VOLGA, VOLGA".....

- - - - - - - - - -

"Bitlsi" i ostali su produkt HLADNOG RATA kada je Zapad pokusavao na sve nacine da zavede mlade na Istoku, pa i preko muzike.

to nema veze muzika nema granice jer se i oni pevaju na Zapadu i na Jugu i na Severu i na Istoku

Ova teme nije o pesmama koje se NEKOME dopadaju, vec pesmama koje je pevao CEO SVET: od polova do ekvadora, od gospode, do radnika i seljaka, od strakelja do predskolskog uzrasta.....

Las Mananitas nije promenila svet sigurno.

U principu ovde je georgejune u pravu.
"Smels" like teen spirit" je prvi grunge megahit koji je imao uticaj na pop-kulturu kao udar asteroida početkom devedesetih, Prodigy je početak tehno-rejv kulture koja je dominirala drugom polovinom devedesetih i uvela nas u novi vek...Bitlsi su taj efekat imali šezdesetih....

Ako postaviš temu koju nazoveš "Pesme koje su promenile svet" onda se valjda logično misli na takve stvari ne na filmske hitiće i rođendanske pesmice bez obzira što ih ceo svet poznaje(a to je jako diskutabilno da li ih zaista poznaje) jer one kao takve nisu menjale ništa.

Poslednja izmena:

Back