Pesma za nju

Uspavala se
ušuškana u belini obala.
Ona
u zagrljaju
dve čežnje nespojive
kao ruke koje se pružaju
a nikad ne dodirnu.
U neprekidnom traženju
prate njenu hirovitost
milovane talasima
koji kradom jednu odnose
drugoj je daju
njen put menjajući dok putuje
usnula
tiha
posuta srebrom mesečevog zraka.

img0895.jpg

Begej.....Perlez...raj.....ili sam ja samo jako umorna
obale.......
tamo gde se obale zagrle
tamo reka umire

ako nadjem snimak cvrkuta ptica postaviću :zag:

LJILJA MMM;bt230503:
img0895.jpg

Begej.....Perlez...raj.....ili sam ja samo jako umorna
obale.......
tamo gde se obale zagrle
tamo reka umire

ako nadjem snimak cvrkuta ptica postaviću :zag:

Begej... moje detenjstvo uz pesmu, Cetiri konja debela teram preko Begeja...
... reka odnosi umor...
Hvala za fotku, prelepa je :zag::heart:

Tamišarka;bt230515:
Hvala Z, ali reka ima dušu koju nama umornima rado poklanja :zag::bye:
Mi, umorni od rvanja sa sopstvenom dušom,odmora željni,poklonimo prirodi deo lepote naše duše da možemo uživati u njoj na miru,jer u nama duši nema mira ni spokoja.A priroda ,ona nema dušu,ona je samo pozornica na kojoj se odigrava drama duše zarobljene u telima,ni dobra ni loša ,ni lepa ni ružna, poprište je borbe za život i iskušenje za dušu i izazov za duh.:cool:

zxy;bt230540:
Mi, umorni od rvanja sa sopstvenom dušom,odmora željni,poklonimo prirodi deo lepote naše duše da možemo uživati u njoj na miru,jer u nama duši nema mira ni spokoja.A priroda ,ona nema dušu,ona je samo pozornica na kojoj se odigrava drama duše zarobljene u telima,ni dobra ni loša ,ni lepa ni ružna, poprište je borbe za život i iskušenje za dušu i izazov za duh.:cool:

Možda si u pravu ali...
U prirodi se sve odvija jednom namerom a to je da, traje i živi da postoji. Sve to živo je zapravo priroda a ono što je živo ima dušu. Reka kao reka, zapravo voda, nije sama po sebi živa ali ona predstavlja život i u njoj se život rađa... ona je kao kuca sa kojom njeni stanovnici dele svoju dušu... :zag::bye:

Back