Pesma onom koji je zaboravio

Pust nek zivot prohuji i sada
kao onda kad bejah srecna,
pusti nek mladost nekud odluta,
nek zamre ocaj i ova tama.

Ne diraj njega zbog koga ziveh,
ne vracaj srecu i stare dane
pusti da sad u ovom casu
odglumim osmeh i svezinu.

Pusti da prodje i ovaj minut
kad dusa neizmerno boli
nek ono leto jos jednom dodje
bar u mom srcu sada.

I nek u rimi ovoj sto rima nije
osetim ljubav koju izgubih
nek bar u ovoj pesmi sada
shvatim da zalud i dalje ljubim.

Pa nek je srecan,
neka ne pamti,prosle su godine
mnoge su vode protekle od tada
u mutnoj reci moga zivota.

I neka ode i ovaj ocaj,
i ove suze kud i druge,
neka minu sva secanja
na jedno leto i jedne ruze,

Neka svezina iz njegovog oka
zraci sad njoj i njenoj sreci
a ja cu uvek kao i sada
precutati ono sto zelim reci.

Koje negiranje............... ili uskakanje.....(misaono useceni kanali veoma visokih obala, pa reka "ne vidi sta je iznad obale a onaj sa obale ako je fobican od visine u reku i ne gleda" ovde sam reku iskoristio u delicu slikovitog prikaza zivota)..........ako se racionalno ne poznaje niti upozna tuga ..kako ce se prepoznati, upoznati sreca i u njoj ziveti i obrnuto.............ajd da se nasmijem.............promaji izrecenog i supljini perceptovanog.....ako sebi nisam jasan drugome necu nikako......................koliko je ko sebi jasan....................

Poslednja izmena:
Dobro znaci, slozili smo se, uraa! :)

pivole2.gif

ZA SVE!

Nije losa pesma, ali mi smeta sto se u njoj odrices mladosti, jednostavno prepustas sve nekome ili necemu, ako je biografska, a obicno su peme ovog tipa sve biografske...Nema borbe za necim sto zelis ili zalis...U principu imas smisla za pisanje, nastavi i bice sigurno bolje uz realne kritike, naravno.

pa uravu si sena,a i velika sestra,kada je ona napisala da je pesma detinjasta potrazila sam po datumuma i videla da je pesma napisana jos 2000godine,a tada sam imala osam godina manje:),jeste autobiografska,napisana je u trenutku slabosti prema nekome zato i deluje tako:)

Back