Pesacenje

Salex*

Obećava
Poruka
95
Da li volite da setate, da li imate nekakvu rutinu, mozda odredjeni termin svakoga dana po jedan sat radi zdravlja?
Ili neplanirano, posle posla, sto vise, neiscrpno satima.
Koje su vam omiljene rute da li kroz prirodu, parkove, uz obalu reke, siroki bulevari,ili nesto urbanije, nebitno?
Ja licno ne bih mogao da zamislim da zivim u mestu koje nema veliku reku i njenu obalu. Sa besciljnim pesacenjem sam krenuo jos u srednjoj i evo sad vec vise od 15god skupa. Neko se iz nekakvih problema okrene tome, meni je to bio beg od problema u skoli i kuci, to me je opustalo, u periodu kada sam se bio zatvorio isto sam se povremsno iskradao u duge setnje i sada pesacenje mi je kao terapija kao opustanje. Mislim da sveukupno dnevno na kraju dana nisam ispod 17k koraka ili 14 kilometara, stim od toga je bar 5 na put od i do posla i da je to jedna navika koja mi dosta pomaza i u poglwdu zdravlja pogotovo kada uzmem u obzir preobimnu i losu ishranu, nedovoljno sna.
Koja je vasa prica pisite.

Do prije 5 godina sam volio da setam.Sada ne.Ne znam sta se desilo.
U zivotu sam imao i visednevna pjesacenja.3 puta sam prelazio 500 km .
Dnevno oko 100000 koraka.
Prvi put kada sam krenuo za 21h presao 85km.Nikada vise nisam uspio preci toliko.

Читав живот пешачим свуда...
Километри ми не значе много...
узбрдица, низбрдица, киша, снег...свеједно ми...
Али, из неког разлога, посла као у причи...
све више и више...дај аутом тамо па овамо...
Поново уводим дуже туре пешачења...
и боље се одмах осећам.

Do prije 5 godina sam volio da setam.Sada ne.Ne znam sta se desilo.
U zivotu sam imao i visednevna pjesacenja.3 puta sam prelazio 500 km .
Dnevno oko 100000 koraka.
Prvi put kada sam krenuo za 21h presao 85km.Nikada vise nisam uspio preci toliko.
Imao sam slicno islustvo, ali bilo je u nekakvim ludim studentskim godinama, gde sam 3 puta bio altivan po 2, 3 dana bez sna skoro i pola vremena u pesacenju, tada sam za taj perio presao po 80+ km i jednom preko 100 i povremeno planiram ponovo pokusati tako nesto pa bar da dodjem do tih 80, al nzm da li bih mogao vise.

Da li volite da setate, da li imate nekakvu rutinu, mozda odredjeni termin svakoga dana po jedan sat radi zdravlja?
Koje su vam omiljene rute da li kroz prirodu, parkove, uz obalu reke, siroki bulevari,ili nesto urbanije, nebitno?
Ja licno ne bih mogao da zamislim da zivim u mestu koje nema veliku reku i njenu obalu. Sa besciljnim pesacenjem sam krenuo jos u srednjoj i evo sad vec vise od 15god skupa. Neko se iz nekakvih problema okrene tome, meni je to bio beg od problema u skoli i kuci, to me je opustalo, u periodu kada sam se bio zatvorio isto sam se povremsno iskradao u duge setnje i sada pesacenje mi je kao terapija kao opustanje. Mislim da sveukupno dnevno na kraju dana nisam ispod 17k koraka ili 14 kilometara, stim od toga je bar 5 na put od i do posla i da je to jedna navika koja mi dosta pomaza i u poglwdu zdravlja pogotovo kada uzmem u obzir preobimnu i losu ishranu, nedovoljno sna.
Волим да шетам,али нажалост често немам довољно времена за то.Поготово сад,у зимском периоду,често су лоши и неповољни временски услови.
Свака част,то су велике цифре.Рекао бих да имате крупан корак.

Понекад волим да одем у неки део Београда који не познајем, у улице у којима никада раније нисам био, и онда само да шетам около и да се изгубим, врло је опуштајуће и окрепљујуће, али нисам то радио дуго, поготово задњих годину дана имам неки чудан кашаљ и проблеме са синусима, па ми се не пешачи.

Svaki drugi dan 10-12km u cugu, ne računam ukupno predjen put tog dana i neki drugi trening. Jednom mesečno ili u dva meseca 40km hiking ili prosto pešačenje van asfalta ili samo što više van betona.
Za 10km mi je standard 100 minuta.

Док сам се бавио планинарењем, пешачио сам сваки дан по 15 км а суботом и недељом и до 25 км. Сад сам постао толика свиња да већ годинама седим у фотељи за компом. Иначе сам возио на десетине хиљада километара собни тренажер неколико година. Шетња је ЗАКОН ! Волео бих да имам опет пит була па да са њим шетам неке туре по 10 км.

dok sam odlazio svake godine u Opatiji odmetnuo bi se na stazu pored mora tkzv..Lungo Mare od Opatije do Lovrana oko sedam kilometara onamo sedam nazad i bilo je sasvim ok..otkad idem neku godinu neku ne idem ispao sam iz forme.. sad mi je dovoljno do Icica i nazad 5kmReko bih da volim da pesacim samo incidentno.., grad me ne motivise za setnju..

Prilozi

• IMG_4907.jpeg
    IMG_4907.jpeg
    92 KB · Pregleda: 3

Back