PermannetResidence

...ne mozes mozes zatraziti bilo kakvu promenu statusa ako vec u zemlji boravis ilegalno...nemas nikakva prava...nemas prava ni da budes tu gde jesi a kamoli da nesto trazis i zahtevas....takodje ako si ikada boravio u zemlji ilegalno pa ili bio deportovan ili je sam napustio imas dobre sanse da vise nikada ne dobijes bilo kakvu vizu za USA......

AcePrime:
Bili PA I JA CU BITI NA Astoriji ;)
Soy girl, kako si ti dosla o prodUzila vizu, jesi li posla sa namjerom da upises faks ili si to u USA odlucila? i Sto studiras, mozes na pm ,)

E pa da znas da dolazis u najbolji deo New yorka :-D
Ja sam dosla kao AuPair-KA :-) i onda sam promenila status u studentski ( nagovorio me jedan Beogradjanin da ostanem ;) ) - prvo odugovlacila sto vise u nekoj jezickoj skoli satro ucila engleski ;) i onda sam se pre godinu i po prebacila na koledz pa sada studiram export-import :-) Pocela nutricionizam pa posle nisam mogla da uklopim casove sa poslom i morala da promenim major ...
Ima bre visoke skole da pozavrsavam dok ne dobijem zelenu kartu .... nismo svi te srece kao Sport Billy da nas pogodi lutrija ;) :D

A odgovor na tvoje pitanje je sledeci - moras da se prijavis za promenu statusa dok si jos legalno u zemlji - jednom ako odes u ilegalu zaboravi na bilo kakav status osim da se ozenis sa Amerikankom...Najbolja ti je varijanta jedn aod tih glupih jezickih skola koje ti daju vizu - koliko se secam oko 900 dolara za 3-4 meseca kosta....

soygirl:
E pa da znas da dolazis u najbolji deo New yorka :-D
Ja sam dosla kao AuPair-KA :-) i onda sam promenila status u studentski ( nagovorio me jedan Beogradjanin da ostanem ;) ) - prvo odugovlacila sto vise u nekoj jezickoj skoli satro ucila engleski ;) i onda sam se pre godinu i po prebacila na koledz pa sada studiram export-import :-) Pocela nutricionizam pa posle nisam mogla da uklopim casove sa poslom i morala da promenim major ...
Ima bre visoke skole da pozavrsavam dok ne dobijem zelenu kartu .... nismo svi te srece kao Sport Billy da nas pogodi lutrija ;) :D

A odgovor na tvoje pitanje je sledeci - moras da se prijavis za promenu statusa dok si jos legalno u zemlji - jednom ako odes u ilegalu zaboravi na bilo kakav status osim da se ozenis sa Amerikankom...Najbolja ti je varijanta jedn aod tih glupih jezickih skola koje ti daju vizu - koliko se secam oko 900 dolara za 3-4 meseca kosta....

E ovakav sam post cekao da mi neko kaze nesto konkretno, SOYGIRL svaka cast ;)
Pa meni je mnogo bitno to da ako ne promenim status tj ostanem ilegalno na kraju krajevu naci cu neku da se ozenim znaci ta solucija vazi.

Ono sto me sada interesuje je da mi kazes dje se nalazi ta jezicka skola sto si ti pohadjala, i sto mi je potrebno za upis osim para :) i na koliko mi ta skola produzuje vizu

Napominjem da cu imati temporely SSN i j-1 vizu sa obavezom da se vratim nakon 3 mjeseca boravka , sto mi jos savjetujes da ponesem kad krenem da se ne kajem ;)

Kako da tamo izvadim Drivres license koja je ujedno kako cujem tamo licna karta, dali treba sto odavde da donesem?

South ne razumem tvoj post ???Kakvva dvojka? ;)

ne morash uopshte pretrazhivati. samo lepo kreni od vrha, chitaj teme od pochetka do kraja, i to je to.

imash ove teme:
"one question for u, who live with yankees..."
"Amerika ili ne"
"sta mislite o green card"

prochitaj sve to i samo opushteno :)

sve je napisano tamo.

Ace, BTW
mozes da izvadis ID Card koja je u stvari licna karta....ne moras da se akas sa vozackim ispitom ako ti zaista ne treba....u svakom slucaju mozes da vozis sa medjunarodnom i nasom dozvolom iz Srbije neko vreme, dok ne postanes zakonski "resident" (mislim bar 3 meseca), mada ti u principu, ako zivis u NYC-ju kola i ne trebaju.....

Sport_Billy:
Ace, BTW
mozes da izvadis ID Card koja je u stvari licna karta....ne moras da se akas sa vozackim ispitom ako ti zaista ne treba....u svakom slucaju mozes da vozis sa medjunarodnom i nasom dozvolom iz Srbije neko vreme, dok ne postanes zakonski "resident" (mislim bar 3 meseca), mada ti u principu, ako zivis u NYC-ju kola i ne trebaju.....

E pa vozacka mi ne trebA, kako da izvadim taj ID
card, dje se za njega ide i sto se predaje.

Hvala svima

odes u DMV...treba ti pasos sa vizom i onim nekim crvenim pecatom koji pokazuje da imas boravisnu/radnu dozvolu ili studentski status...., Social Security Card i jos nesto od onih dokumenata koja nose po 1 poen tipa kreditne ili debitne kartice izdate od strane neke americke banke, studentska kartica, i sva ona ostala dokumenta koja su navedena na istoj onoj listi kao i za vozacku dozvolu..

Back