Perfekcionista...

Mali čičak

Stara legenda
Poruka
77.633
I deo:
Da li ste perfekcionista?
Smeta li vam korpa puna prljavog vesa, ili je ni ne primecujete dok vam ukucani ne zatraze ciste majice?
Da li vam je krevet uvek zategnut i namesten?
Kupatilo oribano?
A garderoba slozena i uredna?
Sudopera vam bude puna ili odmah perete?
Ribate sporet odmah nakon kuvanja ili ne?

U sustini,
da li volite da je sve na svom mestu ili ne?

II deo:
Sta vam kazu ljudi oko vas?
Da li vas kritikuju, kazu da preterujete sa pedantnoscu ili opustenoscu?
Da li vi mislite da preterujete u bilo kom pravcu?

III deo:
Kako se 'lecite' ako smatrate da preterujete?
Tipa, ostavite sudje u sudoperi 3 dana da cami?
Ne ukljucujete masinu za ves po 7 dana?
Ne ribate kupatilo 7 dana iako vam prasina bode oci?

ja sam vrlo opustena.perem ves kad se nakupi za punu masinu,sudove gomilam u sudoperi,sporet mi je retko za slikanje,jedino sto volim da mi je kupatilo uvek cisto i da stvari nisu razbacane po kuci
sta ja mogu kad sam odrasla u kuci gde su bile mama,nana i kucna pomocnica.meni su samo govorili,ti uci...
i sad od mame dobijam kritike da budem vrednija,a toga se jedino pridrzavam kad smo zajedno na moru.inace sam tip udrio brigu na veselje,pa sudovi nigde nece pobeci

Smeta li vam korpa puna prljavog vesa, ili je ni ne primecujete dok vam ukucani ne zatraze ciste majice?
Kupatilo oribano?

evo ti odgovori na prvi deo

perem ves redovno...tjah pere masina. ne peglam osim ako bas, bas ne izgleda ko da su stvar krave zvakale. :mrgreen:

cesto ostavim nenamesten krevet

meni je kupatilo bitno, pa brinem o njemu

nije slozena i uredna...gledam samo da spakujem koliko toliko da posle ne moram da peglam. :mrgreen:

ne perem odmah sudove nego strpam u sudoperu

ne ribam sporet odmah...a i sta da ribam kada retko kuvam. msm, skuvam za par dana, pa zamrznem. :lol:

Da ja sam perfekcionista.Kada to kazem,ne mislim na zastranjenog perfekcionistu.Ali ja ne mogu da sednem,cak ni dnevnu stampu da procitam,ako nije sve na svom mestu.
Neurednost u stanu,stvara mi nemir u dusi.Ne mogu da se skoncentrisem u dovoljnoj meri,a da ne mislim,kako nije sve na svom mestu.One osobe,koje mogu da zive u stanu koji
je u neredu danima,Oni,koji prljave spljice od kafe recimo,drze neoprane po nekoliko dana.Koji ne primecuju stvari razbacane po stanu,kojima je potpuno svejedno,u kakvom im se stanju stana nalazi,
imaju psihicke smetnje,ta smetnja se naziva KATATONIJA,trebalo bi potraziti pomoc strucnjaka.

Bila sam.Više nisam u toj meri.Sada pružim priliku i ostalim ukućanima da se oprobaju u tim poslovima :lol:
Kako ti je ovo uspelo? :eek:

Uredna kuca nije "perfekcionizam" to je samo cista kuca i sve na svom mestu. Imam ja neke "tikove" zbog kojih me ukucani zezaju, ali drugacije moze samo kad se ja uselim kad njih, dok su oni kod mena tako im je kako im je, trpece me. :zkez:

Jesam, ne volim neurednost jer me bode u oči.
Ponekad bih se možda i opustila i ostavila neke stvari za kasnije, ali s obzirom da će me opet dočekati u kompletu sa novim obavezama, riješim to odmah.
Ne znam šta okolina misli niti me to previše interesira, ponekad me samo zapitaju kad sve stignem.

I deo:
Kupatilo oribano?

U sustini,
da li volite da je sve na svom mestu ili ne?

II deo:
Sta vam kazu ljudi oko vas?
Da li vas kritikuju, kazu da preterujete sa pedantnoscu ili opustenoscu?
Da li vi mislite da preterujete u bilo kom pravcu?

III deo:
Kako se 'lecite' ako smatrate da preterujete?
Tipa, ostavite sudje u sudoperi 3 dana da cami?
Ne ukljucujete masinu za ves po 7 dana?
Ne ribate kupatilo 7 dana iako vam prasina bode oci?

sad skoro sam čito al brzo zaboravljam ****** ga...tako je to kad te nešto ne interesuje šreviše a eto kao pročitaš ga...:/
i videh (doh) da za osobe kojie imaju potrebu da im sve bude skockano, u simetriji, ili štaznam u drugom nekom skladu postoji nekakav naziv u psihologiji i da to i nije baš nešto pohvalno, štaviše kažu postoji dijagnoza...
e sad....ovde ima psihologa pa neka me podsete a ujedno nas sve upute u indikacije, kontraindikacije i sam naziv
mukami samog sebe

sad skoro sam čito al brzo zaboravljam ****** ga...tako je to kad te nešto ne interesuje šreviše a eto kao pročitaš ga...:/
i videh (doh) da za osobe kojie imaju potrebu da im sve bude skockano, u simetriji, ili štaznam u drugom nekom skladu postoji nekakav naziv u psihologiji i da to i nije baš nešto pohvalno, štaviše kažu postoji dijagnoza...
e sad....ovde ima psihologa pa neka me podsete a ujedno nas sve upute u indikacije, kontraindikacije i sam naziv
mukami samog sebe

Opsesivno-kompulzivna neuroza ili opsesivno-kompulzivni poremecaj kako ga ko vec zove.

Kad povremeno poželim da imam kuću, a ne stan, setim se koliko bih energije morala da ulažem da bi ona bila perfektna, koliko da sređujem dvorište, da glancam višak stambenog prostora i onda se utešim što živim u stanu. Imam faze kad sam perfekcionista, ali to me srećom brzo pusti.

Back