Percepcija realnih zivotnih situacija

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

analiticki 12

Veoma poznat
Poruka
11.420
Vecina ljudi u zivotu ne razumije da su sva njihova zadovoljstva samo posledice njhovih automatski usadjenih i pogresnih percepcija odmalena pa tokom cijelog zivota i da je svako zadovoljstvo i nezadovoljstvo obicna iluzija a najveci problem covjeka je sto nije nikada tumacio svoje perecepcije i nikada nije imao kontrolu nad njima,a ja vam mogu dati tone primjera kako da super stresne situacije pretvorite u nesto sto je,srecno,magicno da bas uzivate

U svakodnevnom zivotu to su sve one stresne situacije u skoli,na ulici,na fakultetu,na poslu,kada radite nesto,kada konkurisete,prilazite djevojci sve sto dozivljavate lijepo ili stresno nije pod vasom kontrolom jer ne znate nista o kreaciji percepcije.Ko ovlada kreacijom percepcije taj nikada u zivotu nece osjetiti tugu i stres i sve ce mu prirodno se slagati

Kreirajte vase percepcije proizvoljno i kontrolisite ih ,one iako kao dio kreacije vase mogu biti iluzija njihovom kontrolom stvarate novu stvarnost,u percepcijama koje dobijate od drustva, medija ili familije nemate kontrolu i kao list na vjetru ste na milosti i nemilosti srecnih I stresnih situacija koji se smjenjuj svakog dana u vama kao na filmskoj traci a vi niste reditelji svojih percepcija,nego imate dane happy pa tuzne itd,slabi ste i ponizeni

Opisuješ principe stoicizma.

Nisu stvari ono što uznemirava ljude, nego njihova mišljenja o tim stvarima. - Epiktet.
Ovo je malo sire iako djeluje kao Marko Aurelije i duzina,jer ovdje nije pitanje prihvatanje nepromjenjljivih okolnosti ili neprihvatanje vec kreacija paralelnih percepcija koje treba da oslobode um automatskih i robovskih percepcija ,da izvrse zamjenu a onda kada udju u um da isciste sav zatrovani ljudski recycle bin i da um prodise iz stanja nekontrole,kontrole i bunta u stanje kreacije,a jedino sto kontrolises su kreacije svoje jer si ih osvjestio,stvaras svoj sistem percepcija kojima energetski mijenjas ljude oko sebei sebe na bolje i srecnije a da rijec ne progovoris

Ljude ne mijenjaju rijeci vec energije

Stoicizam i to pokriva. Kapiram ja da se Marko Aurelije često citira i dovodi kao predstavnik stoicizma ali to je samo zato što je popularizovan. Ima većih mislilaca od njega. To što govoriš o oslobađanju bazira se na četiri stuba stoicizma.

Mudrost (sophia) – sposobnost razlikovanja dobra od zla, ispravnog od pogrešnog; praktična i moralna inteligencija.
Hrabrost (andreia) – suočavanje sa teškoćama, bolom i strahom bez kukavičluka i gubitka razuma.
Pravda (dikaiosyne) – poštovanje reda, pravedno ponašanje prema drugima, društvena vrlina, činjenje onoga što je ispravno.
Umerenost (sophrosyne) – samokontrola, uzdržanost, izbegavanje preterivanja i vođenje uravnoteženog života.

Ovo doprinosi zdravom rasuđivanju, a to isto tako znači da čovek koji je dosledan u poštovanju ovoga, odbaciće sve te otrove koji mu zatupljuju um (televiziju najviše).

Stoicizam i to pokriva. Kapiram ja da se Marko Aurelije često citira i dovodi kao predstavnik stoicizma ali to je samo zato što je popularizovan. Ima većih mislilaca od njega. To što govoriš o oslobađanju bazira se na četiri sturba stoicizma.

Mudrost (sophia) – sposobnost razlikovanja dobra od zla, ispravnog od pogrešnog; praktična i moralna inteligencija.
Hrabrost (andreia) – suočavanje sa teškoćama, bolom i strahom bez kukavičluka i gubitka razuma.
Pravda (dikaiosyne) – poštovanje reda, pravedno ponašanje prema drugima, društvena vrlina, činjenje onoga što je ispravno.
Umerenost (sophrosyne) – samokontrola, uzdržanost, izbegavanje preterivanja i vođenje uravnoteženog života.

Ovo doprinosi zdravom rasuđivanju, a to isto tako znači da čovek koji je dosledan u poštovanju ovoga, odbaciće sve te otrove koji mu zatupljuju um (televiziju najviše).
Stoicizam se ne bavi kreacijom i tu pravi greske,idealan primer bi bila neka stresna situacija u autobusu ili u poslu kada covjek bira po meni 2 pogresna puta bunt na stresnu situaciju sto je lose resenje ili stoicki podnesi to i ne trosi energiju na situacije koje ne mozes da promjenis, nego mirno analiziraj zasto taj neko pravi nered,ili ako kisa pada to ne mozes da promjenis sto je tacno manje lose resenje je to od bunta i nervoze ispoljene svakako ali je i to lose resenje jer nema kreaciju a ja nudim trece resenje a to je kreiranje paralelnih percpecija umjetnost u mozgu

Masta moze svasta zapamti jedina

Pogrešno razumeš stoicizam. Stresna situacija je nešto što konkretno utiče na mene i što ja mogu promeniti na ovaj ili onaj način. Ne moram se uzbuditi zbog situacije, ali svakako pravim izbor šta dalje. To je suština. Ti si uklonio mogućnost mog delanja kao da sam ja prihvatio teskobu i pomirio se, što uopšte nije tačno.

Kakve paralelne percepcije? Pričaš o nekoj teoriji, a nigde primera.

Pogrešno razumeš stoicizam. Stresna situacija je nešto što konkretno utiče na mene i što ja mogu promeniti na ovaj ili onaj način. Ne moram se uzbuditi zbog situacije, ali svakako pravim izbor šta dalje. To je suština. Ti si uklonio mogućnost mog delanja kao da sam ja prihvatio teskobu i pomirio se, što uopšte nije tačno.

Kakve paralelne percepcije? Pričaš o nekoj teoriji, a nigde primera.

Da ali ne kreiras nista

Stoicizam ne posmatra zivot kao igru vec kao test

A Makijavelizam posmatra zivot kao sah

Zivot je igra a covjek je stvaralacko bice ali svaki,ako ne stvara i ne kreira djela i misli on zivi van svoje sustine i ide u samounistenje, postoje filozofije zivotne koje ce to samounistenje da uspore kao stoicizam al Stoicizam je jako pogresan jer ne zadovoljava svrhu covjeka vec samo testira njegove limite i jaca ih

Onaj koji kreira ima monopol nad onim koji proizvodi a onaj koji proizvodi ima monopol nad onim koji trosi,a onaj koji trosi ima monopol nad onim koji i nemaju novca da trose

Ljudi kao sto su kroz istoriju bili Braca Bel,Braca Rajt,Bugatti,Mercedes su Imali monopol nad vlasnicima fabrika,danas neki vlasnik fabrike ima monopol nad potrosacima vlasnik Audija ima monopol nad Dzordanom ili Ronaldom a oni imaju monopol nad hiljadama gladnih ljudi u svijetu jer imaju njihovo vrijeme i paznju i instalirani su u njihov um

Na toj ljestvici kreatori su samo Mask,Braca Rajt itd ili Braca Bel,pa od jednih imas Robote od drugih imas helikpotere od nekih trecih imas tockove itd ali sve to danas moze da proizvede neko ko nije oni ali ko je pod njima

Znas koliko Njemaca zna da napravi Mercedesa vise od njih 100 a da ga kreira i izumi pa samo 1

Šta ne kreiram tačno? Čovek može biti veliki naučnik i stoik i stvarati mnogo štošta. Ili umetnik.

Vidiš, to je tvoja percepcija šta život jeste, ali to ne znači da si u pravu. Tebi je život igra, ali to nije nužno realnost. Stoicizam je pogrešan? Šta je pogrešno?
Svako od nas posmatra život onako kako želi i na osnovu toga sebi krči put. Ako nekom stoicizam pomogne u životu, ko si ti da kažeš da je pogrešan? Rezultat je uspeh i praktičan je. Tebi nije, drugima jeste.

Ovo zadnje što si napisao je prosto opis kako kapitalizam funkcioniše i ništa više od toga.

Šta ne kreiram tačno? Čovek može biti veliki naučnik i stoik i stvarati mnogo štošta. Ili umetnik.

Vidiš, to je tvoja percepcija šta život jeste, ali to ne znači da si u pravu. Tebi je život igra, ali to nije nužno realnost. Stoicizam je pogrešan? Šta je pogrešno?
Svako od nas posmatra život onako kako želi i na osnovu toga sebi krči put. Ako nekom stoicizam pomogne u životu, ko si ti da kažeš da je pogrešan? Rezultat je uspeh i praktičan je. Tebi nije, drugima jeste.

Ovo zadnje što si napisao je prosto opis kako kapitalizam funkcioniše i ništa više od toga.
To je vec nesto drugo,ja govorim upravo o specificnim paralelnim percepcijama koje sam kreiras na osnovu kojih dozivljavas ljude i svijet oko sebe,a mogu ti navesti banalan primjer da znas kako djeluju,opet pazi to je kreacija nije realnost ali vremenom kreacije koje pratis svaki dan stvaraju realnost,sve je produkt kreacije

Ja sve čekam tvoj primer koji nikako da se pojavi. Šta je već nešto drugo?
Realnost je apsolutno sve oko nas, kao i svaka naša misao. Ti možeš percipirati moje stoičke poglede na život kao na pogrešne i to je zaista stvarna realnost tebi, ali ne i meni. Da li ja patim? Da, svako ljudsko biće pati i ne postoji način da se bol izbegne, ali postoji način da se reaguje na isti tako da se ublaži taj bol.

Ja sve čekam tvoj primer koji nikako da se pojavi. Šta je već nešto drugo?
Realnost je apsolutno sve oko nas, kao i svaka naša misao. Ti možeš percipirati moje stoičke poglede na život kao na pogrešne i to je zaista stvarna realnost tebi, ali ne i meni. Da li ja patim? Da, svako ljudsko biće pati i ne postoji način da se bol izbegne, ali postoji način da se reaguje na isti tako da se ublaži taj bol.
Vidi ako neko sada vice na tebe na poslu sikanira te,svasta ti radi itd kako se ti osjecas i koju percepciju imas o ponasanju te osobe pa makar i sef bila, vjerovatno neces se osjecati srecno i pozitivno,opet mozes istrenirati sebe da te to ne dotice ali nije ni to resenje,kreacijom mozes postici da se osjecas dobro kao da gledas komediju dok ti taj lik se nesto dere a mozes u sebi da uzivas plus da te nista ne kosta,i tako ces energetski promineniti tog lika ali tu ima fora,da ga bioenergetski promijenis pasivnom percepcijom

Vidi ako neko sada vice na tebe na poslu sikanira te,svasta ti radi itd kako se ti osjecas i koju percepciju imas o ponasanju te osobe pa makar i sef bila, vjerovatno neces se osjecati srecno i pozitivno,opet mozes istrenirati sebe da te to ne dotice ali nije ni to resenje,kreacijom mozes postici da se osjecas dobro kao da gledas komediju dok ti taj lik se nesto dere a mozes u sebi da uzivas plus da te nista ne kosta,i tako ces energetski promineniti tog lika ali tu ima fora
Zašto nije rešenje da čovek ovlada sobom do te mere da ga ne dotiču stresne situacije? To postaje njegova druga priroda. I Buda je govorio kroz priče o ovim stvarima. Jedna od priča je kada ga neki čovek pljune, što je razljutilo njegovog učenika, ali ga je Buda upozorio da čovek ne pljuje na njega nego na njegovu percepciju o njemu.

Isto je kao i kada ljudi izbacuju svoj stres na mene. Ja znam da je uzrok tome sve samo ne ja. Da su mudriji i da imaju samokontrolu ne bi tako nešto učinili i samim tim mene neće to da pogodi. Kada istinski razumeš ljudsko ponašanje, neće ti nauditi jer kako mi može nauditi nešto što razumem?

Dao si primer šefa koji se izdira na mene. Ok, znam da je čovek ili budala ili nema samokontrolu nad sobom što znači da me ne dotiče. Žalim ga. Ali tu nema besa u meni. Ti bi da okreneš stvar tako da postane smešno. Ako želiš okej, ali je opet i to tvoja odluka kako ćeš percipirati situaciji i kako ćeš delati u skladu sa njom što nas vraća na stoicizam. Šta činiti sa delima koja možeš kontrolisati.

Zašto nije rešenje da čovek ovlada sobom do te mere da ga ne dotiču stresne situacije? To postaje njegova druga priroda. I Buda je govorio kroz priče o ovim stvarima. Jedna od priča je kada ga neki čovek pljune, što je razljutilo njegovog učenika, ali ga je Buda upozorio da čovek ne pljuje na njega nego na njegovu percepciju o njemu.

Isto je kao i kada ljudi izbacuju svoj stres na mene. Ja znam da je uzrok tome sve samo ne ja. Da su mudriji i da imaju samokontrolu ne bi tako nešto učinili i samim tim mene neće to da pogodi. Kada istinski razumeš ljudsko ponašanje, neće ti nauditi jer kako mi može nauditi nešto što razumem?

Dao si primer šefa koji se izdira na mene. Ok, znam da je čovek ili budala ili nema samokontrolu nad sobom što znači da me ne dotiče. Žalim ga. Ali tu nema besa u meni. Ti bi da okreneš stvar tako da postane smešno. Ako želiš okej, ali je opet i to tvoja odluka kako ćeš percipirati situaciji i kako ćeš delati u skladu sa njom što nas vraća na stoicizam. Šta činiti sa delima koja možeš kontrolisati.
Ja kada neko vice na mene ili kada me neko ogovara ja se osjecam odlicno,ne zato sto volim budem mazhoista ja sam mnoge negativne ljude na taj nacin umirio kao bubice i energetski deklasirao a da nisam ni rijec progovorio,uticao sam samopojekcijom na njihovu podsvjesnt jako logicno,kreacijom sam ih zbunio,kao kada dodju Brazilci Ronaldinjo,Ronaldo i majstori pa te kobaju finte prave ti se sve vise nerviras i ludujes grizes se a oni sve nasmijaniji i srecniji,sada ti ljudi oko mene kada se nalaze u cudu su a mogu uvijek energteski da prdobijem ljude oko njih a oni ne

Nisam fan tih fraza o energiji. Širenje negativne energije ili pozitivne energije. To mi zvuči jako laički.
Šta želiš reći, da imaš moć da utičeš na nečiju podsvest zato što imaš jak karakter? To nije egzaktna nauka, niti je tako nešto dokazivo. Sad mi po ovome zvučiš kao doktor Čarls Egzavijer.

Nisam fan tih fraza o energiji. Širenje negativne energije ili pozitivne energije. To mi zvuči jako laički.
Šta želiš reći, da imaš moć da utičeš na nečiju podsvest zato što imaš jak karakter? To nije egzaktna nauka, niti je tako nešto dokazivo. Sad mi po ovome zvučiš kao doktor Čarls Egzavijer.
To je primarno igra ali igra kreacije i filozofska igra,to je poenta svih ljudi

Ja cesto kazem ljudima kada je neko nervozan prema njima i izdere im se ja sada necu da ih tjesim ili da im dajem motivaciju to nije igra,vec ih ja prvo kreativno opustim kazem im vidi taj lik te mnogo voli i daje sve od sebe da ti pokaze koliko te voli ali mu ne polazi od ruke i na kraju ti vice,on sada svjestan toga ide u wc i samo sto suzu ne pusti,ova mi kaze daaaj ne zezaj ne vjeruje al se nasmijala i odmah druga vibracija u stomaku iako je to kreativna laz a moze i istina biti kreativna,ili postavim pitanje vezano za neku zemlju pa ko zna castim cokoladu iz te zemlje nebitno Schogetten,Kinder itd ali to uradim na tako sladak i kreativan nacin da ja bivam miliji tim ljudima od bilo kog i kada se nasmijem u trenutku dok mi se neko dere oni ce podsvjesno doci na moju stranu jer stvaram energije u njima u kojima se dobro osjecaju a lhudi vole da se osjete dobro da tata ugasi mrak

Nemam moc nego iskustvo jer sam ucio na iksustvima i to nije manipualcija jer ja idem da neutralisem negativnu energiju narcisoidnih ljudi a ne da manipulisem njima,narcisoidni ljudi zive u strahu svojih usadjenih automatskih percepcija i sto vise ulazis u debatu sa njima ili ih ozbiljno shvatis ti hranis time njihove automtaske percpecije sve vise i sve vise da bivaju kao bedem jake,a oni ce imati sve veci strah,narcisi zive u okovima i strahu i to ponasanje narcisoidno bez empatije prema drugima je njihov strah i slabost,njima je najveca kazna da ih neko shvata kao klovnove kao ja al da im to ne stavi jasno do znanja vec da ih kreacijom zbuni ili ih ono iritira a sti ih vise iriiram ja sve vise cutim i ono smijem se kao da gledan Mister Bina meni su cak tad simpaticni brane se a samo sto ne zaplacu tada dodju sebi i vide koliko lose treitraju druge ljude,ja uvijek tretiram fenomelalno ljude oko sebe to je kljuc

Zezam ih kao budale ali onako stilski ne vulagrano i da neko to ne primjeti eksplicitno vec stilski,a opet gledam ih kao Mister Bina,ono uzmem kokice,koka kolu i uzivam moze komedija da pocne a oni lude,ne ulazim u ozbiljne debate niti ih slusam ista dok pricaju,to ih ludi,oni vape za tim da ih ozbiljno shvatis,da pravis dramu,da udjes u svadju to je njihov teren,meni su smijesni a jako mi je zao ljudi koje potresu rijeci tih klovnova, i takvima cu uvijek pomoci da zezaju narcise i kobaju se sa njima kao Brazilci u fudbalu,osmijeh,intelekt i kreacija ja nikada u svojoj glavi o nijednom narcisu nemam sliku ozbiljne osobe ili osobe koju treba ozbiljno da shvatam cak i gledam u telefon dok ni nesto pricaju,ne postujem ih jer ne zasluzuju postovanje

Poslednja izmena:
Kako smo stigli do narcisoidnog poremećaja, a tema je o percepciji realnih životnih situacija? Misliš da praviš digresiju.
Jer vecinu stresnih situacija ce ti izazivati nesigurni kompleksasi ili narcisoidni likovi,a takve situacije ne resvaas svadjom ni stoicizmom vec igrom i kreacijom, opet ti kazem zaplesi malo igraj se rijecima, napravi piruetu,onda i kako ja zamislim sebe ja mogu sebe da ubijedim da me ljudi obozavaju i da se mnogi jedu sto ne mogu moj Autogram da dobiju to je laz,ali ako ja sebe treniram tako fa vjerujem ponasacu se i preuzrfu identitet zvijezde i osjecacu se dobro, kaze mi neko ljut sam na tebe ja to tumacim krivo mu sto mu nisam dao paznju a drugom jesam pa se duri kao malo dijete i meni to slatko i nasmijem se,imas milion fora i nisam ni za jednu vezan,ili zene kada su nervozne meni je to toliko slatko,jer ja zene vecinu gledam kao malu djecu onako otkacenu i odma ih drugacije gledam sta da je dozivljavam kao nesto super ozbiljno itd

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back