Pepeljuga 2 dio

• Začetnik teme Začetnik teme Riada
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Prvi sunčevi zraci nestašno su poigravali po još usnulom licu Pepeljuge.Iz ugodnog sna probudi je neobični zvuk koji je ličio na pjesmu slavuja,al u tom poju osjećalo se nešto jako neprirodno.
Polako,na prstima,pazeći da ne probudi princa,Pepeljuga se iskrala iz tople postelje i krenula put zvuka koji joj je tako parao uši.Zvuk ju je doveo do blještavog predvorja gdje ju je dočekalo neobično iznenađenje.Na staklenoj vitrini,na pozlaćenom postolju stajala je figura koja je po izgledu sasvim odgovarala izgledu slavuja.Vještačka ptica bila je ukrašena blještavim rubinima na koje su padale zrake sunca i davale takav odsjaj da je Pepeljuga na trenutak morala zatvoriti oči.Kada ih je ponovo otvorila,pred njom se stvorio dvorjanin sa zlatnim ključićem u ruci ,uzeo vještačku ptičicu sa ciljem da je "navije" i tako produži njen pjev.
Vidjevši neugodno iznenađeni Pepeljugin pogled,dvorjanin je kreštavim glasom rekao:"Vaše Visočanstvo,zar niste oduševljeni ovom ptičicom.Princ je lično naredio da se protjera neugledni šumski slavuj,i za Vas specijalno naručio ovu divnu,zlatnu,najskupocjenijim rubinima ukrašenu ptičicu.Zar nije divna,pogledajte je?!A tek njena pjesma...Princ zaista ima veliko srce.Znate li da ga je koštala trećinu kraljevstva ova neobična naprava!?"
Pepeljuga je bila šokirana ovim riječima.
"Ali,zašto,...zašto je protjerao šumskog slavuja...zar mislite da to zlatno čudovište može njega zamijeniti?"
Dvorjanin ju je nadmeno pogledao i prozborio ljutitim glasom:"Znao sam da Vi ne zaslužujete prinčevu ljubav...on nije žalio trećinu kraljevstva,a Vi tu plačete za glupim šumskim slavujem.Šta Vi znate..nezahvalnice jedna!"
Pepeljuga je bila preneražena.Nije mogla vjerovati da postoje takvi ljudi koji misle da se novcem i zlatom može sve kupiti.
Ne,to nije moguće.Pa zar da ona život provede pored takve osobe.Osobe koja je bila u stanju protjerati divnog šumskog slavuja i zamijeniti ga zlatnim,rubinima optočenim čudovištem.
Odluka je donesena u jednom trenu.Iz istih stopa,Pepeljuga je napustila blještavilo dvorca,dok joj je u ušima odjekivao kreštavi glas dvorjanina i ružne zlatne ptičurine.

Riada...bravo! Ovo je odgovor tigru...;)podsetila si me na moju predstavu koju sam pisala a zvala se:,, SNEZANA SE VRATILA U SUMU"...o tome sta se desavalo posle...Naravno, posto je predstava pisana za proslavu Nove godine,za decu, cela prica je pozitivna, primerena njima i naravno, sa srecnim krajem, ponovo. ..A kako bi drugacije?:D
Jako mi se dopada ova tvoja vizija Pepeljuge...:klap::heart::cmok2:

I ja sam prenerazena,kao i Pepeljuga!
Odakle drskost dvoraninu da se tako obraca novopecenoj princezi (makar ona bila i ex-Pepeljuga)?!
I gde se ona posle (demonstvativno?) vratila?..
To je veoma vazno za kraj price,kao i njen unutrasnji monolog nakon prezivljenog traumaticnog iskustva.
I da..gde je Princ u celoj toj prici,da prokomenarise i on(ima demokratsko pravo!) svoj problematicni ukus(mislim na bisere i drago kamenje..fuujj!)..
A jel` moze da dopisujemo kraj ove "bajke",tj.iznenadnog i bolnog Pepeljuginog budjenja,odnosno pogresnog partnerskog izbora?

Ps.Bas si mi osvezila jutro,draga!

Meni ovaj nastavak lici na(ne znam kako se zove bajka)onog kralja koji je oterao slavuja i narucio vestackog pa se posle razboleo bez pesme svog starog slavuja.
Tako nesto,no nebitno....
Ti si htela posto-poto da nam dokazes da Pepeljuga ipak nije sponzorusa tako sto ces napasti princa.Dobar pokusaj i mada sam ja uglavnom na strani zena,ovde se ne bih slozila sa tobom.
Ali imas izuzetan dar za pisanje i opisivanje.Trebala bi to cesce da radis.Inace volim kratke pricice.Pozzzz

lejla.al.dbuni;bt68927:
I ja sam prenerazena,kao i Pepeljuga!
Odakle drskost dvoraninu da se tako obraca novopecenoj princezi (makar ona bila i ex-Pepeljuga)?!
I gde se ona posle (demonstvativno?) vratila?..
To je veoma vazno za kraj price,kao i njen unutrasnji monolog nakon prezivljenog traumaticnog iskustva.
I da..gde je Princ u celoj toj prici,da prokomenarise i on(ima demokratsko pravo!) svoj problematicni ukus(mislim na bisere i drago kamenje..fuujj!)..
A jel` moze da dopisujemo kraj ove "bajke",tj.iznenadnog i bolnog Pepeljuginog budjenja,odnosno pogresnog partnerskog izbora?

Ps.Bas si mi osvezila jutro,draga!
Lejla,uvijek me posebno obraduje tvoj komentar...ne moram ti objasnjavati zašto...a što se tiče ove moje obrade Pepeljuge(u koju sam umiksala dijelove još jedne bajke o vještakom slavuju,šta ćeš morala sam biti malo plagijator..u nedostatku inspiracije he..he)e,ona je jutros nastala u jednom dahu kao rezultat jučerašnje forumske rasprave na temu"Da li je Pepeljuga sponzoruša"...Eto,to je bio moj odgovor na tu raspravu.
Znam da je ova pričica puna nedostataka,ostalo je dosta nejasnoća,razrada likova je mogla biti bolja kao i sam zavrsetak koji je prilično nedorečen...ali zato naslov"Pepeljuga 2 dio" ostavlja mogućnost za treci,cetvrti itd. tako da se to može popraviti...
Što se mene tiče ja ti dajem odvezane ruke,(i tebi ili bilo kome drugom ko želi) da dopisuje nastavke i razrađuje radnju....Caos!

lelavi;bt68936:
Meni ovaj nastavak lici na(ne znam kako se zove bajka)onog kralja koji je oterao slavuja i narucio vestackog pa se posle razboleo bez pesme svog starog slavuja.
Tako nesto,no nebitno....
Ti si htela posto-poto da nam dokazes da Pepeljuga ipak nije sponzorusa tako sto ces napasti princa.Dobar pokusaj i mada sam ja uglavnom na strani zena,ovde se ne bih slozila sa tobom.
Ali imas izuzetan dar za pisanje i opisivanje.Trebala bi to cesce da radis.Inace volim kratke pricice.Pozzzz
Tačno Lelavi,ovdje je ukomponovan baš dio te bajke o kojoj govoriš,al' sta ceš ponekad cilj ne bira sredstvo,he,he...a posto sam ja htjela posto poto dokazati svoj stav posegnula sam za njim...
Drago mi je da ti se sve skupa svidjelo,a što se tiče tvog stava,pa naravno da možeš da se složiš ili ne sa mojim...svako ima pravo na svoje mišljenje...i svoje bajke!POzz.

gagili48;bt68924:
Riada...bravo! Ovo je odgovor tigru...;)podsetila si me na moju predstavu koju sam pisala a zvala se:,, SNEZANA SE VRATILA U SUMU"...o tome sta se desavalo posle...Naravno, posto je predstava pisana za proslavu Nove godine,za decu, cela prica je pozitivna, primerena njima i naravno, sa srecnim krajem, ponovo. ..A kako bi drugacije?:D
Jako mi se dopada ova tvoja vizija Pepeljuge...:klap::heart::cmok2:
Gago,tačno tako!Drago mi je da ti se svidja...pozz.

lelavi;bt68960:
Ma da ne odemo mi predaleko sa ovom nasom salom,aaaa!
Nije mi cilj.
Lepo je Riada sto si ti jos uvek takva....Slatka....
Ja sam prestala da verujem u bajke na zalost.....
Ma kako predaleko...ja sve ovo doživljavam kao sjajnu zabavu...bez ikakvih loših namjera...pozz.

Bogami lepo........jedna od varijacija na zadatu temu...mislim da je Pepeljuga pogrešila.....trebala da se lepo vrati u krevet, sva mila i podatna, da privoli princa da vrati šumskog slavuja u šumu a ovu zlatnu ptičurinu proda na aukciji i tako vrati bar deo novca za kraljenstvo koje je prodao.......e, onda da pokuša tim novcem da otkupi prodatu zemlju.....i svi bi bili sretni...ovo su samo razmišljanja jednog knjigovodje....hoću da kažem da su sa ovim scenarijem svi na gubitku...i princ i princeza i slavuj i država....mislim četiri bilansa sa gubitkom je previše čak i za bajku :zcepanje:

E moja Ljiljo,tako bi bilo da je Pepeljuga slušala razum,al ona se vodila srcem,he,he...al ovaj tvoj scenarij me zasmijao do suza...znaš šta,predlažem da ti napišeš ovu verziju po tvom scenariju..biće smijeha do besvijesti...i nemoj mi samo reči da ti pisanje priča ne ide dobro....neću ti povjerovati ni riječ....:rotf:

RiadaT.;bt68969:
E moja Ljiljo,tako bi bilo da je Pepeljuga slušala razum,al ona se vodila srcem,he,he...al ovaj tvoj scenarij me zasmijao do suza...znaš šta,predlažem da ti napišeš ovu verziju po tvom scenariju..biće smijeha do besvijesti...i nemoj mi samo reči da ti pisanje priča ne ide dobro....neću ti povjerovati ni riječ....:rotf:

Pa nije baš tako...samo razum...ima tu i puno srca....za slavuja :zcepanje::zcepanje::zcepanje:
Kad se svi izredjate sa svojim idejama....ja ću da napišem priču........nemoj da mi je neko maznuo bilansnu varijaciju na temu :zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Back