Pepeljasto plavo

gost 114527

Veoma poznat
Poruka
14.555
mislim da nema šanse bez blanša.. mada, samo farba pepeljasta nijansa, ne bi trebalo da povuče na narandžasto.. :think:
možda bi tebi sa tako svetlom prirodnom bojom i sa klasičnom farbom već moglo da se iz nekoliko puta posvetli do željene nijanse.
ja koliko znam ako se duže vreme farbaš u plavo kasnije se bilo koja farba preko brže ispire, ali ako ti je ćef trenutni pa ćeš
da se prefarbaš u prirodnu nazad posle mesec dva, najbolje ti je da ipak ne čačkaš oko boje, upropastićeš kosu, a nikad farbana
nijansa neće biti baš ista kao prirodna. ako uspeš da je pogodiš iz prve, svaka čast.
najbolje kod frizera da se ofarbaš, ako misliš direktno da ideš u pepeljasto plavo, ako planiraš sama da se farbaš, posvetljuj je svakim farbanjem po nijansu dve maksimalno, to ti je bolja varijanta po mom mišljenju.

Nemoj sama, idi kod frizera. Ako kosa nije farbana i svetlija je od ove, mislim da ces za 2-3 farbanja dobiti zeljenu boju.
Ma samo da nije blanš... opada mi kosa od njega, a to sebi ne mogu da priuštim..
ma kuliraj, ja se vratila u prirodnu smedju boju nakon farbanja i u svetliju i u tamniju i u kombinaciju crne sa crvenim pramenovima :aha:

E hvala... baš si me ohrabrila....:)

bez blansa moras se pomiriti s tim da ces biti zuta ili sangarepasta bar do prvog sledeceg farbanja... a i nakon drugog farbanja nema garancije da ce boja biti bas kakvu zelis, mada vecina farbi moze da izvuce lepu plavu bez blansa

bez blansa moras se pomiriti s tim da ces biti zuta ili sangarepasta bar do prvog sledeceg farbanja... a i nakon drugog farbanja nema garancije da ce boja biti bas kakvu zelis, mada vecina farbi moze da izvuce lepu plavu bez blansa

Pa preživeću to... mada sam svesna da ću izgledati kao da me je neko zapišao... ta boja će mi užasno stajati, msm žućkasto plava...

Samo pazi koju farbu uzimas, da ima pepeljast pigment da ne ispadnes zuckasta jer vecina plavih nijansi ne ubija crveni pigment u dlaci. Ima i neko sredstvo za korekciju, nisam sigurna bas kako se zove, doda se u farbu i nema sanse da ispadnes pile-zuta :)

Samo pazi koju farbu uzimas, da ima pepeljast pigment da ne ispadnes zuckasta jer vecina plavih nijansi ne ubija crveni pigment u dlaci. Ima i neko sredstvo za korekciju, nisam sigurna bas kako se zove, doda se u farbu i nema sanse da ispadnes pile-zuta :)

A joj... ja baš imam crveni pigment... zato mi i kosa jeste toliko specifična. Baš imam neku čudnu boju.
A kolika ti je kosa, kako raste i koliko ti je trebalo da se vratiš u prirodnu?

Ja ću ti dati savet koji smešno zvuči, ali sam iz očaja pokušala i upalilo je.
Obavezno se farbaj posle ciklusa, nikako pre. Hormoni jako utiču na to kako će kosa prihvatiti boju.
To ti kaže neko ko se farba u pepeljasto plavo već 20 godina. I nikad ne koristim blanš. Verovatno zato skoro nikad ni nisam plava već pile-žuta.:think:

ma nije to tako strasno...dvadesetak dana... jos ti godisnje doba ide na ruku, sezona kapa i kapuljaca... ja sam cak i na svadbu isla tako narandzasta :mrgreen:
Ipak ću kad prođe ispit...:mrgreen:
Ja ću ti dati savet koji smešno zvuči, ali sam iz očaja pokušala i upalilo je.
Obavezno se farbaj posle ciklusa, nikako pre. Hormoni jako utiču na to kako će kosa prihvatiti boju.
To ti kaže neko ko se farba u pepeljasto plavo već 20 godina. I nikad ne koristim blanš. Verovatno zato skoro nikad ni nisam plava već pile-žuta.:think:
Hm... ja sam imala drugaricu koja je postigla tu boju bez blanša... ali je ona imala slojeva za medalju...

A joj... ja baš imam crveni pigment... zato mi i kosa jeste toliko specifična. Baš imam neku čudnu boju.
A kolika ti je kosa, kako raste i koliko ti je trebalo da se vratiš u prirodnu?

znaš kako, poslednji put sam se pre godinu i po ofarbala, ali u crnu, tj.palette braon ili tamno braon pa je ispala crna baš i još imam par cm na krajevima malo crvenkast odsjaj, dakle izbegavaj palette, neka drugarica mi reče da su im i plave nijanse bogate crvenim pigmentom, ali ne znam sigurno pošto nisam koristila.
kosa mi je tako malo ispod ramena. par poslednjih šišanja sam je dosta skratila, inače je bila i duža, do pola ledja.
inače mi dosta brzo raste kosa, pa eto.. mada, možeš da upotrebiš i skidače farbe, ali ne znam koliko su dobri Dikson Decap hvale dosta.. ja sam pustila da se ispere farba i da mi izraste kosa.
inače sam se iznenadila kad sam konačno videla svoju prirodnu boju, malo je potamnela u odnosu na boju koje se ja sećam, a nisam krenula davno da se farbam, pre oko 6 god. :lol:
sad čekam da osedim pošto imam finu predispoziciju, pa da moram da se farbam :roll:

ista riba u moru se ne primecuje

tjeee a bas sam imo te ambicije:lol:
Ma nemoj sad ti tu meni te priče....:lol:

znaš kako, poslednji put sam se pre godinu i po ofarbala, ali u crnu, tj.palette braon ili tamno braon pa je ispala crna baš i još imam par cm na krajevima malo crvenkast odsjaj, dakle izbegavaj palette, neka drugarica mi reče da su im i plave nijanse bogate crvenim pigmentom, ali ne znam sigurno pošto nisam koristila.
kosa mi je tako malo ispod ramena. par poslednjih šišanja sam je dosta skratila, inače je bila i duža, do pola ledja.
inače mi dosta brzo raste kosa, pa eto.. mada, možeš da upotrebiš i skidače farbe, ali ne znam koliko su dobri Dikson Decap hvale dosta.. ja sam pustila da se ispere farba i da mi izraste kosa.
inače sam se iznenadila kad sam konačno videla svoju prirodnu boju, malo je potamnela u odnosu na boju koje se ja sećam, a nisam krenula davno da se farbam, pre oko 6 god. :lol:
sad čekam da osedim pošto imam finu predispoziciju, pa da moram da se farbam :roll:
Hm... ne znam... meni su pramenovi za dve godine izrasli... i to je sve što sam imala na kosi.... kontam kad budem htela da vratim prirodnu boju da ću se prefarbati u nešto slično čisto da se ne vidi onaj izrastak i pustiti je da izraste... a kakva je plava kad se ispira?

Hm... ne znam... meni su pramenovi za dve godine izrasli... i to je sve što sam imala na kosi.... kontam kad budem htela da vratim prirodnu boju da ću se prefarbati u nešto slično čisto da se ne vidi onaj izrastak i pustiti je da izraste... a kakva je plava kad se ispira?

mislim da postaje sve tamnija kako se ispira, mada verovatno dodje do neke nijanse odakle ne mrda, ne znam

Back