Penzioni fond u slučaju bankrota

• Začetnik teme Začetnik teme A-man
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

A-man

Aktivan član
Poruka
1.531
Možda će moje pitanje nekome biti malo smešno i naivno ali želeo bih da znam....
- U slučaju bankrota države, šta se događa sa državnim penzionim fondom a šta sa dodatnim fondom koji sami sebi uplaćujemo ?
- U slučaju rata, šta se dešava sa kreditima i kamatama iz stranih i domaćih banaka ?
Hvala...

Poslednja izmena:
A-man. Na tvoje gornje pitanje,odgovoricu ti.Desava se ono,sto se desilo,kada je Slobodan Milosevic,pokupio sve dinarske i
duevizne iznose,iz svih Banaka u Srbiji.Pokupio je i pare iz Penzionog Fonda,kao i svu dinarsku i deviznu stednju gradjana.Od tih
para,kupio je od Rusije tenkove i drugo tesko naoruzanje,i napao je Hrvatsku,Bosnu i Sloveniju.Narod je umirao od gladi.Ni plate
ni Penzije,nisu isplacivane.Eto,tako b i bilo i sada,kada bi neko izazvao rat.Svi bi mi,pocrkali,kao pacovi.Jesi zadovoljan odgovorom ?

A-man. Na tvoje gornje pitanje,odgovoricu ti.Desava se ono,sto se desilo,kada je Slobodan Milosevic,pokupio sve dinarske i
duevizne iznose,iz svih Banaka u Srbiji.Pokupio je i pare iz Penzionog Fonda,kao i svu dinarsku i deviznu stednju gradjana.Od tih
para,kupio je od Rusije tenkove i drugo tesko naoruzanje,i napao je Hrvatsku,Bosnu i Sloveniju.Narod je umirao od gladi.Ni plate
ni Penzije,nisu isplacivane.Eto,tako b i bilo i sada,kada bi neko izazvao rat.Svi bi mi,pocrkali,kao pacovi.Jesi zadovoljan odgovorom ?
Ma nije istina da je tako bilo,pises potpuno bez veze.Neko ti je nesto istrtljao u vezi Milosevica i ti sad ovde pises gluposti.Sto se tice odgovora na temu,to je relativna stvar,tj.pitanje bi bilo kakve bi odluke donela drzava povodom toga.

ni Penzije,nisu isplacivane.Eto,tako b i bilo i sada,kada bi neko izazvao rat.Svi bi mi,pocrkali,kao pacovi.Jesi zadovoljan odgovorom ?[/Q

Zahvaljujem na odgovoru mada je to više politički ostrašćen odgovor...
Voleo bi neko knjigovodstveno tumačenje,,,

Sad mi laknu !
Od šarenog pogleda u budućnost ...

Možda će moje pitanje nekome biti malo smešno i naivno ali želeo bih da znam....
- U slučaju bankrota države, šta se događa sa državnim penzionim fondom a šta sa dodatnim fondom koji sami sebi uplaćujemo ?
- U slučaju rata, šta se dešava sa kreditima i kamatama iz stranih i domaćih banaka ?
Hvala...

pa ako sledis logiku, ako drzava bankrotira, bankrotirace i penzioni fond. za dodatni fond nemam pojma, ali ako drzava bankrotira, sledi pad kao kula od karata, pada sve a ne samo drzava.

ako se zarati sa albancima, banke ce da te jurcaju za kredite sta ih briga za rat. komercijalna banka je poslovala svo vreme 1993 i tokom drugih godina. oni tebe jure za pare i nije ih briga za tvoje probleme, nisu socijalna ustanova. isto je i sa stranim bankama. plene garancije na osnovu kojih si dobio kredit, ili plene imovinu ako si uzeo kredit za stan. prosto banke posluju tokom rata kao i da nema rata a ko ima problem, neka protestvuje ispred Vlade, banku ne zanima da li je rat. kamate se menjaju u skladu sa inflacijom, tako da banke ne gube nista, kao sto rekoh, nije ih briga da li je rat i prilagodjavaju kamatu promeni vrednosti valute.

Back