PENZIONERI STA JE BOLJE ?

Mnogi penzioneri,nalaze se u dilemi,sta da urade kada im umre zena,sa kojom su bili dugo godina u skladnom braku.! Oni obicno kada se to desi,imaju negde
izmedju sedamdeset i pet i osamdeset godina.Nauceni da im zena sve "donese i prinese",odjednom se nadju totalno izgubljeni.nema ko da im spremi cistu odecu,
kosulju,da im ocisti cipele.Dani prolaze,nema kuvanog jela,nema ko da im u krevet ujutru kaficu donese,sa svezim jutarnjim novinama.Dakle,da ne duzimo,jadan
covek je ostavljen,ostavljen da sam radi oko sebe,sve ono stomu je do tada zena radila.Ali,tu nastaje problem.On naravno.sto je i normalno,ne ume nista od toga
da za sebe poradi.Pitanje koje se tada samo namece,glasi:Sta je za jadnicka bolje,da se pod hitno ozeni nekom sposobnom mladom zenom,sa kojom ce nastaviti
da , vodi normalan zivot,u sredjenom domacinstvu,ili...da uradi ono sto niko ne zeli...da ode u Dom za stare.Imao bi on u Domu,obezbedjenu hranu,tri puta
dnevno.Imao bi opranu posteljinu i svoje licne stvari spremljene.Ali ,ne bi imao zadovoljavjuci emotivni zivot.Sa novom mladom zenom,javila bi se i nova snaga,
novi seksualni apetit.Stari dani,koji su vrlo dosadni i apaticni,pretvorili bi se u novu radost.Svake noci,oceivalo bi ga novo otkrice,neka nova umeca,njegove nove
mlade zene.!

Nisi razmisljao da taj penzioner kome umre zena preuzme brigu o sebi i nastavi da zivi u sredjenom okruzenju .
Da malo digne dupe uspavano uljuljuskano sluzeno,da zasuce rukave pa pocne da kuva, sprema,cisti,ostavlja sve na svoje mjesto onako usput da bi mu bilo lakse,jer sad nema zene da sve to radi .
Dom za starije nije resenje za ostarele ljude ne bar za vecinu .Dom za starije ljude je resenje za one koji bi trebali da povedu mao vise brige za svog bliznjeg ka je ostao bez zene .Sad ces reci ali taj stariji covjek nema nikog bliznjeg da nastavi pa i djelimicno ono sto je njegova zena radila .
Da se ozeni tek bi nagrabusio jer tesko da ce naci slicnu njegovoj zeni .A i da je nadje stalno bi mu padalo na pamet kako je to radila njegova zena i da ova nova ne lici ni polovicnu na njegovu pokojnu zenu .Znam nekoliko muskaraca kojima se slicno desilo. Angazovali su pomoc u kuci bar tri puta nedeljno i uz svoj rad funkcionisu .Jadnicak, smeker sa potrebom za mladom zenom je u zabludi.Da reprizom dobije kucnu pomocnicu za svoje potrebe i pride seks .
Nesto mi govori da nece moci .A svakako se mora odrediti prema problemu .

Nisi razmisljao da taj penzioner kome umre zena preuzme brigu o sebi i nastavi da zivi u sredjenom okruzenju .
Da malo digne dupe uspavano uljuljuskano sluzeno,da zasuce rukave pa pocne da kuva, sprema,cisti,ostavlja sve na svoje mjesto onako usput da bi mu bilo lakse,jer sad nema zene da sve to radi .
Dom za starije nije resenje za ostarele ljude ne bar za vecinu .Dom za starije ljude je resenje za one koji bi trebali da povedu mao vise brige za svog bliznjeg ka je ostao bez zene .Sad ces reci ali taj stariji covjek nema nikog bliznjeg da nastavi pa i djelimicno ono sto je njegova zena radila .
Da se ozeni tek bi nagrabusio jer tesko da ce naci slicnu njegovoj zeni .A i da je nadje stalno bi mu padalo na pamet kako je to radila njegova zena i da ova nova ne lici ni polovicnu na njegovu pokojnu zenu .Znam nekoliko muskaraca kojima se slicno desilo. Angazovali su pomoc u kuci bar tri puta nedeljno i uz svoj rad funkcionisu .Jadnicak, smeker sa potrebom za mladom zenom je u zabludi.Da reprizom dobije kucnu pomocnicu za svoje potrebe i pride seks .
Nesto mi govori da nece moci .A svakako se mora odrediti prema problemu .
Veoma dobro si opservirala problem,koji na zalost ceka mnoge muskarce,kada im zena umre.Vidis,kada muz umre pre zene,one se uvek nekako snadju
nekako nadju neki smisao u svom daljem zivotu.Na zalost,zivot je takakv kakav jest.Uvek u svakom braku,neko ce ostati sam.Ali na to skoro uvek nismo
spremni,i ako nam je sve jasno.U svakom slucaju,tvoje rezonovanje na ovu temu,sasvim je realno i zivotno ispravno.

Ja koliko znam i vidim matori vec imaju razradjene sisteme.
Uplate aranzman do nekog mondenskog letovalista i usput mu nadju sve sto mu treba.
Sta fali hotelu ili bungalovu na sejselima?
https://travelboutique.rs/sejseli/dala-bih-sve-za-sejsele/
Ha,ha,ha.Slatko si me zasmejao.O kojim ti to penzosima govoris.? Ovi nasi,imaju toliko male penzje,,da ne mogu da odu ni na reccno ostrvo,Adu
Ciganliu. A ti im predlazes neke Sejsele.Na ta ostrva idu da uzivaju,nasi penzionisani krimosi.Ja nisam na njih mislio,kada sam ih pominjao.!

Ha,ha,ha.Slatko si me zasmejao.O kojim ti to penzosima govoris.? Ovi nasi,imaju toliko male penzje,,da ne mogu da odu ni na reccno ostrvo,Adu
Ciganliu. A ti im predlazes neke Sejsele.Na ta ostrva idu da uzivaju,nasi penzionisani krimosi.Ja nisam na njih mislio,kada sam ih pominjao.!
Sto krimosi, ako primaju penziju od drzave ili nekoliko njih?
Krimosi su oni koji su im dali nezaradjene penzije i poslali ih na sejsele....

Da ti penzioneri koje ja pominjem,po tebi su samo za odstrel.Mozda si u pravu.Greskom su stvorili likove slicne tebi,i...to im je najveca greska,koju su
mogli da naprave...
Sto imas nesto protiv mene? Ja nema nista protiv tebe, ali protiv glupih penzosa imam.
Radili 40 godina i dodje im bagra i pokupi pare, a oni cute....jos gore, teraju decu da radi za istu bagru...

Metronomy - Dragi prijatelju.Nemam nista protiv tebe,ali ne mogu da shvatim drzavu,koja kinji te jadnike,koji su proziveli sve najvece strahote,koje
su im vlastodrsci tokom njihovog cetrdesetogodisnjeg rada,priredjivali.Od gradjanskog rata,do Brozovih eksperimenata u privredi.Da ne govorim o
onom ludaku S.M. koji je izazvao gradjanski rat. No sto bi bi,ta generacija je platila ceh,kako u krvi tako i u siromastvu.Ali mnogo je gore,ovo sto rade
mladi ljude,nove gneracije.Odlaze iz zemlje,napustaju svoju dedovinu,ne preuzimaju odgovornost za buducnost ove zemlje.Mozda gresim,mozda je
njihova bolja buducnost,na nekoj drugoj strani,na nekoj strani gde je progres,veci zivotni standard primarno pitanje.Tamo,gde nacionalizam,iracionalna
mrznja prema svakom ko nije srbin,nepoznata rec.!

Mrkalj. - Ma sada kada se ukinu pasosi za odlazak u Albaniju,za nas Srbe bice Raj. Ko god hoce postenu Albanku za zenu,nece biti problema.
Samo nisam siguran,da li ce nasi muskarci njima odgovarati za muzeve.Albanski muskarci su patrijalhalno vaspitani,fini ljudi. Kod nas taj slucaj nije.
Vecina nasih muskaraca je dosta neotesana,vulgarno psuju i sl. Drugo sto tesko tamo moze da prodje,je navika nasih muskaraca,da biju svoju zenu.
Po zakonima Albanije,to je tesko krivicno delo,za koje moze da se dobije i kastracija.!

Metronomy - Dragi prijatelju.Nemam nista protiv tebe,ali ne mogu da shvatim drzavu,koja kinji te jadnike,koji su proziveli sve najvece strahote,koje
su im vlastodrsci tokom njihovog cetrdesetogodisnjeg rada,priredjivali.Od gradjanskog rata,do Brozovih eksperimenata u privredi.Da ne govorim o
onom ludaku S.M. koji je izazvao gradjanski rat. No sto bi bi,ta generacija je platila ceh,kako u krvi tako i u siromastvu.Ali mnogo je gore,ovo sto rade
mladi ljude,nove gneracije.Odlaze iz zemlje,napustaju svoju dedovinu,ne preuzimaju odgovornost za buducnost ove zemlje.Mozda gresim,mozda je
njihova bolja buducnost,na nekoj drugoj strani,na nekoj strani gde je progres,veci zivotni standard primarno pitanje.Tamo,gde nacionalizam,iracionalna
mrznja prema svakom ko nije srbin,nepoznata rec.!
A svestan si da je fond opljackan i da je pola miliona penzionera sa pola penzionog staza sve vreme na tom fondu i danas, da je vlada djindjica (iako je ubijen godinu dana ranije) donela zakon o novoj pljacki tih istih penzionera i da se mnogima odbija 20% penzije sve vreme od 2004. a oni cute i podrzavaju vlast i tadasnju i sadasnju.

Okanite se Vedrane. Žena je napravila biznis od svog jezika. Mnogim bi (drugim) penzionerima bilo bolje da su i oni to provalili :mrgreen:

Svako malo ovde u naselju srećem starca koji kupuje hleb, novine, i po dve sarme (Super Vero). Deka je uredan, očešljan, nosi beretku i očale. Pristojno, sa samo penzionerima poznatom strpljivošću, čeka red na kasi. Kad god se nađe ispred mene u redu, primetim ta nesretna "kuvana" jela koja kupuje. Sigurna sam da mu je žena umrla i da više nema nikoga ko će mu zavijati sarme i praviti musaku.

Zašto ga uopšte pominjem? Zato što muškarci, po pravilu umiru pre žena, i ako im žena umre ranije, po pravilu umiru vrlo brzo nakon nje. Ništa bitno, samo zanimljiva crtica.

Back