PENZIONERI RETROGRADNO BIRACKO TELO !

Penzionerska masa,koja pretstavlja najvece biracko telo,uvek je bila interesantna,
za politicare svih boja i politickih opcija.Sa tom masom,veoma je lako rukovati.Ogromnu masu penzionera,pretstavljaju ljudi,sa veoma skromnim obrazovanjem,koji nisu svesni nicega oko sebe,i koji nasedaju,na "secerleme",koje
im politicari nude.

Ono sto je vrlo interesantno,ta populacija-penzioneri,zivi u najtezim materijalnim
uslovima. Normalno bi bilo ocekivati,da oni koji najteze zive,sa najmanjim prihodima,
da ih uopste ne interesuju ni izbori,ni ko te izbore organizuje.Medjutim,gle cuda,ti
ljudi,sa dna drustvenih lestvica,redovno izlazi na izbore.

I ne samo to.Oni izlaze da glasaju,cim se biralista otvore.Oni su u stanju,da cekaju
pred vratima,da se biracka mesta,otvore.!Naravno,svaka jaca politicka stranka,pred
izbore,"peca" te jadnike.Dovoljno je da im pred izbore,povecaju penziju,za 1% i
eto,dobice njihov glas.

Ja licno mislim,da bi trebalo doneti nov zakon,koji bi ogranicio pravo glasa na
izborima.Mislim,da bi biracko pravo,trebalo ograniciti.Da pravo glasa,ima ju samo gradjani,do 65 godina zivota.Treba omoguciti mladima,pred kojima je zivot,da oni kroje svoju buducnost,svoj buduci zivot,a ne ljudi,koji zbog svojih visokih godina,
pretstavljaju "senke proslosti".

Uglavnom se slazem sa gore navedenim. A ima ih i radno aktivnih na svim mogucim radnim mjestima i koliko su alavi mislim da ce tu i ostati do posljednjeg dana ovozemaljskog zivota.Smjena generacija u mnogo cemu vise ne postoji. I zaista je zalosno sto od takvih likova danasnja omladina ne moze vidjeti nesto pozitivno.

Kao prvo penzioneri ne zive u najtezim uslovima vec naprotiv ! Za vreme svog RADNOG VEKA a koristeci raznorazna prava razgrabili su drustvenu imovinu , svi imaju nekretnine o kojima mlad covek sa ovih prostora moze samo da sanja. Primaju penzije po zakonima iz proslog vremena te su te penzije vece od plata ljudi koji rade sto je paradoks nevidjeni ! Medjutim i PROHTEVI su im isti kao nekada sto takodje nije normalno pa tako jedan penzioner ovde ima vece prohteve od deteta koje ide u skolu i sebe stavlja ispred svih a njegovi roditelji rade i uzima im se pola zarade za te iste penzionere !
Naviknuti da imaju sve MUFTE oni zive svoj sebicni svet verujuci da ce iz ZIVOTA IZICI ZIVI !I Oni su drzava u malom zive po starim zakonima i grabe sve sto mogu zgrabiti ! Vitalni su samo kada treba nesto da uzmu e nda nisu ni stari ni bolesni !
I naravno glasaju , glasaju za svoje zadnjice bez imalo stida i srama i brige za buduce generacije !
Ne bih bas rekla da NISU SVESNI jer u tom zivotnom dobu valjda imaju nekakvo zivotno iskustvo ! Onui su svesni samo u odredjenim situacijama kada to nijima odgovara a kada ne glume nesvesne jadnike !
Sa druge strane se hvale kako izdrzavaju decu i unuke pa kada su toliko jadni odakle im onda da ucenjuju te mlade ljude dajuci im na kasicicicu ono sto sim im prethodno uzeli na pravdi boga !
Nisam za diskriminaciju po godinama niti smatram da godine nesto znace ali to je izgleda jedini nacin da se barem malo krene napred i da sansa mladim ljudima .
Ne radi se o njihovoj svesti vec o prokletinji i zbog toga im ja nebi dala pravo glasa ! Upravo zato niko vise ne odlazi sa ovoga sveta prirodnim putem vec umiru od najstrasnijih bolesti u strasnim mukama.
Ne postoji ljudska pravda ali zato postoji bozija ali o tome niko izgleda ne razmislja....
I tako svi plivaju u zabokrecini nekih proslih vremena ....to zivotno doba sa sobom donosi mnogo toga lepog ali vecina njih odbija to da prihvati i umesto da zive svoje sopstvene zivote otimaju zivote mladima i zive kroz njih... uzas !

...poštovani Lorde , zato što ne možeš da ograničiš pravo javnog govora , da bi sprečio glupost i neznaličku pokvarenost da se ravnopravno čuje i obnaroduje kao svko drugo znanje , mudrost i dobronamernost - tako ne možeš sprečiti ni korišćenje prava glas u političkom izjašnjavanju , samo zato što neka budaletina ili pokvarenjak procenjuje , da njegove političke protivnike na taj način treba sprečiti i onemogućiti da zadobiju nekakav politički prostor pa i vlast u njemu....to je tiranija....a ona nikad i samo nikad nije argumentovana bilo kojom istinom , već glupom egocentričnošću bolesnog tiranina ....
...svojevremeno takvoj tezi naginjali su Vuk i Đinđić sa pajtosima - sinovi krvavih revolucionara koji su pomogli razvoju krvavih kontra revolucionarnih tokova....naravno slobisti i julovci nisu ništa bili bolji u toj kontra revulucionarnoj krokodilskoj bari , samo su bili veći šmekeri od ovih pustolova i lukavo su u belim rukavicama preveslali i opljačkali penzose.....konačno to sad reciklirani arče do sto jedan i nazad....

....svak onaj koji se fali svojom intelektualnošću , pa sa njom iznosu nekakve teze , mora malo da se bavi i nekakvom naukom , pa kroz nju da proverava validnost svojih teza - a ne da se drži kafansko bircuskih naklapanja , koja su samo tu da bi se naručila još jedna tura ( jerbo muškarčine znaju zašto )....
....svaki čovek od znanja , a ne od zvanja , konsultovao bi u prvom redu po ovom pitanju psihologiju rulje , a posebno psihologiju nejači u poodmaklom životnom dobu....tu treba pronaci opšte životne ciljeve te grupacije , te naravno i nivo svesti koji je ugrađen u tu populaciju - obrazovnom institucionalnom destrukcijom....

...no današnjih psihologiji nije ona , nauka , potrebna - koliko samo zvanje, da bi se šepurila međ ponavljačima !

... i uopšte , kakva je to mladost koja starosti , stalno bi nešto da uskraćuje , ograničava , otima - budi bog snama...

...hitlerjugend ( Hitlerova omladina ) , bila je ozloglašena onoliko . ali nije imala takvu ideologiju prema nemcima u godinama , i uopšte prema nemačkoj starosti.....samo srbojugend ( omladina srpštine ) ima nipodištavajući stav prema starosti i svojim roditeljima....ludilo izmešano osvetomponavljaka....svesrpski ponavljači ujedinite se - to bi trebalo da bude parola ovakvih mudrijašenja !

...posle ovoga treba da klija predlog , prestone inteligincije , kako nesposobna sirotinja ne treba da se razmnožava , a iza toga da se izbriše iz knjiga živih ---- napred krupnim koracima spasenja , nek korača današnja srbojugend pamet !

Posto smo se slozili,da ostarele "junake" soc-komunizma,ne bi trebalo tretirati,kao ucesnike u politickom zivotu
srbije,sta onda ,sa njima uraditi.Mozda bi najprakticnije i najcelishodnije,bilo,uraditi ono,sto je uradila drzava Izrael
svojevremeno.Po osnivanu sopstvene drzave(osnivac Ujedinjene nacije),izrael je osnovao Kibuce.To su bili,neka vrsta
radno stambenih,kolektivnih naselja.Svi su radili,koliko je ko mogao,a zarada je isla,u zajednicku kasu Kibuca.
Hrana se pravila,u centralnoj kuhinji,i svi su dobijali,po tri obroka dnevno.Mislim,da bi nesto na podobit Kibuca,moglo
da se kod nas organizuje za penzionere.Obzirom,da ima penzionera,koji imaju penziju,u visini od 1OO.OOO rsd.
tu spadaju gospoda generali,profesori univerziteta itd.Ali,on adruga,ogromna grupa penzionera,ima penzije u
rasponu od 15.OOO do 25.OOO rsd.E,ja predlazem da se sve te penzije,uplacuju na jedno mesto,da se penzioneri
rasporede u kolektivne barake,i da solidarno koriste,svoja penzionerska prava.Dakle,svi penzioneri,imali bi isti
zagarantovan rucak,veceru i dorucak.Nesto slicno,kako je uradjeno,sa studentskim menzama.Mislim,odnosno ubedjen sam,da kada covek vec dodje do penzije,da noije posteno,da jedan ima 1OO.OOO rsd.a drugi,15.OOO
Ako smo vec hteli,da na vlast dovedemo komunisticki rezim (1945 god) hajde onda,da uvedemo ravnopravnost u
ekonomskom smislu.to je osnovni postulat komunizma.Mi danas imamo,u koalicionoj vlasti,Socijalisticku partiju
(Dacic).Ako znamo,da je ta partija,presvucena komunisticka partija,onda ce oni,siguran sam,podrzati moj tako
konstruktivni predlog, za "konacno resenje ,pitanja penzionera".

....vi poštovani Lorde , imate sve , baš sve što amok potrebuje...samo vam manjka ješenvil , pa da budete KAPO genijalac intelektualac...no niste Vi poštovani problem....da , problem je ćutanje ove blogerske elite...nema zvaničnog priopćenja , a ta umetnička elita ćuti....ne diše od straha...i kad budeš svojim genijalnim umom predložio uvođenje Dušegupki u svoje mudro osmišljene sajber Kibuce , i nda će u svojim mišijim rupama da ćute.....
.....to ćutanje daje za pravo tvojoj genijalnosti , njenoj časti i ljudskosti , da osmišljava i uređuje živote određenih društvenih slojeva.....pa pošto si izgleda zanešen svojom genijalnošću , da ti rečem : svakoga svoje zlo proganja , pa tako i tebe tvoja genijalnost jarca kao amoka - no da znaš , ničija nije gorela do zora , pa tako neće ni tvoja mladost...i dok se okreneš eto starosti....mladost proćerdana...a u straosti , svaki amok , sateran je u terapiju o trošku države...stoga nemoj da predlažeš razaranje socijalnog osiguranja , da kao amok ne završiš u katakombe koje još uvek jevrejština za amoke čuva....budi obazriv Lorde , može srpština da te posluša ( da ne mudeš žrtva sopstvene revolucije nečovečnosti )...pazi se sopstvene pameti !

Dragi moj Loncaru.Ja sam shvatio,da je polozaj penzionera,bezizlazan.Ali sam takodje shvatio,da je mene neko
da ga tako nazovem,Providjenje,odredilo,da dam neki konstruktivan predlog,za konacno resenje,pitanja penzionera.
Kada sam to pitanje razmatrao,shvatio sam,da stari ljudi-penzioneri,mogu ziveti dostojno coveka,samo i jedino,
u kolektivnim kampovima.Stari ljudi,ne mogu sami.Stari ljudi,nisu u stanju,da se brinu o sebi.Sve to,kao i stalnu
lekarsku negu,imali bi u tim kolektivnim smestajnim centrima,na podobit,Izraelskim Kibucima.Ja,nasuprot tvom
misljenju,smatram,da sam (po mom skromnom misljenju),ako se moj predlog usvoji,zasluzio,ni manje ni vise,
nego NOBELOVU NAGRADU ZA HUMANOST.

Back