Penzija ukoliko je doživi prosvetni radnik

Видите на ово сам прећутао.

И прећутаћу ово изругивање једне ''академке''

ниђе ја нисам запео у животу. Ђе је требало ја сам ишао само напред. Нисмо сви просветари. Има нас који смо и одговорније ствари радили за ову државу.

Док је товј отац или муж брат прдуцкао под јорганом од 92 до 95 и од јуна 98 до јуна 99 неко је крварио гаће. па не кука на државу и не тражи поштовање као некада. Ко што ви само кукате а знамо да вам није баш толико лоше јел...

не спомињете овде колко напабирчите приватним часовима? и колко они коштају данас? и како их само лукаво дајете. намерно одуговлачите те приватне часове како би вас родитељи што више пута звали и како би вас дуже плаћали.
није то тајна немојте да се лажемо. А поред тога имате плату и скоро 4 месеца пландовања годишње.

Па и лекари су нам бедно плаћени посебно хирурзи па не могу да се буне и штрајкују мало мало као ви.

Ниђе веће кукњаве нема но у просвети а није баш све ту толко лоше, мало плата мало приватни часови које радите на црно и на које не плаћате порез држави и оп ла ето га фино се заради зар не... Будимо реални.

ко да сте ви једини у овој држави. ако вам није добро у просвети дајте отказ ! ајте да видимо то! само то се не дешава често јер је јако тешко доћи младима од вас до радног места. сви кукају а нико отказ да да и пронађе себи бољи пут и већа примања. па нисте ви наивни и уди, лепа је и та платица лепи су и еврићи од приватних часова ....

Ко да сте само ви академици у овој држави. А највише кукају управо наставници физичког техничког ликовног енглеског музичког и географије...

а јел исто завршити медицину и географију ?

боље да ствари посматрате реалније биће бар поштеније
U našoj profesiji je najviše visoko obrazovanog kadra, na osnovu toga možemo komentarisati način vrednovanja akademskih građana u ovoj državi. Niko od nas nije vređao druge profesije kao što ti to radiš, odakle ti pravo da omalovažiš bilo koju profesiji? I da te podsetim, svi ti astrofizičar i, doktori su počeli od nas, osnovnog školovanja pa nadalje..ni ti ne bi ovo pisao da nisi koristio naše znanje da te naučimo pisanju...

Akademici fizičkog vaspitanja. :rotf:

Svako se danas akademikom naziva.

Nije isto zavrsili astro fiziku i biti nastavnik fiskulture.

Ono što sam ja napomenuo su činjenice, a to je da puno srednjoskolskih ustanova ima gde postoje zanimanja koja ničemu služiti neće biti će koristi ikakve imati učenici kao recimo zanimanja u elektro skoli.. Gde ti ekonomiku preduzeca predaje neka baba koja izgubila posao kao ekonomista još odavno pa ajde daj ovde cemo je. Mnogo je takvih uhleba preko veze.

O meni niri dostojan da pričaš. Kada budes ti imo dve rane iz rata na sebi, kada budes ti iz srbije isao kao ja sto sam isao iz srbije u r srpsku dobrovoljno u vojsku r srpske da branis srpski narod na ozrenu 2 gog(nemas pojma sta je ozren bio u tom ratu) i godinu na ilijašu (gde je bio i čuveni dobrovoljac dr lazić iz niša) e onda ćeš ti možda moći meni da soliš pamet i mene da vređaš akademiče sa bezvrednim zvanjem.

ČAST nekima ali mnogo je onih koji su danas bleda senka nekadašnjih prosvetara.

I drugo upamti na narodnom ste hlebu i budzetu. A tri do 4 meseca godisnje lelemudisete...
Nastavnik fiskulture ne zna astrofiziku, ali zna da pliva, skija, poseduje gimnastičke veštine, a to se od njega i traži.
Na stranu teorijski i praktični predmeti na fakultetima DIF - a, kao što su funkcionalna anatomija, osnove informacionih tehnologija, antropomotorika ... uostalom, informiši se malo o prirodi tih studija.

Što se tiče tvog ratovanja, svaka čast, ali tek da ti kažem da je u Republici Srpskoj na ratištu bio, koliko ja znam, jedan profesor fizičkog, pa jedan profesor istorije, ali za astrofizičara kao ratnika ne znam.

Ne sporim, možda je i bio, ali ja ne znam.

Nastavnik fiskulture ne zna astrofiziku, ali zna da pliva, skija, poseduje gimnastičke veštine, a to se od njega i traži.
Na stranu teorijski i praktični predmeti na fakultetima DIF - a, kao što su funkcionalna anatomija, osnove informacionih tehnologija, antropomotorika ... uostalom, informiši se malo o prirodi tih studija.

Što se tiče tvog ratovanja, svaka čast, ali tek da ti kažem da je u Republici Srpskoj na ratištu bio, koliko ja znam, jedan profesor fizičkog, pa jedan profesor istorije, ali za astrofizičara kao ratnika ne znam.

Ne sporim, možda je i bio, ali ja ne znam.
наставниче фискултуре држ се ти пиштаљке - зврррррррррррр час је почео здраво - здраво!

а за те професорре физичког на ратишту у р српске лепо овде да се документује као што сам ја документовао, може и у пвт. где када, који рејон, јединица. није исто бити на линији на озрену, илијашу или бити на полошају код зворника.
манимо се мантри еј били су пера и ђока...

у р српској да је толко било добровољаца из србије колко се данас прича ми би посо завршили у септрембру 1992. у р српској би му добро дошло пливање, само овде је другачији временски период за то био а и није базен... босна у децембру. криваја. газила се богами ледена.

овај свет није само богом дан академицима у просвети. имамо много академика изван ње као и осталих људи других профила.

рецимо бити пилот не звучи академски јел?

не будимо дјеца. поштовање свима, битан је карактер и образ.

овај свет није само богом дан академицима у просвети. имамо много академика изван ње као и осталих људи других профила.

рецимо бити пилот не звучи академски јел?

не будимо дјеца. поштовање свима, битан је карактер и образ.
Jedini koji ovde omalovažava ljude u nekoj profesiji si ti... ubuduće ću brisati ovakve proizvoljne tvrdnje jer su provokacija. Inače, članica kojoj se prozivoljno, opet, obrćaš sa podsmehom, nastavniče fizičkog, nema veze s DIF-om. Ne očekujem izvinjenje ali ti očekuj brisanje ovakvih postova. Ovo nije ptf politika već obrazovanje. Hvala na razumevanju.

овим насловом теме се очито издвајају просветари као нека посебна врста ?

јер исто тако можемо поставити питање пензија ако је доживи инжињер машинства ?
ако се узме у обзир колико дуго су инжењери машинства у запећку од кад је држава привредно прдекнула да простите и колико су то они стажа накупили и каквог питање је ?

многи људи су током већ почетком распада сфрј и рата дођивели колапс отпуштање са посла или гашење фабрика , а потом и чувену транзицију и продају њихових предузећа за тепсију рибе...многи су деведесетих па све до 2010 радили на црно тј огромном броју људи у србији није био плаћен стаж , обавезни доприноси ѕа социјално и пензионо осигурање...
да ли ће они доживети пензију ?

просветари ће је доживети њима је стаж редовно ишао. е сад колика је та пензија то је други пар ципела. мала је.

али може се рећи да свима који нису запослени у друштвеним јавним рпедузећима тј електро привреди и тако то, може се слободн орећи да су пензије скромне ако не никакве...

ако бисмо кренули тим путем сигуран сам да би стотине тема могли отворити за свачију професију зар не ? мислим да ово треба сврстати у неку тему пензионер и шта ако доживите пензију ?

јел сада и ово спам теме ?

није.

Brat je završio državni fakultet i predaje u jednoj bg školi. Zaposlen je na određeno i u junu ćao, u septembru ga opet angažuju. Plata 55.000 din kada radi.

Koliku će on penziju imati? 25.000 din? (danas)

ја знам наставника историје, не може да нађе посао.све је било кратко на одређено. зна се , партократија и везе. ради као керамичар.
други је завршио географију.
кратко је радио , иста прича као у овог првог. сада се бави уградњом пвц столарије.
морају да живе да хране породице, дјеца не знају шта значи нема посла у просвети. па нема у много чему.

веома слично је и са осталима који су завршили факултете, па немају посла у бранши и онда раде шта стигну да преживе.

аутор теме као да прича о холивуду или некој бајци а не србији, где је то реалност. није то само код п росветара. код многих је то на жалост...

овим насловом теме се очито издвајају просветари као нека посебна врста ?

јер исто тако можемо поставити питање пензија ако је доживи инжињер машинства ?
ако се узме у обзир колико дуго су инжењери машинства у запећку од кад је држава привредно прдекнула да простите и колико су то они стажа накупили и каквог питање је ?

многи људи су током већ почетком распада сфрј и рата дођивели колапс отпуштање са посла или гашење фабрика , а потом и чувену транзицију и продају њихових предузећа за тепсију рибе...многи су деведесетих па све до 2010 радили на црно тј огромном броју људи у србији није био плаћен стаж , обавезни доприноси ѕа социјално и пензионо осигурање...
да ли ће они доживети пензију ?

просветари ће је доживети њима је стаж редовно ишао. е сад колика је та пензија то је други пар ципела. мала је.

али може се рећи да свима који нису запослени у друштвеним јавним рпедузећима тј електро привреди и тако то, може се слободн орећи да су пензије скромне ако не никакве...

ако бисмо кренули тим путем сигуран сам да би стотине тема могли отворити за свачију професију зар не ? мислим да ово треба сврстати у неку тему пензионер и шта ако доживите пензију ?

јел сада и ово спам теме ?

није.
A je l ti shvataš da si na ptf obrazovanje? Ako želiš o drugim profesijama i njihovim penzijama ja nemam ništa protiv da pišeš tamo. Ja ne mogu pisati o astrofizici jer nisam astrofizičar niti znam kolike su njihove penzije, iznosim činjenice iz oblasti u koju sam upućena, ako ti smatraš drugačije ,imaš prava na to, ali bez ubacivanja ratovanja i SFRJ jer ne vidim nikakvu vezu a posbeno bez vređanja ove profesije, jer ni ja nigde nisam vređala ljude koji se bave bilo kojim drugim poslom niti jednom rečju napisala da oni ne treba da imaju veća primanja, ja se samo borim za svoju profesiju jer smatram da nepismena i neobrazovana država nema šanse za bilo koji napredak.

ја знам наставника историје, не може да нађе посао.све је било кратко на одређено. зна се , партократија и везе. ради као керамичар.
други је завршио географију.
кратко је радио , иста прича као у овог првог. сада се бави уградњом пвц столарије.
морају да живе да хране породице, дјеца не знају шта значи нема посла у просвети. па нема у много чему.

веома слично је и са осталима који су завршили факултете, па немају посла у бранши и онда раде шта стигну да преживе.

аутор теме као да прича о холивуду или некој бајци а не србији, где је то реалност. није то само код п росветара. код многих је то на жалост...
Ne znam kada si upoznao te ljude, ali poslednjih godina, broj studenata na tim fakultetima, nastavnički smer, ne prelazi dvocifrene brojeve...

A je l ti shvataš da si na ptf obrazovanje? Ako želiš o drugim profesijama i njihovim penzijama ja nemam ništa protiv da pišeš tamo. Ja ne mogu pisati o astrofizici jer nisam astrofizičar niti znam kolike su njihove penzije, iznosim činjenice iz oblasti u koju sam upućena, ako ti smatraš drugačije ,imaš prava na to, ali bez ubacivanja ratovanja i SFRJ jer ne vidim nikakvu vezu a posbeno bez vređanja ove profesije, jer ni ja nigde nisam vređala ljude koji se bave bilo kojim drugim poslom niti jednom rečju napisala da oni ne treba da imaju veća primanja, ja se samo borim za svoju profesiju jer smatram da nepismena i neobrazovana država nema šanse za bilo koji napredak.
у овој држави од вајкада само могу стално да кукају просветари. да уђу у тотални штрајк и тиме констатно рпете и колко толко побољшавају своје мале плате (признајем треба да буду веће али треба и туђе)

само просветарима нешто не одговара.
медицинари не смеју у тотални птрајк као ни полиција.

што се тиче образовања . какве смо ми користи доживели када смо псоле 1991 дођивел икао друштво због снакција колективни дебакл у привреди ?
данас раде највише пекаре трафике , кладионице... школују се наши омладинци али дипломе у фијоку ако ниси у странки или немаш везу.

данас огроман број ради као трговац. а дипломе хватају прашину.

данас многи студирају. слабо ко иде у занате. неће радо у аутомеханичаре, или аутолимаре сви би у правнике у просветаре у дипломе јел ...

а привреда ? никаква.
шта добијамо ? добијамо превише правника просветара ових оних који немају посла. фијок су пуне диплома које хватају прашину.
и добијамо њихову деструкцију, и депресију што су жуљали столицу али од тог нема вајде. то је до система и светске политике не само до нас.

сурови капитализам који уништавањем малих земаља намеће паролу - снађи се.

просто је тако. и зато данасм ноги одлазе у ИТ сектор док се и то не загуши од понуде рдне снаге. јер неће ни ту бити посла за све. читав свет лети у ИТ.

7 милијарди људи, превише уста јел... сурова је реалност али тако је. дакле данас треба гледати за децу још у тинејџерским данима шт је најбоље за њих и да се не губи врјеме узалудно .

јер од дипломе узалудне се не једе. на жалост.

као отац младе наставнице знам колко је тај посао добар, ако си вредан , ако се трудиш и радиш и приватно. ако имаш свој став и како се поставиш како према ученицима тако и према родитељима који себи превише допуштају. одредиш границу. то је једноставно индивидуално неко од нас то уме да постваи на своје место неко не уме.

у овој држави од вајкада само могу стално да кукају просветари. да уђу у тотални штрајк и тиме констатно рпете и колко толко побољшавају своје мале плате (признајем треба да буду веће али треба и туђе)

само просветарима нешто не одговара.
медицинари не смеју у тотални птрајк као ни полиција.

што се тиче образовања . какве смо ми користи доживели када смо псоле 1991 дођивел икао друштво због снакција колективни дебакл у привреди ?
данас раде највише пекаре трафике , кладионице... школују се наши омладинци али дипломе у фијоку ако ниси у странки или немаш везу.

данас огроман број ради као трговац. а дипломе хватају прашину.

данас многи студирају. слабо ко иде у занате. неће радо у аутомеханичаре, или аутолимаре сви би у правнике у просветаре у дипломе јел ...

а привреда ? никаква.
шта добијамо ? добијамо превише правника просветара ових оних који немају посла. фијок су пуне диплома које хватају прашину.
и добијамо њихову деструкцију, и депресију што су жуљали столицу али од тог нема вајде. то је до система и светске политике не само до нас.

сурови капитализам који уништавањем малих земаља намеће паролу - снађи се.

просто је тако. и зато данасм ноги одлазе у ИТ сектор док се и то не загуши од понуде рдне снаге. јер неће ни ту бити посла за све. читав свет лети у ИТ.

7 милијарди људи, превише уста јел... сурова је реалност али тако је. дакле данас треба гледати за децу још у тинејџерским данима шт је најбоље за њих и да се не губи врјеме узалудно .

јер од дипломе узалудне се не једе. на жалост.
Problem je što si prilično neupućen u dešavanja a ja zaista nemam toliko vremena da pišem... samo ću poneke navesti : milicija štrjakovala samo jednom, iste sec su im ispunjei svi zahtevi, medicina posle korone značajna povećanja, što znači da medicinske sestre imaju kudikamo veću platu od profesora, Niti si obavešten zašto štrajkujemo, samo si negde pitao o tome pa ajd da pljujep malo.. ako tebi nije bitni u šta nam deca izrastaju, to nije moj problem, ali kao neko ko voli svoj posao, neću dozvoliti ni tebi ni sličnima da pljuju nešto što treba da bude osnova svega ostalog..i još jednom ću ti ponoviti : nema sve više prosvetra,a niko neće u prosvetu, nema kadra, čak više i ne gledaju jel u stranci il ne, jer nema ko da vam UČI DECU.

као отац младе наставнице знам колко је тај посао добар, ако си вредан , ако се трудиш и радиш и приватно. ако имаш свој став и како се поставиш како према ученицима тако и према родитељима који себи превише допуштају. одредиш границу. то је једноставно индивидуално неко од нас то уме да постваи на своје место неко не уме.
Sve je ovo tačno i znaš koliko nas ima takvih pa ipak dobijemo batine? Šta bi uradio da neki roditelj bahati udari tvoje dete jer mu nije dala ocenu koju želi?

Sve je ovo tačno i znaš koliko nas ima takvih pa ipak dobijemo batine? Šta bi uradio da neki roditelj bahati udari tvoje dete jer mu nije dala ocenu koju želi?
знам ја то.
па лепо нека родитељ или супруг од Вас или наставнице која се нађе у таквом случају лепо пронађе насамо тог идиота бахатог и научи га васпитању проредивши му ребра. не рукама. неком шипком. без сведока. док законом то не уредимо.

танте за манте.

апсолутно сам да се уведе да просветари буду службена лица и да се сваки напад ригороснно кажњава као напад на службено лице.
оцењивање не сме да има притисак!

деца морају да се васпитају да у животу добијаш ОНОЛИКО КОЛИКО ЗАСЛУЖИШ!

то је део процеса који се назива васпитање!

ако си успео да препишеш ок снашао си се, можда ти једном успе , неће увјек и то ћеш искусити и други пут се спремити.

колико уложиш труда толико ћеш и добити! то је лекција коју сви морају да прођу. јер је најкориснија у животу.

а не да силом и бахатошћуд олазимо до тога. сила и бахатост воде у анархију и безнађе. даје погрешан пример!

али шта ти очекујеш у држави где постоје батинаши који дођу да разреде неки протест грађана ?

овде се сила намеће а неко очито неће да то спречи. имамо институције имамо власт. ако они неће онда народ треба да заштити просветаре од напада! петицијама да што пре постану службена лица!

да се разумемо мој став око овога је увек био јасан!

Back