Penzija nije stigla

• Začetnik teme Začetnik teme 27E
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

27E

Legenda
Poruka
52.561
tu iz zivota pored nas

s.n. je radio tridesetak godina. u drzavnoj firmi. bolovao je od epilepsije i alkoholizma. pre dve godine firma je zapala u krizu, s.n. je poslat na prinudni odmor, koji se stalno produzavao.

zapocet je i postupak invalidskog penzionisanja, u firmi su mu pomogli koliko su mogli, komisija, pa pregledi, razni specijalisti, istorija bolesti jos od pre vise decenija. i ...nista, odbijen za invalidsko penzionisanje i pored ocigledne nesposobnosti za rad.

mesec, za mesecom, u firmi su izvrsi preseljenje i smanjenje, pa njegovog odelenja vise nema, a nema ni stola, nema ni starih kolega osim par izuzetaka. minimalac, a na prinudnom mozda pola minimalca. nasa posla

sve se naglo zavrsilo. preminuo je, i sahranjen, nekako brzo. stara majka, oboleli sin, nekolicina kolega koji se nisu videli sa njim vise godina, i...nema vise

penzija nije stigla. sta je jos trebalo toj komisiji, valjda bi mu sad poverovali da mu nije dobro. malo je bzvz da komisiji posaljemo najnoviji medicinski nalaz, nalaz o vremenu smrti i uzroku.

ps i ne treba da kazem da je s.n. bio panja od coveka, u svoje vreme i smeker, beogradsko dete

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
penizja i komisija, drzava i najava smanjenja penzija, afera sa laznim penzionerima, sve me je to potaklo da prenesem jednu sudbinu. mozda neko cita kome je stalo, a moze da pomogne nekom drugom da penzija ipak stigne na vreme

tu iz zivota pored nas

s.n. je radio tridesetak godina. u drzavnoj firmi. bolovao je od epilepsije i alkoholizma. pre dve godine firma je zapala u krizu, s.n. je poslat na prinudni odmor, koji se stalno produzavao.

zapocet je i postupak invalidskog penzionisanja, u firmi su mu pomogli koliko su mogli, komisija, pa pregledi, razni specijalisti, istorija bolesti jos od pre vise decenija. i ...nista, odbijen za invalidsko penzionisanje i pored ocigledne nesposobnosti za rad.

mesec, za mesecom, u firmi su izvrsi preseljenje i smanjenje, pa njegovog odelenja vise nema, a nema ni stola, nema ni starih kolega osim par izuzetaka. minimalac, a na prinudnom mozda pola minimalca. nasa posla

sve se naglo zavrsilo. preminuo je, i sahranjen, nekako brzo. stara majka, oboleli sin, nekolicina kolega koji se nisu videli sa njim vise godina, i...nema vise

penzija nije stigla. sta je jos trebalo toj komisiji, valjda bi mu sad poverovali da mu nije dobro. malo je bzvz da komisiji posaljemo najnoviji medicinski nalaz, nalaz o vremenu smrti i uzroku.

ps i ne treba da kazem da je s.n. bio panja od coveka, u svoje vreme i smeker, beogradsko dete

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
penizja i komisija, drzava i najava smanjenja penzija, afera sa laznim penzionerima, sve me je to potaklo da prenesem jednu sudbinu. mozda neko cita kome je stalo, a moze da pomogne nekom drugom da penzija ipak stigne na vreme
Ако је радио "тридесетак година", и за то имао уплаћене доприносе, онда је могао добити и старосну пензију, с напуњених 65 година.

За инвалидску је довољно и 5 година стажа, под условом да га је комисија прогласила неспособним за рад.

Тако каже Закон.

Комисије су, иначе, познате по томе да у доста случајева очигледне неспособности за рад, и упркос свој документацији која то доказује човека ипак прогласе способним за рад. У случају жалбе, другостепена комисија ипак на крају неке од њих прогласи неспособним за рад...

То се дешавало овде и дешава мање-више исто, у најмање четврт века, ко год да је на власти...

tu iz zivota pored nas

Jel moguće da nisi pomenuo ds i ldp? :lol:

tu iz zivota pored nas

Još jedna sudbina malog čoveka bez zaleđine u ovoj zemlji...bez partijske knjižice, švalerske pripomoći ili kriminalizovane , mafijaške potpore koje sve nabrojane ne traju beskonačno ali nabrojani će i sami to već videti kad im dođe vreme.

Pretužno.

I prestvarno.

zahvaljujem flaminu na poseti temi, ali mi je nekako na ignore, pa...

valjda pise isto kao i pre, saskasto i zahebantski

Šta te briga , zayebantima na ovakvim temama se to kad tad obije o glavu...možda i njihovu...naročito kad pomisle da su nedodirljivi...zaštićeni...s leđima. Idemo dalje :)

I samo da primetim : idealna tema za hroniku...u zapećak, nego šta.

Da je bar fudbal il' jedna od dubokoumnih tema srbe srbića pa da je počastvuju glavnim pdf-om.

Ovako je beznačajna.

Samo je ljudska sudbina u ovoj jadnoj zemlji u pitanju , sadašnjost surova.

A i pokojnik je bio nepoznato ime.

Da je bar Brena.

Još bolje Severina...njoj je mesto u centralnoj loži.

Jakako.

Ако постоје веродостојни медицински налази о болести, (и као да се уопште и може тачно утврдити веза), шта је важно да ли је неко пре тога имао "вишедеценијска опијања"?

I samo da primetim : idealna tema za hroniku...u zapećak, nego šta.

Da je bar fudbal il' jedna od dubokoumnih tema srbe srbića pa da je počastvuju glavnim pdf-om.

Ovako je beznačajna.

Samo je ljudska sudbina u ovoj jadnoj zemlji u pitanju , sadašnjost surova.

A i pokojnik je bio nepoznato ime.

Da je bar Brena.

Još bolje Severina...njoj je mesto u centralnoj loži.

Jakako.

znam ja kad se postavi ovako nesto da mnogima nije znaimljivo, a neki opet teraju svoje na svakoj temi bilo o cemu da se radi

ono sto sam hteo ja sam postavio, dal je uspesno ili ne, ko bi ga znao. mnoge detalje sam preskocio, a istakao sam to oko komisije za penziju, pa ko shvati. mozda sam samo hteo da ostane jedan zapis o osobi koje nema, mozda sam osetljiv a nije nikome ni vazno.

svejedno, zahvaljujem svima koji su procitali, i onima koji su nesto napisali.

ps ja sam postavio na hroniku, nekako mi nije za tamo gde se raspravlja o sudbini sveta i igrama velikih sila

Poslednja izmena:
znam ja kad se postavi ovako nesto da mnogima nije znaimljivo, a neki opet teraju svoje na svakoj temi bilo o cemu da se radi

ono sto sam hteo ja sam postavio, dal je uspesno ili ne, ko bi ga znao. mnoge detalje sam preskocio, a istakao sam to oko komisije za penziju, pa ko shvati. mozda sam samo hteo da ostane jedan zapis o osobi koje nema, mozda sam osetljiv a nije nikome ni vazno.

svejedno, zahvaljujem svima koji su procitali, i onima koji su nesto napisali.

ps ja sam postavio na hroniku, nekako mi nije za tamo gde se raspravlja o sudbini sveta i igrama velikih sila

Tako ih naučili , jedino to i znaju.

Ne obraćati pažnju na njih ...cena im je niska i svako to može da kupi, a samim tim je neinteresantno.

Baš lepo što si i na ovaj način odao poštu preminulom, a i skrenuo pažnju na goruće probleme u ovoj zemlji koji su itekako prisutni i alarmantni :)

Ko se sprda i potcenjuje tuđe bolesti na kraju ga iste i sačekaju al' svakom svoje , obraz đon je najlakše nositi.

Back