PELE ILI MARADONA

PLESsitnihDEMONA:
Dadimar pomenu Garinchu! Kakv je to igrac bio. Neki i danas u Brazilu smatraju da je bio bolji od Pelea...ali je bio alkoholicar i umro je relativno rano od alkohola i u bedi. Pele se nudio da za njega odigra humanitarni mec da mu se palti lecenje i da se sredi,ali je ovaj odbio jer je bio sujetan.

Danas sam gledao neku emisiji o njemu(Garinči).Kažu da je imao 5-6 žena i 7-8 dece(od njih jednog Šveđanina, prolazna avantura tokom SP u Švedskoj). Umro je od pića, kao i Džordž Best. Čini mi se da je imao neki fizički hendikep(valjda kraću nogu), ali je opet bio brži od mnogih na terenu.

Pa rekao sam ja vec da je imao jednu kracu nogu:(
Znali su mu i finte i kuda ide, cak po trojica su ga znali cekati na noz ali uzalud uvijek je probijao!!!
@Pandiani....Kareka jeste a koliko znam Alemao nije bio bas.....U svakom slucaju uporedi njih sa danasnjim igracima to hocu da ti kazem;)

Jeste,Garinca je imao jednu kracu nogu 4-5 cm.I on je ustvari lansirao razne driblinge i biciklicu i varku telom (kada prakticno ostrci 5-6 koraka,a ostavi loptu iza sebe,pa se vrati.A odbranbeni igrac ne zna sta se desava).Garinca je takodje prvi koristio i tzv. suvi list...nacin izvodjenja slobodnog udarca kada lopta naglo propada. Danas cesto to koristi Ronaldinjo. Sve su to bile Garincine fore.
Pele je bio timski igrac koji je umeo i mogao da resi utakmicu kada je to bilo potrebno. Brazil je mogao bez Pelea,manje vise...sto se i dokazalo u finalu 1962. ali Argentina bez Maradone nije mogla nikako. Tako da je bilo dovoljno da Dijegu izlomite noge i zavrsite posao. A peleu izlome noge i pojavi se "neki" Amarildo i razvali,cini mi se Cehoslovacku u finalu 1962.

Da,dosta finti je on uveo ali suvi list je uveo PUSKAS!!!!!
Suvi list se godinama i godinama nije koristio! Uglavnom su se slobodnjaci izvodli preko zivog zida,dakle ta klasika je evo vec vladala 30,40 godina....Danas postoje razni nacini...JUNINHO I ASUNSAO Izvode slobodnjake do perfekcije!!! Dakle,lopta se vrlo brzo dize a isto tako spusta(propada) To su zaista majstorije,dok sada vec PIRLO,DEL PIERO ,INSUA.....KORISTE SUVI LIST,lopta koja leluja gde golman ne moze da procijeni gde ce da zavrsi....

Nije ovde rijec o njemu ali kad ste vec kod njega-Izvanredan igrac ali povrede su ucinile svoje!!!
On,Rajkard i Gulit bili su Holandski TRIO FANTASTIKO!!!
Mada pre toga Rajkard je bio u dosta losoj formi!!! Nije uspio sebe da pronadje u mnogim klubovima,cak je igrao i u Saragosi kasnije u Sporting i onda na Sakijev predlog dosao u Milan!!!
Dok je Gulit bio Tata u PSV!!!!!

Back