Pejpal je super, dok nema carinika

Ne pr**ckaj, znaš...
Samo za Srbiju treba da važe neka posebna, mnogo pametna, pravila,
Samo ovde se ekonomija "brani" na takav klošarski način - Ono što može u celom svetu, ovde je problem.
I na sve to neki klipan soli pamet kako su oni koji neće da plaćaju reket glupi, jer je, kao, u njihovom najboljem interesu da plaćaju isti.

Glupi su oni koji se ne bune, a oni koji podržavaju su potpuni imbecili.
Pogledaj ostale države i način na koji to funkcioniše kod njih i reći će ti se samo.

pricas o zemljama koje su u eu i nemaju carinu?
probaj u bilo koju od njih da uvezes bilo sta iz kine, pa da pricamo da li placaju nesto prilikom uvoza ili ne
i da li na takav nacin stite svoju privredu od jeftinog kineskog nekvaliteta ili ne

pricas o zemljama koje su u eu i nemaju carinu?
probaj u bilo koju od njih da uvezes bilo sta iz kine, pa da pricamo da li placaju nesto prilikom uvoza ili ne
i da li na takav nacin stite svoju privredu od jeftinog kineskog nekvaliteta ili ne

Plaćaju, naravno, ali trgovci koji uvoze radi dalje distribucije. Ne plaća onaj ko naruči futrolu od 0,8 dolara i slične gluposti.

Carina se koristi(la) kao mehanizam zaštite domaće proizvodnje, a ne za otimanje novaca i zaštite uvozničkog lobija i trgovačkih monopola.
Ako preformulišeš pitanje za pomenute zemlje na " Da li je moguće uvesti futrolu za mobilni, 20ak komada Š klase nakita čija je ukupna vrednost bednih 20ak dolara, i slične drangulije bez problema..." odgovor je - Naravno da je moguće.

Ovde je lajtmotiv otimačina, veze to nema sa zaštitom privrede.

Plaćaju, naravno, ali trgovci koji uvoze radi dalje distribucije. Ne plaća onaj ko naruči futrolu od 0,8 dolara i slične gluposti.

Carina se koristi(la) kao mehanizam zaštite domaće proizvodnje, a ne za otimanje novaca i zaštite uvozničkog lobija i trgovačkih monopola.
Ako preformulišeš pitanje za pomenute zemlje na " Da li je moguće uvesti futrolu za mobilni, 20ak komada Š klase nakita čija je ukupna vrednost bednih 20ak dolara, i slične drangulije bez problema..." odgovor je - Naravno da je moguće.

Ovde je lajtmotiv otimačina, veze to nema sa zaštitom privrede.

nije moguce
placa i onaj ko uveze 27 futrola od 0,8 dolara jer to vise nije za njegove licne potrebe
ja o tome ovde pricam svo vreme
a vi pricate o tome kako neko da ucari i upilicari

nije moguce
placa i onaj ko uveze 27 futrola od 0,8 dolara jer to vise nije za njegove licne potrebe
ja o tome ovde pricam svo vreme
a vi pricate o tome kako neko da ucari i upilicari

Nije kvantitet jedino na šta se gleda, gleda se i vrednost robe, koja je, do odredjene sume, oslobodjena carine.
Dakle, nije bitan broj artikala ako je ukupna vrednost pošiljke manja od te sume
I ovde je postojao limit od, čini mi se, 70E - niži nego u normalnim zemljama, ali ni takav više ne postoji.
Jedini koji ućaruju i pilićare u ovom slučaju su država i carinici.

Nije kvantitet jedino na šta se gleda, gleda se i vrednost robe, koja je, do odredjene sume, oslobodjena carine.
Dakle, nije bitan broj artikala ako je ukupna vrednost pošiljke manja od te sume
I ovde je postojao limit od, čini mi se, 70E - niži nego u normalnim zemljama, ali ni takav više ne postoji.
Jedini koji ućaruju i pilićare u ovom slučaju su država i carinici.

nisi u pravu
bitan je i broj onoga sto uvozis
bez obzira na vrednost
jer se u suprotnom tretira kao roba za dalju prodaju

nisi u pravu
bez obzira na vrednost

Nisi ni ti u pravu.
Ko odredjuje granicu, šta je namenjeno za ličnu upotrebu a šta za dalju prodaju?
Broj artikala sigurno nije... Šta ako je u pitanju 20ak komada različitog nakita? Zar je nemoguće da su namenjeni za ličnu upotrebu? 100 praznih DVD-a ili 2 automobila, šta je verovatnije namenjeno za dalju prodaju?
Zato se i računa vrednost a ne broj artikala.

Čak i bez toga, naplaćivanje carine za jednu futrolu ili za dasku za wc šolju je bolest, pogotovo ako carina izadje 10 puta skuplje od vrednosti robe.
Baš bih voleo da mi objasniš koji su razlozi u pitanju, ako ne pilićarenje i otimanje novca.

Nisi ni ti u pravu.
Ko odredjuje granicu, šta je namenjeno za ličnu upotrebu a šta za dalju prodaju?
Broj artikala sigurno nije... Šta ako je u pitanju 20ak komada različitog nakita? Zar je nemoguće da su namenjeni za ličnu upotrebu? 100 praznih DVD-a ili 2 automobila, šta je verovatnije namenjeno za dalju prodaju?
Zato se i računa vrednost a ne broj artikala.

Čak i bez toga, naplaćivanje carine za jednu futrolu ili za dasku za wc šolju je bolest, pogotovo ako carina izadje 10 puta skuplje od vrednosti robe.
Baš bih voleo da mi objasniš koji su razlozi u pitanju, ako ne pilićarenje i otimanje novca.

propisani zakon odredjuje, a ti i dalje mozes da se bartgas i pokusavas da pilicaris sa uvozom daske za wc solju
ali ces uredno morati i da placas takse i carine za to

propisani zakon odredjuje, a ti i dalje mozes da se bartgas i pokusavas da pilicaris sa uvozom daske za wc solju
ali ces uredno morati i da placas takse i carine za to

Nisam ni mislio da ćeš napisati išta smislenije!
Daske za wc šolju uvozi sam, sa ili bez carine - od volje ti.
Potraži sagovornika koji je voljan da se spusti na tvoj nivo percepcije dijaloga, ja se odjavljujem s teme.

U zdravlje!

Ako nešto zaradim preko, pošalju mi pare transferom novca iz jedne banke u drugu preko bankarskih računa. Banka opet uzme svoj postotak, koji je manji od vestern juniona ili od ko zna čega.

Ako nešto treba da kupujem, kupim od švercera i tako...

Sve ostalo je po meni ispravna stvar - prihvatamo antisrpsku vlast, pa logično je da se i sami pokrijemo svojim izmetom.

nisi u pravu
bez obzira na vrednost

Можда у клошарским земљама. У нормалним се ништа не царини испод дате вредности пошиљке. Та вредност је макар пар стотина фунти/евра.

Znate kako kaze nas dobar narod - DABOGDA IM ZA LEKOVE TREBALO =))

Pa slobodno nek nastave sa ovim PDV-om, ali nek se ne cude kad pocnu da se razboljevaju i kad pocnu razne nesrece da im se dogadjaju.

Evo ovih 1010 dinara koje cu sutra da im dam za paket od 5 razlicitih igracaka vrednosti 40e, koje su mi stigle za najlicniju upotrebu, prilazem za lekove i lecenja najtezih bolesti onima koji stoje iza ove pljacke...nadam se da nece biti dovoljno.

Poslednja izmena:
Ако са две различите адресе од не физичких лица (фирми)пакети стигну на царину и састану се у року 7 дана, да ли царина сумира два пакета и наплаћује царину, пдв, ..или рачуна појединачно и избегавам царину, пдв ?, јер сваки пакет појединачно не прелази фамозних 50 евра лимита. Ајд баците коју реч да разјаснимо..

Не зна кад да наручим други пакет, да ли да сачекм бар још 7 дана да не би плакао новчаник.

Back