Pejpal je super, dok nema carinika

zarkus

Iskusan
Poruka
5.008
Građani bez prisustva carinika ne mogu nijednu pošiljku da otpreme, stoga se može reći da poverljivost pošiljke ne postoji, piše 24.sata.

Kada ne bi postojala ovakva vrsta kontrole, u pošiljkama bi mogle da se nađu i eksplozivne naprave, a nalazili smo drogu, pa čak i tarantule, objašnjavaju u Upravi carina.

Ne samo da je naručivanje neuobičajenih stvari zbog svega ovoga postalo problematično za stidljive, nego je i procedura do te mere otežana, da i oni koji su godinama kupovali putem neta razmišljaju da prestanu.

"To je bio jedini način da uštedimo novac, ali ako nam sada i za pošiljke male vrednosti traže da plaćamo PDV, ležarinu na carini, dobijanje obaveštenja, da odlazimo u poštu u Savskoj, čekamo u redovima, da pred nama otvaraju pakete i još nam to i naplate - ja prvi više neću kupovati na ovaj način", kaže Milovanović.

On je pre mesec dana naručio iz Kine jeftinu futrolu za mobilni telefon. Kada je futrola prošla sve takse, poskupela je trostruko.

" Preko Pejpala platio sam futrolu 0,99 dolara, tj. 85 dinara, s tim da je dostava bila besplatna. Kada je pošiljka stigla u poštu, carinici su procenili da ona vredi 850 dinara, jer su videli negde da toliko košta kod nas posle marže od 600 odsto, i naplatili su mi PDV 170 dinara plus 111 dinara troškove obaveštavanja i otvaranja paketa. Ukupno me je futrola izašla 366 dinara", objašnjava Milovanović (28).

U Carini objašnjavaju da carinarnica ima pravo da ospori prijavljenu vrednost i da je utvrdi na osnovu ostalih metoda u zavisnosti od raspoloživih podataka.

"Jedna od metoda je upoređivanje vrednosti istovetne ili slične robe uvezene u približno isto vreme na teritoriju Republike Srbije", objašnjavaju.
link

Od ovih razbojnika u carini veći su samo oni u skupštini...
Nikad ovo neće biti normalna država.

link

Od ovih razbojnika u carini veći su samo oni u skupštini...
Nikad ovo neće biti normalna država.

hoce i te kako
carinik nije procenio na osnovu maloprodajne cene u koju je ugradjena marza od 600x :roll: nego na osnovu zvanicne maloprodajne cene za taj proizvod u evropi
ako distributer koji uvozi taj isti proizvod, mora drzavi da plati pdv i carinu, zasto bi onda toga bio oslobodjen onaj ko uvozi samo jedan takav primerak?

hoce i te kako
carinik nije procenio na osnovu maloprodajne cene u koju je ugradjena marza od 600x :roll: nego na osnovu zvanicne maloprodajne cene za taj proizvod u evropi
ako distributer koji uvozi taj isti proizvod, mora drzavi da plati pdv i carinu, zasto bi onda toga bio oslobodjen onaj ko uvozi samo jedan takav primerak?

Carina je tu da opljačka ljude koji nežele da budu opljačkani u prodavnici...

• Podržavam
Reactions: 27E
hoce i te kako

zato sto ga ne ...uvozi
za preprodaju vec za licnu upotrebu
do odredjene svote koja varira od drzave do drzave
te se stvari ne carine opce

Nista mi ne pricaj.
Za dasku od wc solje koju sam poslala mojima, oni su platili ni manje ni vise nego-5000 din carine!!!

Ja bi vam naplatio 200 000 carinu :D

...cuj dasku od wc solje slala iz inostranstva... :hahaha:

Ne znam sta je tu ludje, sto si ti slala dasku od wc solje, sto je rodbina to trazila ili drzava u kojoj je potrebno naruciti dasku od wc solje iz inostranstva :rotf:

zato sto ga ne ...uvozi
za preprodaju vec za licnu upotrebu
do odredjene svote koja varira od drzave do drzave
te se stvari ne carine opce

i ako ga ne preprodaje, na kraju treba uvoz da ga izadje isto kao kad ga kupi u radnji ili nesto neznatno jetinije
disrtibuteri imaju procenat od proizvodjaca umanjen za deo svoje zarade
kad on kupuje komad 1, ne moze da dobije po umanjenoj ceni, nego zvanicno prodajnoj fabrike + trosak pdv = trosak carine (ne vidim zasto je ne bi platio, uvozi je iz inostranstva) + trosak prevoza = cena po kojoj je dobije bez posrednika za ovo trziste

i ako ga ne preprodaje, na kraju treba uvoz da ga izadje isto kao kad ga kupi u radnji ili nesto neznatno jetinije
disrtibuteri imaju procenat od proizvodjaca umanjen za deo svoje zarade
kad on kupuje komad 1, ne moze da dobije po umanjenoj ceni, nego zvanicno prodajnoj fabrike + trosak pdv = trosak carine (ne vidim zasto je ne bi platio, uvozi je iz inostranstva) + trosak prevoza = cena po kojoj je dobije bez posrednika za ovo trziste

pa nema to logike sto pricas
iz prostog razloga sto je trziste shatro - slobodno
da je tako sve bi cijene bile svuda iste
a znamo da nisu
kao sto znamo i da su kod nas na snazi monopoli i naduvane marze
nasi...distributeri ne rade tako
kad bi radili ne bismo placali stvari duplo ili triput vise nego u zemljama u okruzenju

кака сад царина,
зар није просербиа еуропа и свет, требала би тзв држава још да плаћа грађанима што увозе од пријатеља, кад већ њима плаћа за свако радно место иљаде ојера?

Zar carina nije ukinuta sa jednostranom primenom SSPa?

to je to
narucis glupost od kineza koja kosta 5 dolara
a oni ti je onda oporezuju ko da si je kupio
kod ovih nasih lihvara po domacim radnjama
koji su isto to uvezli od kineza za jos manje para
nego sto si ti platio komad :lol:

A-ha, onda jednom pa drugom pukne film i napusti drzavu, pa za 5g bilans bude 2 miliona penzionera 500 hiljada zaposlenih od toga 90% na budzetu, a svaki student nije samo izrazio zelju vec ima plan da napusti drzavu. :)

Ja bi vam naplatio 200 000 carinu :D

...cuj dasku od wc solje slala iz inostranstva... :hahaha:

Ne znam sta je tu ludje, sto si ti slala dasku od wc solje, sto je rodbina to trazila ili drzava u kojoj je potrebno naruciti dasku od wc solje iz inostranstva :rotf:

Ko zna cime su punili ivice,to ko ono "stigla mi vaza iz Perua' ili "stigo mi cilim iz avganistana,"oce to djole"

hoce i te kako

zato što nije za dalje trange frange nego za fizičko lice

bilo kako bilo - banditska država još jednom u svom pravom licu
PAREEEEEE

A-ha, onda jednom pa drugom pukne film i napusti drzavu, pa za 5g bilans bude 2 miliona penzionera 500 hiljada zaposlenih od toga 90% na budzetu, a svaki student nije samo izrazio zelju vec ima plan da napusti drzavu. :)

ne moraš da budeš student od skripti (puškice da se naučni radnik ne zamara suštinom neke zakonitosti)
da bi provalio da ovde bamda pljačka i pustoši kako stigne, kad zajedno kad na smenu a sve uz pratnju policije

a to je znači......ovo nije roba iz prijateljske nam jevrope več iz neprijateljaske kine.......zato i pdv su naplatili.....priča se da kad se nariuči iz jevrope nešto od carine dobiješ koka kolu......

da ti jevropa neprijatelj to te naučili preusmeravači donacija koji su omastili svoje guzice a tebi objasnili kako je to zajednički dug

u kini je najskuplji artikal tri puta jeftiniji nego kod nas a plata im je za trećinu veća nego naša

javna tajna da smo najskuplja država u evropi sa odnosom cene i dohodak

Од 7 пакета, само 1 оцарињен :kafa:

Интересантно да је исти такав пакет стигао раније, али није био оцарињен :lol:

Одокативне методе Царине су већа мистерија него Пирамиде :tajna:

- - - - - - - - - -

Никакве даске за ВЦ шољу не узимајте, то царине на кеца, само комплет чучавци на склапање имају прођу :rumenko: :lol:

Back