Peglanje

ja obozavam da peglam, narocito decije stvarcice, mnogo mi je to slatko.
a od skora imam novu taktiku, gledam CSI i peglam :lol: jes' da ide sporije, ali isplati se. :)

Ja tako najcesce peglam, em mi ne bude dosadno, em pametno iskoristim vreme pa odgledam neki film ili seriju. Steta samo sto muza ne mogu da navijem kao onog na slici :lol:

moju peglu nesme niko da dira
jednom mi upropastili jednu staru
peglana majca sa prednje strane
i ona slika sara sta li je bilo opustila
i sve se zalepilo za peglu
teo sam da ripam kroz prozor od muke
mada tad sam ziveo u prizemlje

јел се пеглају ланене кошуље и како?
неки тврде да је то изводљиво, други да није.

izvodljivo je ako je napola vlazno....ako je presusena, isprskaj je ili ukljuci najjacu paru na pegli peglaj je koristeci najvecu temperaturu....i dobro je za lan da se blago ustirka, duze ostajes ne izguzvan....postoji onaj stirak u spreju.....

Kako očistiti kamenac sa pegle (na rupicama gde izlazi para)? Čula sam da se umesto vode sipa sirće pa se ispušta para, ali kada sam to probala sav kamenac mi se zalepio po ploči od pegle.

Sipa se soda bikarbona zajedno sa vodom. Provereno se otpuše rupe, baš sam to uradila juče.:roll: I od destilovane vode se napravi kamenac, ali manje.

jest, kad smo kod toga
meni je neka žena davno, još kad sam bila mala rekla da ako se stavi malo parfema u vodu za peglanje to je dobro protiv kamenca
i tako, ja sam stavljala sve dok taj miris nisam počela da povezujem sa peglanjem
i sve mi se onda smučilo pa sam prestala
a dal ima neke istine nisam ni uočila, tako da bzvz pišem

jest, kad smo kod toga
meni je neka žena davno, još kad sam bila mala rekla da ako se stavi malo parfema u vodu za peglanje to je dobro protiv kamenca
i tako, ja sam stavljala sve dok taj miris nisam počela da povezujem sa peglanjem
i sve mi se onda smučilo pa sam prestala
a dal ima neke istine nisam ni uočila, tako da bzvz pišem

te tecnosti za peglu se razblazuju pa miris i nije naporan, a jako dobro cisti kamenac....

Back